Prijava

Brate Melky, jel ti živiš u stvarnom svetu ili u nekim svojim bajkama gde muslimani i srebreničke majke tamo preko Drine jedva čekaju da se prisajedine sa svojom pravoslavnom braćom? Dve strane istog novčića, šta mi to kao ne znamo? Džaba što je to sve 'ah jedna te ista vjera i jedan te isti svemilosni bog dušmani nas zavadili pasha moj' kad su ovde ljudima podele u koske ušle, da nema tih religijskih bajki delili bi se zbog nečeg drugoga sigurno, tipa ekavci vs ijekavaca. Pišam se na svaku veru direkt, i itekako ih poznajem dovoljno da bih prozreo koja su gomila govana kojima je jedina svrha danas da kao ugrade svojim verovaocima neki moralni kompas ali su toliko epski fejlovale u tome, kao i u svačemu drugom osim bogaćenja svojih propovednika i crkvenih čelnika, da su postale ruglo i apsolutna sprdnja.

LOL ovaj Melk je iz paralenog univerzuma,crkva je najvise i huskala ljude na rat kod nas.

Moja neka prognoza je da ce Kinjezare da nam jebu mamu svima, vec su poceli zapravo, al ovo nije ni predgovor onome sto ce se desavati u narednih 50-70 godina. Samo cu reci da im je ekonomija rasla preko 18% u prvom kvartalu (u odnosu na prvi kvartal 2020) sto fakticki znaci da su se vec izvukli iz krize. Razvijene zapadne drzave mozda i imaju potencijal da se koliko-toliko opiru kineskoj dominaciji i prolongiraju neizbezno, al balkanska gologuzanija ce koliko vec 2040. sljakati za saku pirinca i moliti gazde s Istoka da im ne zagade bas svaku reku, kako bi imali osigurane dnevne bioloske potrebe da jos jace, brze i bolje rade za hologram druga Sija.

Tako da, razlaz Bosne i podela Kosova ce biti jos jedno 10-20 godina prica za sirotinju, nakon toga dolaze kosooki. Ko misli da preterujem, nek izgugla one vesti od pre neke godine kad su kineski panduri dosli u Bg i kad su na Trgu republike instalirane kineske kamere za nadzor.

Da je jugoslavije velike sada gde bi nama kraja bilo sada

Crkva huškala na rat? Misliš ono - išli po kućama i delili letke, gostovali na tv-u po čitav dan, napravili neki ratnohuškački podkast na jućubu? Jasno je Šmo da potreba za podelom postoji i da je veoma izražena, ali to nije ništa novo. Govoriti da religije svadjaju ljude i guraju ih u sukobe je krajnje pogrešno i moraš biti naročit magarac da bi tvrdio tako nešto - naročito ako ne poznaješ ni sopstvenu. Mi ne znamo ni zašto farbamo jaja za Uskrs a kamoli šta i zbog čega rade komšije, što je samo po sebi opasno jer - naime, ako pitaš Hrvate i Srbe da govore o lošim stranama ovih drugih, navešće ti potpuno istu argumentaciju (kao uostalom gotovo svi narodi koji dele granicu, to je svojevrsan fenomen). Dakle - ne poznaješ ni sopstvenu ni tudju veru, ne poznaješ baš ni istoriju, imaš gomilu oružja i zle krvi na pretek, jer su se narodi ovde vazda ubijali i pre DSR. I uzmeš te ljude i gurneš ih u jednu državu. Šta bi moglo da podje naopako...

@Sevastokrator_95

I ja slično razmišljam... Mi ove svoje probleme nećemo nikad i nikako riješiti.
Jedino što može da se desi je da sami ti problemi postanu toliko irelevantni i smiješni uslijed nečeg drugog, ozbiljnijeg... tipa dominacije Kineza... ili čak npr. tehnološkog singulariteta, superinteligencije, i tome slično.
Prije će nas Ilon Mask sve zajedno prikopčati na neuralink, nego što ćemo se mi dogovoriti da se međusobno poštujemo, i da ne zveckamo oružjem.

...Ako sam dobro razumeo, ne poznaješ ni jednu religiju jer se naprosto nisi bavio njima na bilo kakav iole ozbiljniji način; u suprotnom, lako bi uočio da Hrišćanstvo i Islam proističu iz jednog istog Judaizma, veruju jednog istog Boga i praktično su dve strane jednog novčića.

postoje zapisani podaci i audio snimci kako piloti dok lete nocu vide neki neidentifikovani objekat kako neverovatnom brzinom prolece iznad ili pored njih - totalno neprirodno se krece, cesto se pojavi niotkuda i opet nestane.
do danas ne postoji objasnjenje za ove fenomene, teoreticari zavere su sigurni da je to dokaz vanzemaljaca, neki misle da su to vojne tajne letelice, neko misli da su u pitanju meteoriti, ali to je ustvari poenta razgovora koja prelece iznad melkora.

Završiće se kad korona sve nas pobije

Mada što se Bosne tiče, ako velike sile dozvole razlaz, mislim da bi to moglo dosta popraviti stvari, jer kad bi svak imao svoju državu, morao bi se baviti sa sobom i svojim napretkom, a ne sa prepucavanjem sa drugom stranom. Mislim da bi to bilo dobro rješenje za sve.

To je isto mislilo 5 od 6 država - republika pre 30 godina, i gle kako nam dobro ide :)

Problem u bosni ce nestati kad bosanci shvate da burek nije samo sa mesom

pa i nije :) Ima i luka...

Ti se zezaj a to ti je ustvari jedna prosta i dobro upakovana istina

kaj se sporećkate frendovi pa svi smo mi balkanci

Znas kad ce prodje? Kada narod pocne da razmislja da je najveci problem ovi ozgo sto te jebu, a ne neko tudji. I kada pocne da radi na tome da svi zive bolje. Pa kad svi budu siti i budu bolje ziveli onda ce ih boleti kurac za nacionalizam.

Znaci nikad.

Sve sto si ikada napisao ovde je u rangu spika ispred zadruge dok se cepa jagodinsko pivo, fazon lvl 1 produhovljeni pijani srbin, ajde jebeno prestani vise