Koronavirus u Srbiji 2

1. Nego ne ubijam ljude figurativno Zap, nemoj da se trpaš u tu idiotsku plastično - moralnu kategoriju. Nismo pustili ni suzu za tim čovekom a kamoli venac cveća da smo odneli na grob ili izjavili saučešće porodici, izvadili 200 dinara iz džepa i dali prosjaku na ulici uz reči - namenjujem ovo za dušu grešnog raba Mentaly disturbed, kako god se on zvao u rl, Bog neka mu dušu grešnu prosti...Meni je jednako lako da patetišem i ridam po mrežama i sajtovima za ljudima koji stradavaju.

2. opet, jel bi pre dao da ti daju injekciju toga bez razloga ako vec neces vakcinu a nesto mora?

Логично да бих пре Ivermectin у који имам више поверења али никако под присилом. Него рецимо да осетим неке релативно зајебане симптоме на пример, по потреби јелте.

3. lestat, kad osetis zajebane simptome virusne upale pluca kolko znam, daju se kortikosteroidi da ti zaustave imuni sistem da se ne samounistava, i to obicno deluje sasvim ok ako nisi mator ili nije uznapredovala upala pluca da se namnlozile i ostala flora i fauna po plucima.
    tad je kasno za ivermektin iz ove price, ovaj ga pominje kao preventivu.

4. Нисам мислио буквално да чекам да будем полумртав него да не паничим одмах због нечег баналног. Не, он је ставио акценат на Ивермектин као превентиву али је јасно нагласио да се користи и за лечење, да драстично смањује потребу за хоспитализацијом и смртност.
    Поменуо је и то што кажеш за кортикостероиде само што је рекао да се не користе ни у приближно довољним дозама ни довољно дуго. То је у овом клипу ако те занима, нисам све испратио, само почетак:
    https://www.youtube.com/watch?v=eeYoXGoh96w&ab_channel=DrbeenMedicalLectures

5. ali jos jednom, ogromna je razlika izmedju davanja necega iz preventive i kad provalis da imas upalu pluca.
    kortikosteroide nikad ne bi dao zdravom coveku. ne bi ni nekome ko se malo pozalio da ima slinavicu kao preventivu. to se daje kad zaglavis u bolnici jer ti kiseonik u krvi 90% i manji. i to mislim ne svakome, jer ti to zaustavi imuni sistem. (sve ovo laicki pricam, ne znam jel ima neki pravi doktor ovde).

lekovi koje dajes preventivno moraju da budu bez ikakvih posledica. evo vakcine, koje imaju neke minijaturne promile nezeljenih dejstva pa ste svi zinuli na njih.

sta mislis sta bi se desilo sa jacim lekovima?

ti pricas o idealnom slucaju kad bi svako dosao u pravom trenutku u bolnicu, ni prekasno ni prerano i onda da mu se da lek.

da je tako, smrtnost bi bila manja kako god da okrenes.

6. ne znam, postoji taj osecaj da ako pijes nesto u tabletama, to je odmah manje opasno od onog sto se prima u injekcijama, kao ovo drugo potentnije, opasnije itd, sto je normalan strah u principu.

al uvek se preispitaj najdublje, jel otpor prema vakcinama zbog igle ili zbog same vakcine. ovo prvo nije sramota, niko ne voli da ga bodu bez razloga.

7. Ne, ne vredi se sa celtom raspravljati to je to čovek tera svoju priču do kraja ko da pričaš sa zidom džaba je

8. Znam to sam ti i reko, ti se ubi da mi dokazes da ono sto mislim je pogresno, a ja se ubi da ti dokazem da nacin na koji dolazis do zakljucka je pogresan.

Ti si stava da ja ciljam da ti promenim sta mislis, i onda ti sve ovo sto pominjem o razlozima i metodama i verovatnocama izgleda glupo i odbijas da cujes dokle god dokazuje nesto drugo jer si stava da ja to tendenciozno radim.

Ja sam stava da ti ciljas da mi pokazes kako da zamenim pristup koji imam sad, kako filtriram informacije koje mi dolaze i potpuno ignorisem sta je receno jer mi tvoj metod izgleda glupo i naivno.

Nema tu razgovora, ako ti nije zabavno, zajebi.

9. Meni je zabavno zato sto ovako nemam prilike da razgovaram igde sa nekim ko je otvoreno i iskreno kao ti (makar bio trol). I zanimljivo mi je jer pocinjem da uvidjam medju ljudima koji imaju slicne filtere kao ti, da mogu da budu na sve strane, totalno nebitno na kraju sta su zakljucili.

Mnogo teze je da se prepozna to (i u sebi) ako se generalno slazes sa onim sto je zakljuceno

10. ispod toga, strahovi su isti, i meni se ne mili da mi neko da nesto sto nije dobro. ili da me truju necim ili slicno. nisi sam u tome, svi se toga plasimo.

moj metod racionalizacije ovog straha jeste drugaciji od tvog doduse. malo vise poverenja u drustvo, malo manje poverenja u sebe recimo da je moj. to malo ide i vremenom, prvo uvidis da nisi svemoguc, onda da ti treba pomoc za dosta doga pa dodje do toga da hteo-ne-hteo moras da imas poverenja u druge ljude, pa ako te ne zajebu mnogo i cesto, nekako mozes i da se opustis i da neke stvari ostavis drugima, koji te stvari bolje znaju od tebe, da ne mikromenadzujes svoj zivot, jer ultimativno zivot je kompleksan i imas konacnu kolicinu vremena koju mozes da potrosis na gluposti, a da ti ostane dovoljno da potrosis na ono sto ti je bitno.

11. Celt stvarno bro, daleko bi dogurao u jehovinim svedocima :)

Kao čovek koji je uništio želudac kortikosteroidima, trodonima, diklofenima, brufenima, movalisom...Izbegavajte lekove ako ikako možete, naročito kortiko (mogu da oštete nadbubrežnu žlezdu praktično nepovratno). Kao čovek koji je preležao ovo govno - uzimao sam deksazon praktično na svoju ruku. Nazvao druga lekara koji je istovremeno bio zaražen, njemu deks. prepisao ćale (takodje lekar). Jedino što ne smeš tek tako da prestaneš da ga koristiš, mora postepeno. Ne znam da li bi i u kom stadijumu mogao da škodi - ne znam ni da li je i koliko meni pomogao, ja sam imao temp. 5-6 sati, kinuo 3 puta za 2 nedelje i to je otpr. bilo to.

Što se tiče lekara - to je bukvalno od čoveka do čoveka. Meni su dali hemomicin, drugaru sa temp. 38.5 dali vitamin c i to je to. Idioti. Posle 5 dana, pošto mu naravno nije bilo bolje, dali mu gomilu nekih lekova. Ne odgovara mi već tri dana, ne znam da li je uopšte dobro čovek.

12. ja sam navučen na analgetike, nisu dobri lekovi nikako

13. Ako ih koristiš valjano - naravno da jesu. Ostavljaju svakako i posledice, neki lakše neki teže; ovo što danas radimo je krajnje nenormalno - ljudi ih gutaju na svoju ruku, kao bombone, medicina je pod pritiskom da ih prepisuje i kada nisu neophodni, a farma doživljava renesansu.

https://rs.n1info.com/svet/podneta-tuzba-zbog-smrti-nakon-vakcinacije-astrazenekom-u-francuskoj/

14. melkijades, ja ne znam, ako mislis da je imanje poverenja u ljude pogresan stav kako da se zivi onda jebem li ga.
    aj, naivno poverenje moze da te opece, ali bar da razumes da drustvo funkcionise po principu uzimanja i davanja, da si svestan sta pruzas drustvu a sta koristis od drustva i da nisi tolka budala da mislis da mozes sve da razumes i znas su neke osnovne stvari koje kapiram da svaka odrasla osoba mora da ukapira vremenom.

15. Naravno, i opet se vraćamo na jednu istu stvar - poverenje. Nego ovo smo prevideli, a tiče se upravo poverenja https://www.facebook.com/DrJovanaStojkovic/photos/a.604105889974244/1345139052537587/

16. da ali, moras da vodis racuna da se gvozdje kuje dok je vruce. kad je hladno posle nema smisla, mlatis u prazno

17. Pa da bre Celt, o tome pričam sve vreme - ko nije jeo hleba u krevetu, ne zna kako bodu mrve.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.