Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Spešl (tri)forses
Od jutros 39 temperatura nenormalan bol u kostima povraćao i čini mi se da gubim ukus
Evo me čekam u redu
https://i.postimg.cc/pdN5CQST/IMG-20201209-111704.jpg
jebi
Kod mene išlo ovako:
1.dan temp 38.5, svaka kost me boli
2.dan ništa me ne boli, temp i dalje 38.5
3.dan temp ista, povremeni kašalj
4.dan nema temp. Malaksalost.
5.dan počinju da me bole sinusi. Jebu me ti isti sinusi čitav život, al ovo je bilo kao da ti neko nabija igle u nos. Bol od koje idu suze na oči.
6.dan bole sinusi
7.dan bole sinusi
8.dan bol u sinusima nestaje. gubitak mirisa i ukusa totalni. Jedem prženo meso isto ko da jedem papir.
Narednih 10 dana ništa nema ni ukus ni miris. Cure sinusi al ne bole. Danas mi je mjesec dana od pojave prvih simptoma, osjećam se dobro. Nisam baš u kondiciji, što je i normalno, al svaki dan se sve više vraćam u formu. Jedna starija gospođa što radi sa mnom, dobila je simptome isti dan kad i ja. Zaglavila bolnicu, obostrana upala pluća, tek juče je počela da radi.
Šta znam, pamtim i jače gripove, al da je bezazleno - nije.
Negativan sam al sumnjam u onaj test iskr
moras krv da vadis
kako god boxor, koristi zdrav razum i odmori kuci ako imas 39 temperaturu, od cega god da je, nije zajebancija.
ako je brzi test, cini se da su njemu oko 50% sanse da pogresan, sto znaci da otprilike si mogao novcic da bacas umesto sto si cekao u redu.
Ne bih da mračim ali su moji po kući dobili upalu pluća, a da nisu prešli 38 i posle 14 dana su loše. S druge strane dečko iz komšiluka umro za par dana kad mu izbila temperatura na 39 jer nije na vreme krenuo sa terapijom.
Tako da nije ovo sranje za zezanje. Cimaj neku vezu za testiranje što pre.
Ma gde da idem kolena me toliko bole kao da će da poispadaju od čašice, lomi ni koske te se nadam gripu
Ma naravno, vadili mi krv cek rezultate
Bohore, povracanje i eventualno dijareja sig nije kovid. Ortakov cale zakacio neko paralelno govno koje ide sada, negativan na kovid, ima iste simptome kao ti. Pored njega jos 4 lika sto rade sa njim imaju iste simptome. Jaka temperatura, povracanje, dijareja, bolovi i kasnije upala pluca. Ali ne zajebavaj se sa tim u svakom slucaju. Odmaraj i brzonse oporavi.
jel stvarno u srbiji nije toliko specificna pojava da umiru mladi od kovida???
ono, autori sa sajta, dzonimirov komsija i tako to? sto znaci da je totalno rasireno.
nije mi jasno - u celoj svajcarskoj, od pocetka 2020 godine, od 8mil ljudi i vise slucaja nego u srbiji je umrlo 8 ljudi mladjih od 40 god i 15 od 40-50 od koronavirusa
znaci 1 u milion mladji od 40. niko mladji od 30.
ne zive samo svajcarci ovde, 50% je stranaca, dakle nije nesto sto ces kazes genetsko, ili bolje zdravlje ili statiznam.
liječe se na vrijeme. kod nas ovdje ne mozes uci u bolnicu osim ako nisi na umiranju.
imao sam 4 bas bliska kontakta i nisam se nikako zarazio i nadam se da ce tako ostati.
btw ovde ne prepisuju apsolutno nikakve terapije i ne daju lekove dok ne dodje do upale pluca da moras u bolnicu. ni antibiotike, nista. posalju te kuci da odmaras i jedes toplu supu.
bar od ovih sto znam sto bili pozitivni.
tako da, nije da imaju neko tajno lecenje.
doduse kad dodje do bolnice, onda sve postaje dosta ozbiljnije i brze mozda nego tamo.
Svajcarska je neutralna, pa zato....
http://rs.n1info.com/Vesti/a614232/Zarazeni-funkcioneri-slavili-izbornu-pobedu-SNS-dok-Loncar-ponovo-krivi-gradjane.html
a ovde virus usao u sns, pa brze napreduje
i da se razumemo - socijalno distanciranje.... svajcarcima to ne treba govoriti
kako rece jedan, kad su objavili da se mora drzati distanca 2 metra izpizdeli su svajcarci zbog cega tako blizu
sve bi to bilo lepo bombas da nismo ovde pre mesec dana imali po 10000 zarazenih i 100 umrlih dnevno, sto je duplo vise od toga sto se prijavljuje u srbiji.
jedino sto je ovde specificno je sto od tih 100 umrlih, 99 je preko 80 god.
isto i za hospitalizacije vazi, vrlo mali broj "mladjih" ljudi uopste ide u bolnice ovde.
mislim da ne triforsujem upickumaterinu, sta se dogadja da umiru mladi ljudi tamo od upale pluca???
virus?
jedino sto se razlikuje je cist vazduh ovde zimi. jedino to.
a ta fora bombas je od letos: ukinuli su 2m distance. sad mozemo da se vratimo na normalnih 5m.