Prijava

Znam da mi tu ništa ne možemo, i nema nekog smisla da se čovek sekira oko koječega bez preke potrebe - ali o ovome nipošto ne bi smelo da se ćuti. Zapravo, radi se o Ujgurima nad kojima Kina vrši stravičan zločin (podseća na Jevreje i DSR, samo blaža varijanta). Nisam neki ljubitelj HBO, ali mora se priznati da je ova ekipa uradila fantastičan posao i spakovala čitavu nesreću u pola sata sirovog materijala, nastalog na licu mesta. Pre svega svaka im čast za hrabrost, jer količina muda koju imaju njih dve nadmašuje, i po kvantitetu i po kvalitetu, sve što naše novinarstvo trenutno može da ponudi.

https://www.youtube.com/watch?v=v7AYyUqrMuQ&ab_channel=VICENews

Pribio ih Mike Pompeo uza zid po tom pitanju još u decempru prošle godine, sve više i više nacija upire prstom u komunjare

Ni slučajno. Na svaki pomen Kine u negativnom kontekstu ovi udaraju embargo i prestaju da trguju. Hjuston Rokitsi su ih kritikovali zbog Hong Konga prošle godine i dobili blokadu na prenos utakmica, prodaju dresova i ostalo; na kraju su se izvinili. Glumac - pevač kritikuje postupke Kine - nema nihovih filmova i muzike. Vidiš da i Pakistan, Turska i S. Arabija ćute kao zaliveni; neko nacrta karikaturu Muhameda - pobiju 15 ljudi, ovi zatvore 2000.000 Ujgura u kampove za prevaspitavanje - nikom ništa.

Ne postoji nacija, rasa, etnicitet, koju mrzim više od kineza, a ni muslimane nešto preterano ne mirišem, tako da ovo je win win za mene, odvratni kineski insekti se predstavljaju svetu kao bezdušni genocidaši, a stradaju kosooki muslimani. Može samo na dobro da izađe, tipa neka Ujgurska Al Kaida da nastane i krenu da se raznose po kineskim gradovima. Ali snovi su jedno, a realnost nešto sasvim drugo, teško da će mongoloidni kozojebi uspeti da organizuju nešto tako delotvorno.

sve više i više nacija

Ovde sam se možda pogrešno izrazio, akcenat je bio na nacijama kao narod, a ne državnici i korporacije

muslimani je li? boli me kurac.

možda su mi jedino muslimani grđi i mrzniji od komunjara

Ovde sam se možda pogrešno izrazio, akcenat je bio na nacijama kao narod, a ne državnici i korporacije

zabole narod patka i za mnogo blize od nekih ujgura za koje su svi prvi put culi sad kad su kinjezare krenule da ih tamane

Da, zabole ih lol juče masovno izlazili širom sveta na proteste jer ih zabole

Kako god okreneš javno mnjenje prema Ujgurima se drastično promenilo od decembra 2020.

Da, zabole ih lol juče masovno izlazili širom sveta na proteste jer ih zabole

Da me ne bi pogrešno shvatio mislim na lokdaun proteste ne proteste za Ujgure xD

ovo sto Trifors kaze, genocid nad Ujgurima je bio donekle tajan i svijet nije uopste bio obavjesten o tome, ali u poslednje vrijeme (msm cak i 5-6 mjeseci prije nego sto Trifors pripisuje Popmpeu) je ta prica dobila bas veliku pokrivenost i vrvi internet o tome.

Melkijades je Malagurski koji se nije probio u mejnstrim

CHANGE MY MIND

malagurski od 85. god sto samoinicijativno krene da objasnjava nesto mnogo bitno, pa se seti neke price iz detinjstva, pa onda krene o detalju iz te price, kako je bio lep ili zanimljiv, pa onda zavrsi tako sto te pita sta oces ti?

Neka vrsta zanimljive geografije. Budžak u koji bismo stavili priloge o zemljama i narodima, društvenim fenomenima i aktuelnostima koje nas se naročito ne tiču, ali su nam iz nekog razloga fascinantne i zanimljive. Mislim da nam treba jedna ovakva tema.

Pakao na zemlji. Bukvalno - pakao na zemlji. https://www.youtube.com/watch?v=83hKAbIGsak&ab_channel=AlJazeeraEnglish

Kratki intro; ako uspem da nadjem, okačiću jedan vrlo dobar i zajeban dok. od nekih 40 minuta, mislim da ga je radio DW