Koronavirus u Srbiji 2

1. i zagadjenje isto, kad neko baci na ulicu opusak. i to ide u isti kos.

2. opušci i cigarete su uglavnom organski

3. ma znam, nego gledaj melkijadesa sta prica na prethodnoj strani, pa ces da vidis sarkazam u ovom sto pisem.

4. "ekoloski strucnjace sa iskustvom gledanja jednog dokumentarca i citanja malo pop-nauke na tu temu"

Dobro, sisaj patku tranvestitu koji se noću oblači u pokemon medu i šunja se po Mirjevu gde zapravo živi, dok se preko dana predstavlja kao poluimigrant na privremenom radu u Švajcarskoj. Ono, tu smo negde sa zaključkom.

5. slusaj me bre, za vakcine mozemo da ga drvimo, posto se razumem kolko i ti, a to je nista, al za ovo poprilicno brzo mogu da vidim koliko si supalj, kad krenes od ovog univerzitetskog eksperimenta, preko ovog:

Pročitao. Banuješ prljavu industriju, plastične kese, flaše, tanjire i pribor za jednokratnu upotrebu. Staviš filtere gde treba, redukuješ auto - moto saobraćaj. Posadiš poneko drvo s vremena na vreme. Prepišeš ponešto od Islanda i Danske koji već rade dobar posao na ovom planu. Naš kolko krede treba da poseješ po stratosferi da bi izazvao kakav - takav efekat? Skupo bre.

i ovog

E a faca mi Gejc ono pravo - budži tehnologiju, iskorenjiva bolesti, bavi se ekologijom, jbt da nije njega sad bismo ladili noge u lavoru i gledali armani - baskonia na digitronu.

i to da znas da nemam neko posebno znanje o co2 i slicno, ali da mi jedes govna o radijaciji, proizvodnji energije, kako se resava problem c02, kako cas posla mozes da zamenis termoelektrane i da ce poneko zasadjeno drvo i hipi kultura da zaustavi milijardu kineza koji vuku struju iz ugla ne bi li digli standard na istocnoevropski, a indija i afrika samo gledaju pa ce i oni za 30 god, to zajebi.

6. E da, dobro da si pomenuo milijardu neprijavljenih Kineza, time se nikako ne bavimo...Ali stvar je vrlo prosta - ne kupuješ kineske proizvode dok se ne dovedu u red i prestanu da prljaju. Naravno da tako nešto nećemo učiniti, ali problem je u tome što mi baš i nećemo da se odreknemo komfora. Zapravo i ne možemo, jer ako overprodukcija svega i svačega stane, u ogromnom smo problemu. Istina, sasvim je bezumno da sa tonu i po gvoždja i plastike koji gore naftu prevoziš čoveka od 80 kila od kladže do splava, ali ljudima je teško oduzeti mala zadovoljstva. Čak i ako ih privoliš da se voze na dva točka - moroni uzmu nešto što ima bateriju, jer je fensi.

Nego elektrane sam ti pomenuo jer je to zapravo goruća tema. Francuska mora da se reši 2 ili 3 pod hitno, a to ne samo da traje (rasklapanje jedne nuklearke traje i po 40 godina) nego i jako puno košta. Švabe su tu bile daleko preduzimljivije (mada su se prešaltali na mrki ugalj, što je em skuplje em više zagadjuje), no - sav taj radioaktivni otpad moraš negde da uskladištiš. Odlaganje ovog kilometar i po pod zemlju, u napuštene rudnike soli, činilo se kao vrlo dobra ideja; no kako ništa nije idealno - rudnici su krenuli da se urušavaju (ploče se kreću, taru jedna o drugu itd). I postoji sasvim realna opasnost da se potpuno uruše i sjebu otpad što bi, po nekim procenama, onemogućilo život u većem delu Evrope u narednih 500.000 godina. Znam da ti deluje kao nekakva apokaliptična qanon zavrzlama (šta god bio qanon), ali ovo im je trenutno ogroman problem, jer - niti sad otpad možeš tek tako da izvadiš napolje, niti znaju šta bi sa njim.

7. Pročitao. Banuješ prljavu industriju, plastične kese, flaše, tanjire i pribor za jednokratnu upotrebu. Staviš filtere gde treba, redukuješ auto - moto saobraćaj. Posadiš poneko drvo s vremena na vreme. Prepišeš ponešto od Islanda i Danske koji već rade dobar posao na ovom planu. Naš kolko krede treba da poseješ po stratosferi da bi izazvao kakav - takav efekat? Skupo bre.

Haha, koliko prosto, lol, kako se onaj degenko gejts nije setio ovoga

8. Cujem kazu treba 2.37 stabala jasike da se neutralise zagadjenje od termoelektrana po srbiji.

Prica se po gradu

9. hahahaha kakva resenja ima ovaj Melk znaci GENIJALNO

10. veli tolika kreda je skupa, a ne brt, blokada trgovine sa Kinom, gasenje svih elektrana, prelazak sa nafte na stagod da si imao na pameti nije skup

11. Pri cemu ovo sa kredom bukvalno potez ocajnika koji nece ni da radi.
    Bilo bi kul da radi, ali tesko.

12. Koji je najbolji mogući scenario?

13. Gradjanin Kejn dosta hvale.

14. Sve bi to bilo ok da planeta nije živa, ovako će nam jebati sve po spisku dečije balavo ako preteramo i vratiće nas u srednji vek da se naučimo pameti. Potop rešio Atlantidu, a neće par nekih buđavih elektrana lol

15. https://youtu.be/rU7bk0BYilA
    Eo da ne ispadne da sam neozbiljan, ovo je sasvim fin doku ima 5, 6 delova, kvalitetan humor i jaku logiku podržanu činjenicama. Uživajte :)

16. ma ti si trol, jebes mi sve. i ja sam pavijan sto milim da ozbijno mozes da pogledas ovaj video i da nam delis kao nesto iz cega da ucimo.

jebem ti lebac, odgledao sam ovo. kao jebena saobracajna nesreca, sto vise gledas detalje to gore.

u jebem ti, ne verujem.

17. cognitive dissonance intensifies

18. ostrvo velicine pola evrope usred atlanskog okeana je majka priroda potopila u roku od dan, nezno i tiho, bez da napravi cunami koji bi stigao negde dovde podno alpa.

19. da, imam kognitivnu disonancu, ne mogu da verujem da si ozbiljan. ponekad pomislim pa se opet vratim u stanje da mislim da si samo jebeni trol.

20. ako vec oces da se jebes sa atlantidom, bar procitaj nesto sto nije totalno jebanje u zdrav mozak, vec moze da bude realno. istorija je zanimljiva i sama po sebi, ne treba joj ova proseravanja.

do sad, najbolje sto su nasli je da je na santoriniju aktiviran neki vulkan/zemljotres koji je napravio cunami koji je potopio kritske (minojske) priobalne gradove, sto je bilo kao potop i unistilo kulturu koja je postojala tu na ostrvu i bila je napredna.

majke mu ga. ne, ostrvo je posred atlanskog okeana a o tome pisali grci.
    https://greekreporter.com/2020/12/21/new-findings-on-santorini-point-to-lost-island-of-atlantis-origins/

trolcina neopevana, sta se pa lozim ovde

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.