Prijava

Iskren da budem nisam upoznat sa njegovim djelom, znam samo da je bio na našoj strani devedesetih, jako mi je drago što je dobio Nobela, ne toliko zato što je podržavao nas, nego zato što je bio totalno diskreditovan, pa su ti Zapadni mediji čak i mene uspjeli da ubijede da on "mora da je neka budala kad je podržavao Slobu" i kako "nas samo podržavaju kojekakve dileje, kao i Sjevernu Koreju". Ja sad s druge strane vjerujem Švedskoj akademiji, i ako je dobio Nobela, vjerujem da stvarno ima kvalitet, i sad imam želju da saznam više o tom čovjeku, i čime je zaslužio to priznanje, i ko je u stvari taj čovjek koji nas je branio kada su nas svi hejtovali.

Takođe, izuzetno mi je zanimljivo čitati novinske članke u kojima određeni pjene od muke, kako je to on dobio Nobela, poricatelj genocida i branilac ratnih zločinaca.

Što kaže neki komentator, šta god da je, čova je dobio Nobela za književnost, ne za mir.
Zaista se nadam da će mu ostati ta nagrada i da mu je neće oduzeti, za šta mnogi već prave peticije.

I nadam se takođe da će to priznanje otvoriti um mnogih ka njegovom stvaralaštvu, probuditi radoznalost kod onih koji su ga olako odbacivali "kao još jednu budalu koja podržava Srbe", a kojima ipak nije do kraja ispran mozak, pa su spremni da se sami informišu, i da sami okriju njegovo stvaralaštvo.

Takođe, hvala mu za podršku... (bez obzira na to što nikad nisam bio za Slobu, naprotiv), al on nije bio toliko za Slobu, koliko je prosto imao sluha za srpsku stranu generalno. I svaka mu čast na tome što je išao u kontru mejnstrimu... nadam se da će se kroz povećano interesovanje za njegovim djelom, donkle i promijeniti ružna slika o Srbima koja preovladava...

Sami Austrijanci, koliko vidim, pozitivno su reagovali na tu vijest, što je dobra stvar.

Jedini normalan i neutralan tekst koji sam našao na temu. Interesantno da je napisan prije 4 godine, od strane Miljenka Jergovića:

https://www.6yka.com/novosti/miljenko-jergovic-peter-handke-pravda-za-pisca

On je već tada nagovijestio da je Handke materijal za Nobela:

"...Očito mu je bilo više stalo do te rano doživljene uvrede nego do sve buduće književne slave, uključujući i Nobelovu nagradu koju bi sigurno dobio da se nije inatio."

Наравно да је књижевност релевантна кад се тиче СРБИЈЕ

Најгори словени после Пољака

Браво, Петре Хандке

šveđani povukli priznanje kosova.

Хахах да сад се сви сетили књижевности

Sad su i Svedjani srBska braca, to, nas i Sveda 300 milijona bre!!

svaka cast, majstor svog posla