Glasanje na izborima, vaša iskustva i mišljenja

1. da nećeno leba jes glasaćemo depees. ozb.

2. Ne propustam ni jedno glasanje, glasam uvek za SNS i Vucica. Obozavam kad opozicija pizdi i place kad on pobedi haha

3. Излазим на изборе, иако увијек кажем да нећу опет изађем хаха.
    Немам неке понуде па све испуним. Лоло.

4. Излазим на изборе, иако увијек кажем да нећу опет изађем хаха.
    Немам неке понуде па све испуним. Лоло.

"Precrtan glasački listić ili s dopisanim Čakom Norisom za koji mislite da je nevažeći i te kako se računa i pripašće političkim partijama koje osvoje najviše glasova na izborima."

"...po zakonu, iako ste ubacili precrtan ili prazan papir, ipak glasali, tačnije, vaš glas pripašće najjačim političkim partijama!"

https://www.pravniportal.com/kome-pripadaju-nevazeci-glasacki-listici/

5. Мене искрено брига. Ко год да дође неће бити боље. Бар буде роштиљ и пиће тамо где гласам.

6. Moze da se glasa, ali ovo sto je trenutno, ako se ne svidja nekome, ce tesko da se pobedi bez municije:

Nazivajući sebe snagom i budućnošću Srbije, 1.000 članova Udruženja penzionera Grada Niša postali su članovi Srpske napredne stranke, zajedno sa 500 članova udruženja građana. Niški penzioneri odlučili su, kažu, da pristupe SNS jer je smanjenje penzija dalo fantastične rezultate.

a i ako se pobedi doci ce nesto potpuno isto jer jos zive ljudi koji se secaju kako je nekad bilo mnogo dobro, a ustvari bilo isto sranje samo oni bili mladi i neko im dao ideju da su bili korisni negde.

7. jedini nacin da glasanje ima smisla a ne da je izbor na koga penzioneri i nepismeni najvise drkaju je da se glasa sto je lokalnije moguce, za naizgled tupave stvari (ocemo ulazemo u ovo, ono) gde jos i imas efekta na nesto, i to glasanje ima konkretnog efekta na tebe i da se potpuno zanemari ko je trenutni predsednik.

8. Kao npr u Švajcarskoj :)

9. Meni je skroz isti zivot bio koji god da je predsednik posle Slobe.Ne isti nego skroz nevezan za politicare.

10. I dobro mi se sto je tako,voleo bi da nikada u zivotu ne moram da zavisim od politicara ili da uopste imam dodir sa njima.

11. LOL apstiniranje od izbora je laganje samog sebe. Pokušaj pranja ruku u stilu ja evo nisam imao ništa s tim, ne gledajte u mene. Idenje linijom manjeg otpora. Isto je i samozavaravanje ja živim svoj život ne dotiče me to. Jbg dotiče te hteo to ili ne, osim ako ne živiš životom srećnog truta.
    Sistem je tako namešten da apstiniranje znači odobravanje. Nisi izašao, znači slažeš se sa ishodom. E sad, dodaj na to da što manja izlaznost to ti je veći procenat od glasova izašlih, pa je jasno kome ide u prilog.
    Ljudi koji ne izlaze da glasaju u pokušaju da se naprave pametni, ili da su iznad toga ispadaju teški debili.

12. Koliki su debili oni sto idu na izbore samo da im neko ne bi rekao ,,ti mislis da si iznad mene,mislis da si pametniji od mene vuuu,,

13. Nisi me shvatio jbg.
    Izlaziš na izbore zbog toga što i ako ne izađeš utičeš na ishod na mnogo gori način, ne zato što će neko da ti kaže ovo ili ono.
    Ustvari možeš da ne izađeš na izbore ako ti je OK trenutna vlast, ali te baš mrzi da se cimaš, eto kao neko tiho odobravanje.

14. Previse znacaja dajes politicarima.Mozes ziveti zivot ne razmisljajuci o njima ni sekunde.Osim ako na vlasti nije neko ekstreman kao Sloba.

15. Kao npr u Švajcarskoj :)

iz iskustva pricam, to jeste :)

E sad, dodaj na to da što manja izlaznost to ti je veći procenat od glasova izašlih, pa je jasno kome ide u prilog.

meni je dosta smesna ta prica, evo vucic ima 55% glasova al to je ustvari samo 25% birackog tela jer 50% nije izaslo, da su svi izasli svi ti bi glasali protiv njega
    izbori su poprilicno dobar presek drustva, mislim da je dovoljno 10% da izadje i rezultati su manje vise isti kao sto bi bili da 100% izadje na izbore.

cak mislim da je zakonski obavezno za sve bas da izadju na izbore da bi mozda islo u korist vucica, seselja, milosevica da je tu i tako to. pre bi reko da ce neko ko bas nije zainteresovan za bilo sta a od sveta video televizora (oko 70% populacije) da zaokuzi poznato ime, nego nekog jeremica ili djilasa ili tako neki kurac sto kao neka faca u beogradu ili na internetu

16. ili kako se zove bese onaj sto je sad kao mnogo dobar, onaj treci zastitnik naroda?

toliko su poznati nekome ko (u mom slucaju iz objektivnih razloga jer nisam tamo) ne prati redovno politiku

17. a znao sam mu ime i mislio sam da je dobro resenje. Jankovic jebeni, morao sam da guglam "ombudsman izbori" da mu se setim imena.

18. Celte, zajebi. Neće narod da sluša nas iz belosvetskih Švica i Zelanda, jer mi patimo u tudjini - rodjenu majku bi prodali da možemo da sa ortacima iz huda iskreno isklošarimo pivo ispred samoposluge. A mi ih ustvari vidimo iz četvrte dimenzije, kao ona jabuka kada Sagan Karl objašnjava inter-dimenzionalne projekcije:

https://youtu.be/N7K5KjOdLD8

I pokušavamo da im blagonakolno pomognemo mudrim i probranim savetima, ali avaj.
    Zadrt je to narod.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.