Prijava

Što je Tul sranje?
Novi album kida, svaki album do sada remek delo.

I ovo kažem kao neko ko voli njihovu muziku, nisam fanatik za bend, znam samo kako se pevač zove i da gitarista svira kroz bas pojačalo :)

Skupili se celt, Reme, Mačak u čizmama, mali mujo i Džonimir da ustanove šta je autentična progčina, a da valja. 

Bukvalno pola nas navedenih se nije ni dotaklo te teme

E ignorišite šta ja pišem kada je kod vas rano popodne, to znači da sam verovatno pod cirkom, stondiran i generalno starac koji se dere na nebo :-D

Ja video da je neko spomenuo prog i trigerovao se k'o mlad majmun.

Ali sada ozbiljno - nisam ekv sektaš, ali realno muzički najinteresantniji rok bend iz tog vremena u nas. Ima puno stvari koje mi se ne sviđa kod njih, ali ono što valja - valja.

A za Čorbu i Boru - veoma kul prva 4 albuma, nakon toga sasvim solidan rok bend do ranih devedesetih za mladje od 16 godina, nakon toga transfer za transferom i očajno preživljavanje za sitne pare i veliki deo obraza.
Tako da mi nije napeto da čujem novi album, mislim hoću jednog dana, trenutno novi Tul na repitu ima prioritet. Svidja mi se evolucija njihovog zvuka na ovom novom albumu, prava umetnos'.

Inokulisao si se hehehehe

Džonimir
Što se Mitrovića tiče odslušao sam par stvari koje je snimio poslednjih par godina. Sve je sranje ali opasno plete bas. Šteta što je govnar jer je mogao da bude dobar muzičar.
Mislim svira on vrhunski ali težina stvaralaštva nula jebena sve sem Oktobra.

Potvrdjujem. Evo Mitrovic mlad i zajeban, ali svira svaka cas'.

https://www.youtube.com/watch?v=EcNaq7ph7cM

Kakve ovo ima veze sa Corbom?

kad kazete dobar rok bend za mladje od 16 godina...pa sta pricate, 16 godina znaju samo da drkaju, a ne da se razumeju u muziku....znaci ako je dobro za njih automatski znaci da je tesko sranje...a ne verujem da je corba bila bas bas sranje za neke trinaestogodisnjake

Ma zezam se... kad je već tema skrenula sa teme.

Samo prvih 17.4 sekundi njihove karijere su bili dobri, sve ostalo tesko sranje

Ja sam sa 16 godina slušao Limp Bizkit, KoRn i skakao uz "Pretty Fly for a White Guy". In Flames tek u naznakama.

Tad mi je to bila prevrh muzika i govorio sam ćaletu da odjebe od svršavanja na Nostalži radio i ta domaća sranja i da nema pojma šta valja i kako je ovo iznad navedeno vrrrrrrrrh.

A danas zadovoljstvo najviše nalazim slušajući neke više ili manje poznate prog rok/metal bendove (Haken, Leprous) i sad me je blam kad se setim kako sam koleginicama na faksu donosio narezane Linkin Park diskove i pevušio im u pauzama (kao debilko neki iz ove perspektive), a onda mesec dana volim Nightwish i maltetiram petogodišnju ćerku dok se igra u drugoj sobi, da joj i nešto ovakvo uđe u uši, jer valja se za budućnost navići i na nešto drugačije od onoga što ostala deca već sa toliko godina slušaju, pa tako i ja upadnem u neki nostalži trip i počnem slušati isto što sam slušao na početku ovog posta, dok me opet ne smori.

Pošto ne rekoh ništa on-topic da se tiče Čorbe - bili su mi dobri kad sam sa 14 popušio prvu pljugu, a posle vidiš da su uglavnom sranje ("Rekla je" je jedna od blistavih izuzetaka, neko je već primetio na temi, a inače sa tom pesmom Bora nema nikakve veze, jer nije pisao ni muziku ni tekst). A ovaj novi album? Pa bolji i raznovrsniji je novi album Dejana Cukića. Duplo. Bez zezanja. "Da tebe nije" je album zbog kojeg ću prekinuti pornić, ali da bih prebacio na nešto drugo.

Bora je umetnik jer u svojim najboljim momentima misteriozne stvari predstavlja kao jednostavne, dostižne i lake.
Novom albumu nedostaje strasti i smelosti, Bora kao da se ne trudi previše jer igra na sigurno. Samim tim je novi album donekle predvidljiv.
Album nije lišen kvalitetnih pesama, bar podgreva nostalgiju i podstiče diskusiju o dometima benda.
Ova pesma je sentimentalna i pomirljiva:

https://www.youtube.com/watch?v=qxaF3LKlD6o

Neki fanovi se ograđuju od Čorbinih pesama iz devedesetih godina zato što misle da Bora nije smeo da koketira sa nacionalizmom, populizmom i kolektivizmom.
Uprkos svemu, devedesetih je nastala jedna od najboljih Čorbinih pesama.
Pesma "Ostalo je ćutanje" po mom mišljenju zadovoljava sve visoke kriterijume kvaliteta.
Tu su genijalan tekst, divna melodija, sugestivan vokal, lepršav a sveden aranžman, istorijski kontekst...
Drugim rečima, tu je sve što je potrebno skladnoj pesmi koja smiruje, opušta i pruža sigurnost.

https://www.youtube.com/watch?v=NvSIWEk4OTY

Zašto je mnogo kul tema zaključano bez razloga?
Poželim da pišem o Ribljoj Čorbi, seriji Breaking bad, Lani Del Rey, Miki Antiću, ruskoj muzici, Hemingveju, kao ono... sve teme zaključane.
Jedva sam našao ovu temu o Bori Čorbi.
Htedoh da kažem da je ovo odlična Borina pesma koja nije naročito poznata:

https://youtu.be/3yEBygyVCSA

zbog da pušiš kurac.

Dobro je da su zakljucane bas da ti ne bi mogao da postujes na njima.

Bitno da vi genijalci pišete nešto pametno po forumu.