Добро јутро, Српска републико!

1. 9. januar nije dan republike.

*entiteta.
    jedni rekli da su rep a drugi pajsad federacija.
    Temu pre temua bukv

2. Bio bi bolji od Vučića u svakom slučaju, ali su mu šanse minimalne, najviše zato što je podržao Vučića, pa je sad postao "ćaci". Vezao se uz najnepopularniju ličnost u Srbiji trenutno.

Inače bez toga, mislim da ne bi bio ni loš.
    Ne bi smio puno muljat, jer ipak je tamo na tuđem terenu, morao bi paziti šta radi.
    Mislim da bi gledao patriotski da izvuče što više za Srbiju, nije više željan neke love.
    Nejasno je kako bi se postavio prema EU. Sa Rujama bi sigurno bio dobar, a težio bi isto da bude dobar i sa Amerima i Kinezima.
    Što se Kosova tiče, mislim da bi pokušao neki pragmatični dil, slično Đinđiću. On je nešto pominjao neke podjele.
    Što se Srpske tiče, tu bi bio za nas definitivno najbolja opcija, gledao bi da budu što tjesnije veze, koje teže ka ujedinjenju.

Pitanje je da li bi imao leđa u inostranstvu da ostvari šta je zamislio (ili šta mu kažu).

Da je podržao studente, imao bi solidne šanse... ovako je tanak. Osim ako Vučić nekim čudom ne uspije povratiti kredibilitet kod naroda i okrenuti narativ u svoju korist. Što je isto jako mala šansa.

Ali vidjećemo, kako god... biće zanimljivo.

3. Lud li si Jovo?
    Čovek ne govori razgovetno naš jezik, 'oćeš da ga metneš za predsednika?
    Na stranu to što bi bio klasična marioneta (nešto kao Medvedev što je bio).
    Igrao bi tačno kako bi mu firer svirao.
    Pa on i kod vas tamo se održavao na kartu borba za opstanak iako svi znaju koliki je krimos. Šta bi koj moj od doneo drugačije od ovog našeg maloumnika???

4. Hahaha jovo troluje solidnk

5. Cus minus sto nije podrzao studente. To je bukv pravi potez, jos uz kmecanje drugosrba samo bi mu rasla popularnost.
    Obj imao bi veci rejting od zvalavog, na stranu sto ovaj vise nemodz bude na poziciji,a obziorm da trenutno nema nikog ko bi bio na lajni 'blokaderima' ovaj bi bio ledzit.

Uz adekvatnu kampanju imao bi 10-15%max cak i ako magarac bude kandidat sa druge strane.

6. Dodik u neko normalno vrijeme bi bio super, svi njegovi ekscesi su reaktivni i poslijedica toga što živimo u zemlji sa neuređenim sistemom i nacionalnim tenzijama kao što je Bosna.
    Malo ko se sjeća njegovog prvog mandata 1998 -2002. Tad su svi bili u fazonu, prošao rat, ajmo sad praviti neku saradnju, graditi mostove itd. On je tad dosta donio napretka RS-u i učinio državu mnogo uređenijom nego što je bila pod SDS-om.
    Isto važi i za prvi period nove vladavine, znači tipa 2006-2010.
    Do 2016. se još držao koliko toliko, nakon toga ulazi u niz sukoba i prepucavanja, koje doduše nije on pokrenuo, ali se na svaki upecao i prekomjerno reagovao.

Srpski govori sasvim korektno, nije elokventan, pa šta? Čovjek uopšte nije seljak, završio političke nauke u Beogradu. A nije ni nacionalista po ubjeđenju, više je to postao jer je morao (ne možeš drugačije izać na kraj sa Sarajevom) i vidio da to ima i prolaz kod naroda.

Ali kod nas bi svako, pa čak možda i Čeda Jovanović da dođe da vodi neku politiku u Bosni postao nacionalista. Čak se i onaj Vojin Mijatović jedva opire.

Jednostavno ko god da si i kakav god da si kad ti zastupaš interese jednog naroda koga stalno napadaju da je genocidan i osporavaju tekovinu njegove borbe, ukidaju praznike, donose rezolucije, itd... ti si prinuđen da se braniš, i to onda vodi u nacionalizam. Jer ti nisi nikad siguran koje su namjere toga, da li se iza "poštovanja prema žrtvama" kriju neki viši politički ciljevi delegitimizacije i ukidanja RS-a. Da li se iza priče o "ludačkoj košulji" i Dejtonu kao disfunkcionalnom rješenju teži ka unitarizaciji. Da li se iza priče o građanskoj BiH, teži Bošnjačkoj BiH... (jer oni ako imaju preko 50% populacije, u "građanskom" sistemu jedan čovjek jedan glas, de fakto mogu da donose odluke kakve hoće)

7. Jovore nece entitet nista, najbolji su im ovako spakovani u glavu ko i vi, kad bi ukinuo srpsku onda bi krenuli kmece na nekog visokog prectavnika - jer uvek se na nesto mora kmecati

8. Dodiku se oduzima diplomatski pasoš, ima 15 dana da ga vrati

moraće da se prekodriniše pod hitno nema tamo više života

9. OK Dodik imao 2 korekna madata, trebalo je da ga oterate u kurac posle toga (ko i mi ovog) e ne sad da vam priča da će pomerete bez njega

10. Ma drka nas Jova, sanse nema da ozbiljno ovo misli

11. Jovore šta kaže stric (iz Bg) za slučaj Dodea a šta stara?

12. Naravno da se može i bez njega. Nije on ni po čemu nezamjenjljiv. Ima itekako ko da ga zamijeni. Nije problem u tome sad što on neće biti predsjednik. Problem je u samom činu smjene predsjednika ta takav način.

13. roblem je u samom činu smjene predsjednika ta takav način

bio nato fufica otisao kao nato fufica

14. Nikom nije drago što se ovo dešava. Ni meni, ni njima. Ujak je teška opozicija u Srbiji, ali ovdje mu nije drago zbog ovoga.

A ja lično, malo reagujem emotivno jbga, bila bi fora kad bi mogao sad opet nekako da se iskobelja iz ovog, pokazalo bi se da imamo nešto suvereniteta, da ga ne mogu skenjat tek tako.

Ali ako ne može, šta da se radi, glavno je da mu se nađe dobra zamjena i tjeraj dalje. Smjena jednog čovjeka i dalje nije ugrožavanje vitalnog nacionalnog interesa.

Al da je dobro nije dobro. Pokazuje ti u kolikom protektoratu živiš.
    Ako dođe neko bolji, možda bude i bolje, ili barem politički zanimljivije. Dosad je on bio i previše dominantan.

Al kažem, i dalje se nadam da će uspjet da ih iskulira i napravi se lud, nastavi obavljati svoje dužnosti.

Lično mislim da zna dokle može ići, i da ne bi rizikovao baš neku preveliku krizu.

Možda pokušava malo sad u početku nešto da se trsi za raju, pa kasnije povuče ručnu.
    A možda ipak zna neke mehanizme da ovo i dalje nastavi osporavati, možda se bude negdje žalio u inostranstvu, možda se krene pozivati na neke pravne cake, na to što visokog predstavnika nije odobrio Savjet bezbjednosti, na to što mu je narod dao mandat i jedino on može i da oduzme itd.

Još on ima načina da se izvlači relativno nezapaljivo i bez većeg rizika.

Sad ovo što je najavio ove referendume, to je definitivno rizičan korak. Mislim da nam sad to nije potrebno, a ni pametno.

Ali ako već raspiše, onda ga treba ispoštovati i izać, jer ako i tu pokažemo nejedinstvo, onda će tek znat da mogu raditi sa nama šta hoće.

15. ostalo mu je još samo pogonsko gorivo u vidu ložača koji se identifikuju sa prevarantom. Što se pre mentalno oslobodite đubreta to je za vas bolje, i za sve ostale oko vas. Jer takvi primitiva kakvi jeste aktivno učestvujete i u održavanja žvalavog a hranite i kojekakve plidue glupostima zvanim legitimno pravo na kompletnu bih

16. Zajebava nas jovo brt niko normalan ne place za dodikom, vitalni nacionalni interes kad cujem odmah gledam dje mi novcanik

17. c, zabole jovura za dodigom jovor jedino brine za srpsku sto je ledzit

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.