Belivuk, Djilas, Labus, Brnabić, Koštunica, Ulemek, Terzić, Kokeza i lista ide dokle hoćeš.
Ovako pogledaš ljude oko sebe, ima poneko čudno prezime, ali uglavnom sve uobičajena, svakodnevna i na oko normalna prezimena. Tek poneko ima tako upadljivo, čudno prezime.
Dođeš do kriminala, politike i fudbala - 50%. 50% ljudi ima prezimena koja nikad čuo među narodom.
Koj kurac?
- Š
Možda većina tih bezdušnika imaju neko jevrejsko-cincarsko poreklo jebem li ga. Triforce složićeš se sa mnom?

aj recimo da ima hercegovaca vise nego normalno medju kriminalom, politikom i fudbalom... pitanje, zasto je to tako posred beograda. a i sto ovi koji nemaju heercegovacka prezimena, opet neka cudna, 1 u 100 prezimena jebena.
razumeo bi da je poneko. razumeo bi i da je 1 od 10. ali brate simptomaticno je.

Dobro opažanje... i zanimljivo kako si stavio fudbal, politiku i kriminal u isti koš.
Teško je tu dati neko objašnjenje zašto... jedino što mi pada na pamet je da su njihovi preci u prošlosti bili iz nekih manjih plemena, pa su morali biti probitačniji i više se boriti, od tipa nekih tamo Jovanovića, Nikolića i Petrovića kojih ima koliko oćeš i imaju razgranatu mrežu.
Ili tipa, druga teorija, da su ti neki uvijek živjeli na ivici, tj. njihovi preci, pa tako i kad su se prezimena dodijeljivala, dobili su ih po ko zna kakvom čudnom obilježju, a ne recimo po krsnoj slavi, i sl. I onda genetika, i šta li... Moguća je i ta teorija o stranom porijeklu, a onda ti neki stranci isto, da bi stekli isti status, morali su više da se bore, i tako kroz generacije...
Usput, sasvim slučajno, kad sam kreno nabrajati najčešća prezimena, skonto sam da u politici imamo i Jovanovića, a bome i Nikolića. :)

ma naravno, ima uobicajenih prezimena, ali ocekivao bi da je odnos kao medju narodom, uglavnom su uobicajena prezimena, poneko malo redje i jedan, dva sa "nikad cuo" prezimenima.
jok, uobicajena prezimena tu i tamo, uglavnom redja prezimena, a dobar procenat ako ne i vecina, samo medju politicarima cuo. nikog ne znas sa tim prezimenom ovako.

ko sto rekoh, ne pricam o pojedinim slucajevima gde medju populacijom imas cudna prezimena, ili medju kokezama normalna. pricam o procentima, generalno da su cesca.
neka moja cudna teorija je da je posledica komunizma/proleterijata/urbanizacije koja je onima koji nisu imali nista da izgube dala mogucnosti da se proguraju, a oni koji su imali da izgube (generacije, imanja), nisu bili toliko voljni da se muvaju u sve to. pa se napravile po vecim gradovima dinastije gologuza, gudelja, jebivetra, dok petrovici sedeli sa decom na imanju i cuvali svinje, misleci da tako obezbedjuju deci bolju buducnost.