Koronavirus u Srbiji 2

1. zapata vs triforce > piterson vs zizek

2. Zapata:

smrtnost nije 1%, već bliže 15%, a ovog novog soja će biti i do 30%

Isto Zapata:

Za 5-6 meseci 40% ljudi koje znamo ce biti mrtvi

3. Pa dodatnih 10% bice ubistva, druge bolesti, sveopste nasilje i haos. Ovo je smak sveta

4. Da ne bude da te samo sprdam, iskreno moram da kazem da mi je malo zao kad vidim kako gines i kako te pogadja sve sto se desava dok everidz Srbenda i dalje misli da korona ne postoji. Ali opusti se, nece pola Srbije pomreti za pola godine

5. ajde bre jbt, jel ste ozbiljni da shvatate sve 100% kao ozbiljno? :)

6. haahha a jbg vise ne zna covek ko troluje, a ko ne kad cuje 750 ekstremnih stavova dnevno

7. 10 do 20 vise preminulih nego prijavljeno

A dobro, jebo 20 ljudi

8. Hvatate se za slovnu gresku. Poricanje. Ovo je smak sveta

9. Zapata sta mislis, kad ce stati ovo sve? Kad cemo opet moci na Zakintos i u Butique 3?

10. Nadam se kelte da zap troluje radi njegovog mentalnog zdravlja

11. Kad kazem kad cemo moci mislim kad cemo moci, a da ne rizikujemo zivot svojih baka i deka?

12. Zapata preuvelicava ali verujem da je pesimista. 40 posto smrtnost jebiga bas brate nije bubonska kuga napolju, a i ono nije najjaci lek kozije mleko i pustanje krvi iz oteklih cvorova

13. stvar 1:
    u srbiji niste imali 3 talasa nego je postojao inicijalni prenaduvani razvoj epidemije, vrlo stroge populisticke mere koje zaustavljaju sve sto postoji i onda kad se batalilo to, nastavio se prvi talas samo sto je bilo laganja pred izbore koliko je zarazeno i umrlo pa se to posle objavljivalo posle izbora i izgledalo kao pik. ustvari je rep onoga sto je pocelo i pre izbora
    stvar 2:
    imate trenutno sezonsku epidemiju koronavirusa kao i sve ostale zemlje u evropi. vrlo zajebana situacija, bolnice su pune, ljudi umiru bez razloga, svi vagaju jel bolje drasticne mere ili da se pusti da se vidi kako ce, pa se nekako dolazi do toga, more ipak ce morati neke mere inace odose zdravstveni sistemi u kurac
    stvar 3:
    srpski zdravstveni sistem je supak i mnogo manje mu treba da dodje do kolapsa. koronavirus obelodanjuje svima koliki je supak.
    stvar 4:
    britanci jedu govna. kako se koj moj pa racuna koliko je nesto "zaraznije" i to stavlja da je kao virus a ne mozda kao i u ostatku evrope, mnogo vise ljudi zarazeno razlicitim govnima zimi, vise sede unutra, pa se sve vise siri. da su rekli da je ubitacnije pa da krenemo da punimo gace, ali dizanje panike oko necega za sta izadje boris dzonson i kaze pred novinare je blesavo. vec postoji gomila varijanti ovog virusa, britanska je jedna od njih.
    stvar 5:
    ako trazite zajebanu vrstu virusa, mozda bi trebalo da se krene od toga koja varijanta je trenutno po srbiji. najozbiljnije, mislim da dosta jace pogadja mladje ljude od ove koja je ovde.
    stvar 6:
    u vecini zemalja evrope opada ili stagnira broj umrlih i bez nekih drasticnih mera. to je dobra stvar.

14. vest iz srbije:

Takođe navodi da najviše smrtnih slučajeva ima u populaciji od 40-60 godina te kako nije tačno da umiru najčešće stariji od 65.

u svajcarskoj tipa 85, 90% umrlih 80+ god.

ako negde treba traziti zajebanu sortu virusa to je Srbija, i ne zajebavam se uopste za to. ne znam jel imamo nekog ili neki institut koji je u stanju da ispita genetski sadrzaj virusa koji je trenutno u cirkulaciji u jugoistocnoj evropi.

15. A i koja je fora sa tim sojevima? Ako u Evropi znamo da je bilo nekoliko sojeva jos u junu, koja je poenta onda kupovine Fajzer ili bilo koje druge vakcine? Jel vakcina utice na to da imas blaze simptome sto je soj kojim se zarazis blizi soju na kom je pravljena vakcina ili kako to ide? Slusajuci ove stvari o mutacijama, ispada da ovo nikad nece stati, jedino neke nanobote da nam ubrizgaju da pobiju sve jedinice virusa

16. I odkud u Kini vakcinacija jos od pre 2 meseca, kakva je to prica? I koje nuspojave moze da izazove vakcina generalno? Da li je moguce proizvesti je ko kinezi za par meseci? Nesto mi je nerealno da bi se Kinezi kockali sa tim toliko, jeste da mogu tenkovima da sravne studente na trgu i da ih boli kurac al opet

17. na pogresnom mestu pitas...

iz mog totalno nestrucnog znanja: cenim da ti sojevi nisu tolko bas razliciti tako da vakcina ima neki ne nulti uticaj. al isto posto je rasprostranjen ko virus gripa tolko ce i biti efikasna, jednu sezonu.

ili to ili cemo da postanemo imuni na sve koronaviruse, i onda nema vise prehlade od toga, sto je kul.

18. ja sam prost čovek sa malim željama, da prođe kovid i da crkne džvedžda

19. Osecam u kostima da su ovo poslednji dani nase civilizacije. Krenulo je u srbiji. Ovo je smak sveta

20. nek propadne nije šteta

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.