Koliko se udubljujete u tekst pjesama?

1. Meni tekstovi i nisu bitni, bitnije mi je da gruvaju basevi. Ono, TUC TUC TUC!
    FAKJEA!

2. meni dosta znace tekstovi, u dobroj iterpretaciji naravno, nekada sam imao sposobnost da kad dvaput cujem pesmu znam je napamet...to je verovatno jer sam njakao akusticnu i ucio pesme domaceg roka...moram priznati da kod stranih pesama dosta manje obracam paznju na tekst a vise na muziku

3. E to.Kod nasih je bitniji tekst, kod dusmanskih obrnuto.

4. Skoro uopšte. Dobar tekst može lako da se napiše/ukrade, ali kvalitetnu muziku je teže stvoriti.

5. Dobar tekst može lako da se napiše/ukrade, ali kvalitetnu muziku je teže stvoriti.

Није баш тачно. Тачније, није уопште тачно. Добар музичар који све може да одсвира може било шта да створи за тили час, а још лакше да украде. Штавише, много се више краде музика него текст, јер нпр. риф за који мислиш да је украден не можеш да изгуглаш. :)) Текст свакако можеш.

И нетачно је да добар текст може лако да се напише. Мада, опет, можда ти причаш из личног искуства, па имаш гомилу добрих текстова у неком тефтеру. Ако је тако, дај неки, 'леба ти, имам гомиле идеја з амузику, а са текстовима кубурим. :)

6. Bitnija mi je muzika i ne znam šta znači udubljivati se u tekst...Nije baš da ih analiziram kao na časovima srpskog, ali obraćam pažnju na reči i lako ih pamtim, zato što ne volim da mumlam neku pesmu koja mi se sviđa.

7. Apsolutno su podjednako i bitni i teški za stvaranje (mada je stvaralačka moć poprilično individualna, pa dosta varira), samo se lakše love kradje tekstova.

I Džimi, može da se gugla i rif, samo malo teže. :) Sa ostatkom posta se slažem.

EDIT: mada i sa tim, jer je retko ko toliko zaludan da piše tabove pa ih gugla. :)

8. I Džimi, može da se Gugla i rif, samo malo teže. :) Sa ostatkom posta se slažem.

Може. Да питаш редом људе по сајтовима је л' им позната та деоница. :)

9. EDIT: mada i sa tim, jer je retko ko toliko zaludan da piše tabove pa ih gugla. :)

Е, јеси надреалан. Шта теби пада на памет, јбт. :)

10. Nije da nisam radio kada sam pisao treš deonice za svirku, a nisam želeo da ispadnem plagijator, što je u trešu jako moguće. :)

11. In the dark of the night I search for
    the mindless wretches of society
    To drink of their blood and feast upon their flesh
    Time to break cause you'll never take this
    Lots of stiffs and blood, what a sickening mess
    Feasting on the blood of the insane
    Here's another tale of the fucking deranged
    Psychotic - violent another one dead - blood clotted
    Lust for blood a need for insanity
    Die in the slaughter - time to tap an artery
    Brain withered another empty thought
    I will kill again and never be caught
    Face to face with the monster of hate
    Another victim - another piece of meat
    Time to kill no one gets out alive
    Another scream - another mother fucker dies
    First I kill and then I feed - can't deny my blood lust need
    A son of a bitch 3rd generation
    Schooled in the art of human strangulation
    Only one thing will control my pain
    That's to drink the blood of the insane
    My need for blood - drives me to kill
    Another dying - bleeding for my lust
    Feed on the dead - feed on the dead - feed on the dead
    I've got to get the blood flowing
    Just a bit of guts and gore
    Indulgence in the blood of freaks
    Take another dose of the bloodlust
    To rip apart and shred the dead
    Teeth stuck in - another victim
    Blood bath - I'm gonna kill again
    I am the walking dead
    Concentrated hate and fear and pain
    Inside of me the same
    It's gonna go on and on and on
    A new life is born
    Broken bodies start now rotting
    No way to stop the feeding
    Only one way to control my pain
    Feasting on the blood of the insane
    My need for blood - drives me to kill
    Another dying - bleeding for my lust
    Feed on the dead - feed on the dead - feed on the dead

Ja se mnogo udubim.

12. Hey, That's No Way To Say Goodbye

I loved you in the morning, our kisses deep and warm,
    your hair upon the pillow like a sleepy golden storm,
    yes, many loved before us, I know that we are not new,
    in city and in forest they smiled like me and you,
    but now it's come to distances and both of us must try,
    your eyes are soft with sorrow,
    Hey, that's no way to say goodbye.

I'm not looking for another as I wander in my time,
    walk me to the corner, our steps will always rhyme
    you know my love goes with you as your love stays with me,
    it's just the way it changes, like the shoreline and the sea,
    but let's not talk of love or chains and things we can't untie,
    your eyes are soft with sorrow,
    Hey, that's no way to say goodbye.

13. Tamo gde poznajem jezik pa mogu i da protumačim tekst, udubljujem se. Pesme koje su mi pevljive ili imaju lepu melodiju, pevam kao "Ken li" pa ko čuje, čuo.
    Recimo, njemački ne znam ni da beknem, ali zato pevam od Ramštajna - Sonne, može i mater da mi psuje, ja pevam.

14. Naravno da se udubljujem. Pesma bez teksta se zove instrumental i nije pesma, a sad ako je neko dobar tekst i poruku spakovao u tako ograničenu formu na par minuta muzike i dobrog gruva ili melodije, to je već vrhunsko delo.
    Pisati da se sluša pesma isključivo zbog muzike je kao gledati film zbog specijalnih efekata. Glupost. Znam muslimane koji režu vene na pesmu Vidovdan, ja ih pitala znaju li uopšte o čemu se tu radi, kaže pojma nemaju. Ili kad mi prijateljica kaže da joj je omiljena grupa Partibrejkersi a ne zna nijedan tekst, šta onda reći drugo?

15. Ali ne možeš biti tako ograničena, jer kako onda ja slušam Baketheda i uživam u njegovoj muzici? Ili klasika?
    Svakako se i ja udubljujem u tekstove, ali mi je 50:50 otprilike

16. Pisati da se sluša pesma isključivo zbog muzike je kao gledati film zbog specijalnih efekata.

Врло ограничен став, ако узмемо у обзир чињеницу да долази од неког ко каже да је завршио средњу музичку школу. Као што рекох у једном од првих постова, музиком се понекад може изразити много више од текста, нарочито кад су емоције у питању.

17. Đimi, da se ne sjećaš možda kako se zove bakethedova koju svira za strinu koja je umrla, ili nešto slične, ne mogu se sjetit naslova... Majke mi, da je napisao tekst, usrao bi se u nju... Ima toliko emocija, da je to nevjerovatno

18. Kako rekoh-instrumental ili kompozicija nije isto što i pesma.
    Vrlo ograničeno razmišljanje za naziv teme u ovom slučaju.

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.