Kada će se završiti ova faza istorijskih procesa na Balkanu?

1. Kad će se poboljšati stanje/situacija?
    Kad ljudi izgrade subjektivni osećaj koji govori da su počeli da žive normalno.
    Zatim, normalan razvoj poželjnih događaja može da postane kontinuitet, a taj kontinuitet treba da podstiče strpljenje koje opušta.
    Normalan život podrazumeva pravo na usavršavanje iz koliko-toliko sigurne pozicije.
    To znači da čovek teži sigurnim i proverenim stvarima dok optimistično i pažljivo priprema teren za mirne promene u vidu osnovnog ili radikalnog napretka.

2. jeste jeste taj nacionalizam je zato što nemamo para, a nikako zato što su određene nacije na određenim mestima marginalizovane

filozofija level beograd

3. Ne moze se nacionalizam kao pojava objasniti iskljucivo socio-ekonomskim razlozima jer nacionalizmi postoje i u bogatijim krajevima (kvebek u kanadi, skotska, katalonija, tirol, flandrija i valonija, itd). S te strane je xezno u pravu.

Ali manjak love cesto doprinosi tome da nacionalizam poprimi jednu primitivnu i destruktivnu formu iz prostog razloga sto kad si bogat, malo teze se hvatas za oruzje (bar u sopstvenom dvoristu) jer itekako imas sta da izgubis.

4. filozofija level beograd

provincija detected

5. Istorijski procesi su svuda, pomalo čudno pitanje, samo je naša uloga nešto drukčija od češkoslovačkopoljske - oni su blok bili i ostali, a mi smo sve samo ne blok. I demografski gledano daleko homogeniji region, tako da nije neko poredjenje

A mi smo haj diverziti lou prosperiti, kako to izgleda u nešto drastičnijem raskoraku pogledajte u epizodi: Afrika

6. Nacionalizam je za bednike u 2021. pogotovo.

7. Pre su nacionalisti bili zajebani likovi sad su samo neki streberi.

8. nacionalizam je u svakom slučaju vezan za bedu, bilo finansijsku bilo duhovnu i tu nema razgovora

9. jer je lakše misliti da su za moj klot krompir krivi hrvati nego dekade i generacije polu-divljeg legla iz kojeg sam se i sam ispilio bez ikakve šanse da napravim bilo kakav progres za sebe i buduće generacije, limitiran nizom faktora, pre svega evolucijom

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.