Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Naravno alternativa je ići pomirljivo i bez konflikta al onda moraš da prihvatiš da će ti se unuk zvati Artan/Zoltan/Mehmet/ivančo, u zavisnosti gde živiš u Srbiji. Što je isto kul, i jače nacije su nestajale.
Ili mi da ojacamo, ili oni da oslabe, ali svakako to i jeste cijela sustina price. Sad ne trebamo nikako rijesavati to pitanje, jer smo mi i dalje supak od drzave u svakom smislu, a oni i dalje imaju ledja i mogu se kurciti.
Hahaha pa vi ste započeli ratove 90tih nemoj da se lažemo. Kad kažem vi mislim na sve Srbe koji su podržavali plan Velike Srbije uz idejnog vođu tog doba Slobodana Miloševića. I to će i priznati svaki pravi Srbin. Nije nam trebao ni rat sa BiH ni sa Hrvatskom. Jasno odvajam sebe od svega što su Srbi činili 90tih, osim ovoga sa Kosovom. Izvolite, pljujte me
Mislim, nemam šta sebe da izdvajam jer nisam bio deo toga niti bih bio da sam bio u jeku mladosti onomad. Čak i da nemam te veze sa Hrvatskom.
Plifu nije bio plan velike Srbije, vec zastita Srba u hr i bih
Najteže je ući u tuđe cipele a gledajući iz perspektive "izrevoltiranih" Srba koji su preko Drine ispraćali tenkove i govorili "jebaćemo im majku" ni ne očekujem da dobijem neki bistar odgovor. Npr. Firex je dobar momak ali zatrovani mržnjom on i njegovi vršnjaci će odrastati puni predrasuda. Sa mnom to nije slučaj, ja nisam naučio da delim ljude.
Firex, to je propaganda koja je tebi plasirana. Evo npr neko iz mešovitog braka koji je tada živeo i u hrv i u srb, kakko je trebao da gleda na to? Da si bio u Hrv tada, i da si gledao iz njihove perspektive, srbi bi bili ti koji u napali njihove domove.
Arkan je zajedno sa svojom gardom pokušao da upadne na područje Banovine, to je činjenica. I koliko god pričao da je to bilo u svrhu "odbrane" tamošnjih srba, to je u očima javnosti i Hrvata bio napad na njihovu domovinu. Sve ostalo je logičan sled događaja.
Da, a srpska sela su sama sebe zapalila. Pocela je agresija na Srbe i pre referenduma
Pogledaj procenat srba u hr tada, a pogledaj procenat za i protiv na referendumu
Gospodine plidu govorim o srbima danas koji su većinski protiv konflikta
I kada se sa vremena na vreme, javi neki Srbin i iznese priču iz više uglova, počnu ga prozivati da je izdajnik. Jebiga, sa te strane se ne slažemo i uvek ću se jasno distancirati od svega što su Srbi činili 90tih na tuđim teritorijama, osim Kosova.
Ajde da predjemo na cet, gusimo temu koja nema veze sa ovim sto pricamo
Razumem te Firex, odrastao sam po Srbiji sa vršnjacima koji su drugačije gledali na ceo rat ali to sam i očekivao. To je ono što se vama plasira, isto kao što se u Jugoslaviji plasirala priča da je FAP najjači proizvođač kamiona dok su svetom harali Američki giganti. To je ono što se plasira narodu, on to bez razmišljanja upija i samo onaj koji je voljan da sagleda situaciju iz svakog ugla, dobija celokupnu i jasnu sliku.
Evo da objasnim ovako, u samoj sustini srpskog nacionalnog bica jeste da se ustasama vrati za sve i to ce se dogoditi pre ili kasnije. Balije nisu problem, oni su konvertiti i casom ce nam proci cim dodje vreme, a siptarima je privremena okupacija naplacena ihahaj, radile elektrane u 3 smene
sad sto se trenutno od nacionalnih izdajnika nazadnih, seselja, pinka, informera i delija plasira druga prica to je nista...
на страну што овај плиду зајебава народ, мислим да су срби који мисле да су срби криви за ратове у хрватској и босни глупи оно баш као курчина, можда чак глупи као босанци или цигани
Ne nego je dosao neki random hrvat krao po sremskoj mitrovici kao arkan po severu hrvatske i bijeljini
Jeste brate isli su 43. Pola zemuna poklali i ukrali vide nego sto je arkan mogao za 10 zivota
Arkan je prica za sebe, Arkan je radio uvijek sta je on htio da radi, to sto je postojalo djelimicno poklapanje interesa njega i srpskog rukovodstva na kratko vrijeme, ne znaci nista. Arkan se prvi zamjerio Srbima u Bosni koje je navodno trebao da brani i da saradjuje s njima, pa su ga ovi protjerali nazad...
Bombas bas dvolicna glava. Neku noc na chatu prica kako smo mi napali hrvate, sada bi kao da im se sveti hahaha kome da se svetis hrvatska u natu. Hrvati sada drze joystick jebiga