Комплекс више вриједности је један од начина којим особа са комплексом ниже вриједности може покушати да побјегне од сопствених тешкоћа. Та особа претпостави да је супериорна онда када није, и овај лажни успјех представља компензацију за осјећај инфериорности који она не може да поднесе. Нормална особа нема комплекс више вриједности; она чак нема ни осјећај више вриједности. Она има тежњу да буде супериорна на тај начин што покушава да буде успјешна; али дотле док је ова тежња исказана радом, то не води ка погрешним проценама, које стоје у коријену менталне болести.
mozes biti bogatiji od nekoga a imati kompleks nize vrednosti u nematerijalnom smislu a i obrnuto, ne moze neko da ti na silu kaze od cega imas kompleks eventualno sam skapiras posle odredjenog vremena, uglavnom kompleks nize vrednosti moze da se manifestuje slicno kao i kompleks vise vrednosti - kurcenjem, razlika je u tome sto neko sa kompleksom nize vrednosti misli da nije dovoljno dobar u odnosu na nekoga a ovaj drugi misli da je previse dobar za nekoga
A kako sad razlikovati “bolesnu” osobu i normalnu u ovim situacijama? Koji je taj lazni uspeh? Jel to recimo kad se nastavnik izivljava nad decom ili profa nad studentima a ustvari je slepac sto radi za 40k dinara mesecno i vozi punta?
Znaci kompleks nize vrednosti je “znam da sam manje uspesan od nekoga ali fejkovacu da nisam” a vise vrednosti je slepo verovanje da si uspesniji od nekoga od koga nisi?
косма рекла може glupane naziva tebe ahahha kako ne vidis da pise ,,glupane,, a ne ,,glupan,, ahahahha ti si neki nivo inteligencije ko bombas ubij se hahahaha
kompleks nize vrednosti ne mora uposte da bude pretvaranje ili dokazivanje, mozes da mislis da nisi dovoljno dobar u odnosu na nekoga i da samim tim ne mozes da budes u njegovom drustvu ili da se jebete ili da bilo kakav kontakt imate
pa prenaduvani ego najbolji primer su ti krmace sa instagrama koje nabiju 2000 jadnika u followerima i onda povise standard, otprilike kao inflacija porast vrednosti bez pokrica xd
Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.
A zasto se onda pominju kao dva pojma, stavise deluju kao potpuno suprotni pojmovi?
Јебена википедија у свакој реченици помијеша ијекавицу и екавицу
mozes biti bogatiji od nekoga a imati kompleks nize vrednosti u nematerijalnom smislu a i obrnuto, ne moze neko da ti na silu kaze od cega imas kompleks eventualno sam skapiras posle odredjenog vremena, uglavnom kompleks nize vrednosti moze da se manifestuje slicno kao i kompleks vise vrednosti - kurcenjem, razlika je u tome sto neko sa kompleksom nize vrednosti misli da nije dovoljno dobar u odnosu na nekoga a ovaj drugi misli da je previse dobar za nekoga
википедија је студент из босне нови сад друга година
A kako sad razlikovati “bolesnu” osobu i normalnu u ovim situacijama? Koji je taj lazni uspeh? Jel to recimo kad se nastavnik izivljava nad decom ili profa nad studentima a ustvari je slepac sto radi za 40k dinara mesecno i vozi punta?
Плот твист: Глупан има комплекс ниже вриједности и зато сам себе назива глупан.
Ko je zadovoljan samim sobom samim tim nema komplekse.
nisam znao da neko ko govori u vokativu misli na sebe
Znaci kompleks nize vrednosti je “znam da sam manje uspesan od nekoga ali fejkovacu da nisam” a vise vrednosti je slepo verovanje da si uspesniji od nekoga od koga nisi?
да
мање више
to mozda u tvojim kamenolomima gde vidis zensko samo tokom litije
косма рекла може glupane naziva tebe ahahha kako ne vidis da pise ,,glupane,, a ne ,,glupan,, ahahahha ti si neki nivo inteligencije ko bombas ubij se hahahaha
Шта уопште значи бити вриједнији од неког? Тај дио ми је конфузан. Да нема можда нека математичка формула за израчунавање људске вриједности?
kompleks nize vrednosti ne mora uposte da bude pretvaranje ili dokazivanje, mozes da mislis da nisi dovoljno dobar u odnosu na nekoga i da samim tim ne mozes da budes u njegovom drustvu ili da se jebete ili da bilo kakav kontakt imate
to pitanje je baš probleksno, evo houltu može odgovoriti, hahahahaha
pa prenaduvani ego najbolji primer su ti krmace sa instagrama koje nabiju 2000 jadnika u followerima i onda povise standard, otprilike kao inflacija porast vrednosti bez pokrica xd
Zadovoljni samim sobom ljudi nemaju komplekse i ne razmisljaju o tome da li su vredniji ili manje vredni od nekoga.
и не траже стално одобравање од других