Stvaran svet oko mene
  • melkijades

Znam da mi tu ništa ne možemo, i nema nekog smisla da se čovek sekira oko koječega bez preke potrebe - ali o ovome nipošto ne bi smelo da se ćuti. Zapravo, radi se o Ujgurima nad kojima Kina vrši stravičan zločin (podseća na Jevreje i DSR, samo blaža varijanta). Nisam neki ljubitelj HBO, ali mora se priznati da je ova ekipa uradila fantastičan posao i spakovala čitavu nesreću u pola sata sirovog materijala, nastalog na licu mesta. Pre svega svaka im čast za hrabrost, jer količina muda koju imaju njih dve nadmašuje, i po kvantitetu i po kvalitetu, sve što naše novinarstvo trenutno može da ponudi.

https://www.youtube.com/watch?v=v7AYyUqrMuQ&ab_channel=VICENews

• PA

Pribio ih Mike Pompeo uza zid po tom pitanju još u decempru prošle godine, sve više i više nacija upire prstom u komunjare

• melkijades

Ni slučajno. Na svaki pomen Kine u negativnom kontekstu ovi udaraju embargo i prestaju da trguju. Hjuston Rokitsi su ih kritikovali zbog Hong Konga prošle godine i dobili blokadu na prenos utakmica, prodaju dresova i ostalo; na kraju su se izvinili. Glumac - pevač kritikuje postupke Kine - nema nihovih filmova i muzike. Vidiš da i Pakistan, Turska i S. Arabija ćute kao zaliveni; neko nacrta karikaturu Muhameda - pobiju 15 ljudi, ovi zatvore 2000.000 Ujgura u kampove za prevaspitavanje - nikom ništa.

• Š

Ne postoji nacija, rasa, etnicitet, koju mrzim više od kineza, a ni muslimane nešto preterano ne mirišem, tako da ovo je win win za mene, odvratni kineski insekti se predstavljaju svetu kao bezdušni genocidaši, a stradaju kosooki muslimani. Može samo na dobro da izađe, tipa neka Ujgurska Al Kaida da nastane i krenu da se raznose po kineskim gradovima. Ali snovi su jedno, a realnost nešto sasvim drugo, teško da će mongoloidni kozojebi uspeti da organizuju nešto tako delotvorno.

• PA

sve više i više nacija

Ovde sam se možda pogrešno izrazio, akcenat je bio na nacijama kao narod, a ne državnici i korporacije

• хезно

muslimani je li? boli me kurac.

• хезно

možda su mi jedino muslimani grđi i mrzniji od komunjara

• Sevastokrator_95

Ovde sam se možda pogrešno izrazio, akcenat je bio na nacijama kao narod, a ne državnici i korporacije

zabole narod patka i za mnogo blize od nekih ujgura za koje su svi prvi put culi sad kad su kinjezare krenule da ih tamane

• PA

Da, zabole ih lol juče masovno izlazili širom sveta na proteste jer ih zabole

• PA

Kako god okreneš javno mnjenje prema Ujgurima se drastično promenilo od decembra 2020.

• PA

Da, zabole ih lol juče masovno izlazili širom sveta na proteste jer ih zabole

Da me ne bi pogrešno shvatio mislim na lokdaun proteste ne proteste za Ujgure xD

• DeadKenny

ovo sto Trifors kaze, genocid nad Ujgurima je bio donekle tajan i svijet nije uopste bio obavjesten o tome, ali u poslednje vrijeme (msm cak i 5-6 mjeseci prije nego sto Trifors pripisuje Popmpeu) je ta prica dobila bas veliku pokrivenost i vrvi internet o tome.

• Earthworm Jim

Jebi nesto batke

• Mickey Savage

Melkijades je Malagurski koji se nije probio u mejnstrim

CHANGE MY MIND

• celt

malagurski od 85. god sto samoinicijativno krene da objasnjava nesto mnogo bitno, pa se seti neke price iz detinjstva, pa onda krene o detalju iz te price, kako je bio lep ili zanimljiv, pa onda zavrsi tako sto te pita sta oces ti?

• celt

Neka vrsta zanimljive geografije. Budžak u koji bismo stavili priloge o zemljama i narodima, društvenim fenomenima i aktuelnostima koje nas se naročito ne tiču, ali su nam iz nekog razloga fascinantne i zanimljive. Mislim da nam treba jedna ovakva tema.

• melkijades

Pakao na zemlji. Bukvalno - pakao na zemlji. https://www.youtube.com/watch?v=83hKAbIGsak&ab_channel=AlJazeeraEnglish

Kratki intro; ako uspem da nadjem, okačiću jedan vrlo dobar i zajeban dok. od nekih 40 minuta, mislim da ga je radio DW