Prijava

Ево сад и Неда Арнерић, и доста још наших глумаца и других вип ликова се кремира не знам зашто.
Иначе сам читао да је у Србији забрањено просипати пепео изван гробља или држати урну у кући као што гледамо у америчким филмовима, тако да који ћеш се курац кремирати ако ћеш свакако стајати тамо негдје забачен међи осталим урнама.
Годишње се у Србији кремира око 300 људи, а чим чујем какоје нека важна личност умрла одма иде и кремација

u ns stoji na groblju.ozidano i svaka urna ima svoje mesto.koliko je to dosta i ko su ti?

Па они су крем нашег друштва, зато се и кремирају.

Љубиша Самарџић, Петрући, онај Озрен Солдатовић, Первић, Бора Тодоровић

Nemoj da se kremiraš, nije po kanonu.

Хоћу да се кремирам, јер у том сам фазону.

Ili zato što žive u ubeđenju kako su iznad ostalih i da smo mi seljaci pa prate zapadnjačke trendove po svaku cenu, i idu toliko daleko da ne žele da ispoštuju ni taj poslednji čin koji svedoči o tome da si za života bio jedna srpska, pravoslavna duša, i želiš i tu da pokažeš kako nikada nisi imao dodirnih tačaka sa narodom i društvom koje te je volelo, poštovalo, od koga si živeo i u kojem si stvarao... Po meni, sramota.

Komunjare bre, masoni...

nadam se da ce u nekoj buducnosti biti obicaj da kada umres,odmah te negde pokopaju ili spale bez prisustva ikoga.ne moras danima da stresiras i ovako vec pretpostavicemo tuznu porodicu.oprastanje od drvenog kovcega nema nikakvog smisla.posle nekoliko meseci svi koji su planirali da dodju na pokop se nadju i napiju se i najedu na tvoj racun.i da bude mjuza.one last time...taman ce za to vreme malo splasnuti tuga i ostati od tebe neko lepo secanje,a ne samo kuknjava kojom bi te neko ispracao.jos ne znamo gde,ali negde.
posebno je besmisleno svo to oprastanje za one koji veruju da postoji vecni zivot.ako je to sve tako,videces tu osobu prilicno brzo obzirom da vreme prilicno brzo leti.
jos trilijardu nekih obicaja.

To tako ide u krug, brate moj... Danas, aj reći ćemo Neda, sutra već bombaš... Ima smisla oprostiti se, jer ipak ispraćaš čoveka, još ako je bio pošten, porodičan čovek, koji je iza sebe ostavio imanje, decu, unučiće, voćnjake i vinograde... Pa i vrhunski manele, poput Sandua Ćorbice. A i ne možeš da ne tuguješ za nekim ko ti je bio blizak i nešto značio u celom životu, decenijama... Bar koliko crkva propisuje, dok ne izdaš godinu dana... Hoću reći, ne znaš ko je šta kome predstavljao u životu, pa ne možeš ni da daješ neke generalne zaključke o tome šta kako treba. Kako ćeš biti ispraćen, o tome misli na vreme. Kad je otišao Tito, plakala je cela Jugoslavija, kad bude otišao bombaš, plakaće samo keva

da se ispravim.ne treba da bude obicaj.vise je to neko moje vidjenje stvari i kako bi ja sa ove tacke gledista.da ne vredjam tudja religiozna ubedjenja i obicaje i nacin na koji zele nesto da urade.

Nema ni smisla vređati, gledaj, u crkvi se pevaju pesme o ljubavi, o poštovanju, o Bogu, tako da ne kapiram glave kojima crkva može da smeta. Nema ničeg lošeg u vezi sa crkvom, a običaja imaš koliko i sela, neki dan na sahrani baba baca pečenu kokošku u raku pre nego što položiše pokojnika, ja gledam i ne verujem, ali meni je to sve gotivno i smatram da to treba sačuvati jer ipak smo to mi i to je naše srpsko ime i prezime

No, dobro... Neće ga žuljati svakako