Prijava

Ajde u kurac kucam ozbiljan post na Vukajliji.com 2020

Ne znam da l znate al Soja se jebala malo ovde po sajtu

E sad je ok, izravnjali smo

Ne baš, digestivni sistem staje skroz posle dva ili tri dana, želudac ulazi u fazu mirovanja. Glavobolja drugi i treći dan, četvrtog je više nema (mada je kako kažu ljudi dan i po - dva nepodnošljiva). Fora je u tome što svaka životinja ima isti sistem rada. Pingvini recimo - kada ženka snese jaje, odlazi da lovi ribu i ponekad je nema i 2-3 meseca. Mužjak sve vreme greje jaje, a može da izdrži bez hrane i do četiri meseca. U suštini, sve ti je tamo vrlo lepo objašnjeno - kako organizam pretvara masti u šećere, šta se dogadja sa ćelijama kada ne dobijaju hranu, kako organizam, u nedostatku hrane, pojede sve oštećene ćelije koje ne može da regeneriše, viruse, bakterije...Sve što bi mu dalo protein. Ono - lekari, dokumentacija, najveća bolnica u Nemačkoj koja ima odvojeno odeljenje za ovakve tretmane, ali mrzi čoveka da pogleda, lakše mu da bude pametan na suvo...Organizam je čudo, voli da živi a regeneriše se daleko brže nego što ponekad mislimo, samo ga treba podstaći. Na kraju krajeva, nikome nije jasno kako su hiljade logoraša preživeli u naci kampovima sa kriškom hleba i pola krompira dnevno, radeći najteže moguće poslove i po 15 sati.

...Nego kad smo već kod toga, postoji izvanredna knjižica od Egziperija, vrlo dostupna, u kojoj izmedju ostalog opisuje njegovo preživljavanje u Sahari, i preživljavanje prijatelja koji se srušio u Andima (više od 100 sati bez vode, hrane i sna, prešavši više stotina kilometara pentrajući se po liticama). https://nova-akropola.com/filozofija-i-psihologija/filozofija/antoine-de-saint-exupery-zemlja-ljudi/

Nemogu da gledam ovo ali rece mi drugar da je fasting kad 6 sati dnevno jedes a 18 sati nejedes. Ako to radi nije problem mogu to da organizujem

Mada ja na primer od proleca pa do pola jula meseca jedem po principu 7 ujutru 9 pa u 14h. Veceru preskocim. To bi moglo da se racuna u fasting ali ja nisam nista drugacije kilaze sad i onda. Mogu ja i da primenim metod fastinga od 5 sati, na primer da jedem u 9 dorucak i u 14h rucak i to je to. To bi onda bio bas advanced level fastinga ali opet ne verujem da bih nesto smrsao. Najveci problem kad god sam na dijeti mi je:

1. glavobolja od gladi
2. sranje osecaj u organizmu kad idem gladan na spavanje
3. umor i glavobolja ne znam da li sam rekao

Druže povlađivali smo ti malo nemoj sad da pregoniš jbg
Čuj logoraši i pingvini
Pingvini rade to hiljadama godina a logoraši da l si se pitao kolika oštećenje imao organizam posle
Slabi srce, bubrezi šećer ode trajno, vid, zubi da ne nabrajam
Ajde nemoj da se zajebavamo, sve što nije u prirodi čoveka nije jebeno normalno

Logorashi ko vas ne zna skupo bi vas platio XD

Fasting (jbt nemamo normalan termin za to, ne verujem) daje rezultate nakon 12 sati nejela - organizam se uzbuni i kreće da proždire sve loše što može da mu da protein - virusi, bakterije, oštećene ćelije, grinje...Sve što stigne, jer se mršti na trošenje zaliha. U tome je cela poenta. Što duže ne jedeš organizam se više očisti od sranja. E sad postoji i druga stvar - organi reaguju drugačije, ćelije se nakon nekog vremena bukvalno zaključavaju, čula se izoštre, mozak se razbistri i vrati na fabrička podešavanja...Imaš sve objašnjeno u dok. pogledaj. Burazer od tetke praktikuje tih 8-9 sati u koje smesti sve obroke, usput ide u teretanu i jak je ko bik. Važno je šta jedeš u to vreme, jer ti, razumljivo, svašta treba, a generalno treba ti i doručak, zato obično krećeš od jutra. Večera ti nije neophodna. Šta znam, ja od prvog dana nisam bio gladan uveče (iskreno mislio sam da ću podivljati, no na iskreno oduševljenje bilo sve ok).

jebem li ga, cesto zaboravim da doruckujem, i tako ne jedem od nekih 6-7 uvece pa do 12-13 narednog dana sto je dobro preko 12h.

osim toga da sam gladan, nije bilo nekih dodatnih beneficija.

pijem kafu doduse

cesto... desi se ponekad pa zapamtim, nije da svaki dan ko kreten ne jedem.

mada labavo doruckujem, cesto samo bananu ili tako neku vocku pojedem

Ako ti je lakše imaš i ovog našeg frajdžu, koji ima malo iritantan glas i na neki čudan način vuče na Miroljuba, ali nije budala - u suštini prepričava ti onaj dokumentarac. Zanimljiv tip, i on i žena vegani, sin isto vegan. Žena se poveganila u trudnoći, hteli da je ubiju. Na kraju se rodilo dete od pet kila koje je sad klinac od 1.90.
https://www.youtube.com/watch?v=NUi5v7fJoK8

Zanimljiv pristup, kao ako niste pogledali moj dosadni klip koji nikoga ne zanima evo kako prepricava lik srbin koji je vegan sa prodicom. Brate bas si nam prodao moram sad da pogledam oba i dublje da se raspitam

Ne možeš tako smršati Celt, neće telo. Čuva se. Ja sam skinuo 13 kila (od kojih mi je bar 7 trebalo) za manje od dva meseca, uz pet obroka dnevno. Posle kada sam na sve načine gledao da dobijem kilu - dve i povećao obroke poprilično, izgubio još dve. Ubrzao se metabolizam i krenuo da proždire sve što dobije. Non stop jedeš i stalno gladan. Ali u suštini sam izbacio baš svašta iz ishrane (morao), a i sve vreme trenirao, tako da drugačije nije ni moglo. Doručkuj obavezno - dobronameran savet čoveka koji nije doručkovao 15 godina. Jedi voće ujutro na prazan stomak slobodno, mit je da je štetno (izbegavaj banane, njih jedi uveče). I pogledaj na netu šta sa čim ne valja jesti, to je jako važno. Jbg ja sam morao da kopam ko magarac (ako na 5 mesta piše isto nadaš se da je tačno), i probaš. Isplatilo se.

nije mi ovo pokusaj mrsavljenja, nego me mrzi da spremam ujutru, a ako zaboravim, bukvalno zaboravim, dodjem na poso i razmisljam se gladan sam nesto jebo ga, pa se setim nisam jeo.

Si cuo Celt isti si ko pingvin nema sta da se bunis jedi sta ti kaze i ne seri

Gambi koji ćeš moj ovde ako te ne zanima, a usput i nemaš pojma o čemu se radi - zašto ne ideš da prcaš nešto? 21. vek, imaš fb, tinder...Jednog dana neće se više dizati, biće ti žao što si traćio vreme. Zapravo možeš da radiš još 1000 pametnih stvari.

Melki pomalo laički objašnjava (što je i razumljivo jer nema formalno obrazovanje na tu temu, što pak može biti jako opasno jer misliš da si obrnuo igricu, a nemaš osnove) ali je na tragu nečemu sa fastingom (postom, ako ćemo srpski)

Sve je u baždarenju sistema da krene da sagoreva mast iz lipocita (masnih ćelija), čiji broj ne možeš smanjiti, ali količinu masti u njima možeš.

Masno tkivo je jedno od endokrinološki najvažnijih tkiva koje luči masu hormona i citokina, tako doprinevši generalizovanoj inflamaciji. Inflamacija aterosklerozi, ateroskleroza putu u koronarnu.

Šta je potencijalni downfall... dok postiš ne luči pankreas insulin. Ali onda kad se napucaš posle posta luči ga masovno. I vremenom se stiče tolerancija receptora na insulin. Što je predvorje dijabeta tip 2. Zato u tih 8 sati JELA, treba uguravati više obroka namirnica nižeg glikemijskog indeksa, znači složeni šečeri, dobre masti i protein, da se ne bi iscrpeo pankreas.

A ostalih 16h nejela zna organizam kako će i šta će. I dijabetičari mogu fasting raditi ako smanje dozu bockanja insulina

Ustaneš, ne jedeš prvih sat vremena, sabiješ neki musli sa jogurtom i voćem, suvo groždje, badem (to dvoje ne idu zajedno), hleb sa puterom i nekim ok džemom, jaja...Ne treba ti priprema mahom za sve to, sem za jaja naravno. Jbg meni je više od 15 godina doručak predstavljala šolja kafe. Ne može, treba telu gorivo - hidrati, šećeri...Možeš naravno i bez doručka, preživećeš, ali ne treba iz 1001. razloga. Napravi rutinu sebi, nakon dve nedelje nećeš ni razmišljati. Iskreno, kao čovek koji je vodio strogo neuredan život najveći deo vremena, mogu ti reći da sam se bukvalno preporodio.