QAnon

1. Što je najbolje od svega imaš ljudi koje će iskreno da zanima šta imam da kažem pa bi sebi pootvarali sve čakre i izludeli, 300 prijava bih popio za širenje satanizma, došla bi mi ona voditeljka inspiracije dana i noći što stalno zove Isidoru Bjelicu u goste da me mlati što sam lažov i što otvaram ljudima čakre da izlude ko ona xD

2. Triforce je moderna manifestacija onog Romskog programa "karankoči koči" iz 90-tih LOL

3. Ti si moderna manifestacija praistorijske pantljičare, a usput si vidim i cigojner. Eno ti na drugoj strani najveća Q potvrda koju možeš dobiti pa se malo zapitaj da li bi trebao uopšte da promoliš svoju njušku ođe bez imalo sramote

4. trifors, zaista neironicno ti preporucujem da procitas Fukoovo klatno Umberta Eka ako nisi, spominje se i Dee i Kelly i ostala bratija i kamen mudrosti i kundalini i sve to na jedan zanimljiv i pre svega poucan nacin, mozda ti bude zanimljivo

5. To bre napokon si dodao nešto korisno, dugo si oduzimao već sam pomislio da me namerno poričeš. Hoću pročitaću obećavam ti i onda ću se jednog dana kad pročitam pojaviti ovde još više prosvetljen i možda čak i malo mudriji, naravno započeću debatu o tome da li je Umberto bio u pravu i koje se sve ezoterične pouke mogu izvući iz dela, tako da spremi se za taj dan

6. a ovo orme pa upravo mi je to ponudio kao prvi rezultat lol naravno da sam izbegao taj rezultat i potrazio nesto verodostojnije

egipatska civilizacija naprednija od danasnje lol opet

a ovo od Umberta procitaj pa ce ti biti jasnije zasto sam ti preporucio

7. Evo gledam korice baš sad i pregled sadržaja, vidim uticaj jevrejske kabale plus je knjiga odlično rejtovana od strane New York Times - a što mi smrdi da je Umberto možda prljava masončina, ali nema veze pročitaću knjigu bez i trunke pristrasnosti

8. Šta ovo znači tri, objasni nam malo dublje ja ne mogu sažvakat LOL

https://pbs.twimg.com/media/EcLFV-2WkAA-Zt0?format=jpg

9. sta god mislio o knjizi, neke stvari su fino rasclanjene, pa slozio se ne slozio procitaj, ne propoveda on tu nista posebno, posmatra ceo taj fenomen sa antropoloske strane, knjiga mi nije medju omiljenim, cak nije ni njegova omiljena (Ime Ruze ipak), ali cini mi se da je zanimljiva tematika i kako ju je obradio

a ja se odjavljujem sa teme na neko vreme xd

10. Dobro, svakako pročitaj Edwarda Kellyja, nemoj samo čitati O njemu i ne daj da ti Eko ili bilo ko drugi nameće mišljenje pa sad ok je ako ti je to omiljeni autor i ako ceniš antropološka mišljenja, budi na obe strane ograde jedino tako ćeš biti dobar sudija. Ja sam kreno da čitam ovo, našo sam neki pdf pa kad pročitam javiću ti ko što rekoh

11. https://tetraktys.co.uk/the-transition-from-templars-into-freemasons/
    https://static2.elcorreo.com/www/pre2017/multimedia/noticias/201602/23/media/cortadas/EF01TJC1--575x400.jpg
    Umberto Eko je jebeni rozenkrojcer ili mason, jedno od ta dva lol
    Andreas Brejvik takođe ispade masončina https://2.bp.blogspot.com/-n8xjUdOJO-M/Ti7jV3S-S8I/AAAAAAAAB-M/Qt3Yhemummo/s320/breivik.jpg
    Kako sam čitao knjigu zaintrigirao sam se i pretražio slike o tom Fukuuovom klatnu i video sam oko klatna šare slične onima koje se nalaze oko hrama na Epstinovom ostrvu, ne mora da znači da tu ima neke konekcije al meni bejaše sumnjivo. Dakle ovo ne znači da neću pročitati knjigu već samo da ću je čitati sa pretpostavkom da me Umberto kroz svoje pisanije inicira u tajna društva i da me lowkey odvraća od "teorija" zavera, takođe primetio sam da lik forsira tu ideju da ako pratiš sve simbole i "teorije" zavere da će ti samo to i upadati u oči i da ćeš postati lud od tog traženja istine tamo gde je nema lol, evo jedna od takvih rečenica ovde: https://theyellowsparrow.com/wp-content/uploads/2016/02/quote-Umberto-Eco-but-now-i-have-come-to-believe-12322.png
    I ova je zanimljiva: https://quotefancy.com/media/wallpaper/3840x2160/2838860-Umberto-Eco-Quote-To-imagine-secret-societies-and-conspiracy-is-a.jpg
    Ima dosta takvih izjava, ali u suštini jasno mi je sad da skreće pažnju sa istine čim je popularan, evo i šta je rekao o svom kolegi Denu Braunu, koji je mason: https://www.quotemaster.org/images/q/5712/571258/i1.png
    Sve u svemu moramo otvoriti četvore očiju i ušiju ako stvarno želimo da zaustavimo ovaj tok gde nam neka debilna tajna društva nameću lažnu sliku života kroz popularne knjige, MSM i Holivud.

12. "Nothing popular is true, nothing true is popular"
    - Ken Wheeler

13. Evo šta te čeka Triforce

https://www.twitter.com/davenewworld_2/status/1279847403303165953

"then she got arrested on IG Live saying she is a spokesperson for QAnon & the White House and to “call Donald Trump and ask him” because she can’t share any “classified information.”"

Lol. Nema toliko facepalmova da se ovo dočara

14. ja sam u jednom trenutku uz pomoc interneta vrsio eksperiment gde sam bas bas dosta poznatih licnosti, pisaca, muzicara, glumaca povezivao sa raznim organizacijama i grupacijama tog tipa u pretrazi, i ako mi verujes za veliku vecinu njih neko je pronasao neku povezanost sa masonima, iluminatima i slicno

ja sad da pretrazim trifors i masoni, kundalini itd. neko ce reci vidi ga ovaj ezotericar, hoce da uvuce omladinu u opasne satanisticke rituale, hocu da kazem, dosta se tu barata sa poluinformacijama, glupostima i uz dovoljno pogresnih analogija sve moze da se dovede u vezu sa svime veruj mi

ne branim knjigu, ekoa, niti mi je on ni blizu medju omiljenim piscima, ne moras citati jer vidim da si je vec "provalio", slazem se da postoji opasnost da ova knjiga nekoga privuce na tako neke price jer ce vise istrazivati i moze doci do nekih losih zakljucaka opet tim tehnikama povezivanja o kojima i on sam govori u knjizi, ali sumnjam da mu je to bila namera, tebi sam rekao jer vidim da si vec dosta upoznat pa nemas sta da izgubis xD ja bih najvise voleo da sam izbegao citav taj cirkus, jer covek zapravo ne treba u zivotu da se petlja sa svim tim stvarima jer zaista moze da bude opasno po njega iz vise razloga, razni kultovi postoje i cekaju ljude koji ce im poverovati u price a onda ulazis u zacarani krug iz koga se tesko izbavlja, to sam ja izvukao iz romana jos davno kad sam citao, nije me svojim pisanjem uvukao u te price, vec sam o njima dosta znao, mozda bih na ponovno citanje sad primetio neke druge stvari koje su mi promakle, ne znam

ovo sve ti pisem jer vidim da si podlozan raznim uticajima, nemam losu nameru, ali kao sto sam naveo u onom prvom postu, lose utice na coveka i njegov svakodnevni zivot sve to, radoznalost je dobra ali treba biti pazljiv, imao bih dosta tu jos stvari da kazem, kao sto si ti provalio tu svoju istinu, tako sam i ja dugotrajnim razmatranjem razlicitih stavova i podataka dosao do nekih drugacijih zakljucaka, obisao sam ceo krug, citao sam svasta, ali ovo sve sto ti pisem mi deluje kao najverovatniji scenario, vrlo prosto

15. treba biti pazljiv sta se iznosi kao istina, ponavljam se vec a to mrzim, mozda ako nekad napisem neki esej opsirniji na tu temu poslacu ti

16. Tronožac, to što tebi nešto deluje kao najverovatniji scenario je tvoj zaključak koji je donet na osnovu onoga što si pročitao i kako si vaspitan i odgojen.

Tvoj najverovatniji scenario je tvoja priča - a ti želiš da je nametneš kao istinu.

Ne bi trebalo da optužuješ Triforca a tvoj pristup uopšte nije drugačiji.

17. Da se nadovežem još malo, spomenuo si kultove i da se treba toga paziti. Pa zar nije jedan od najvećih (o)kultista bio onaj Stiven Hoking. Pa nema te TV, serije koji nije bar neki skeč imao sa njim.
    Uvek kao "on je mnogo pametan i kul" i simpatičan kad priča kompjuterskim glasom.

Sad ti meni reci, zar nije opasno toliko uzdizanje i pravljenje kulta od ovog čoveka?

18. pa dobro, valjda i jeste negde odlika coveka da donosi zakljucke na osnovu onoga sto cita, saznaje iz iskustva itd. ne znam kako drugacije bismo ista i znali, ali ne pokusavam da nametnem to kao istinu, sasvim suprotno, pokusavam da predstavim da mi smeta stav da neko za sebe misli da je najpametniji i da je popio svu pamet sveta, a to nijedan covek ne sme da kaze za sebe, za to sigurno znam da je istina, a za sve ostalo nisam siguran :)

ima ona izreka neka ne znam ko je rekao, sto ti je vece znanje to ti je veci kontakt sa neznanjem, ono sto me podstaklo da se raspisem na ovoj temi je sto sam i sam prosao negde kroz to, pa samo pokusavam da kazem da stvari nisu tako jednostavne kao sto se triforsu cine

19. Dobro, to ima smisla. Onda sam te pogrešno razumeo i ja sam tog stava, kroz život se neprekidno uči i zaista nema najpametnijih.

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.