Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
60%>39% je apsolutna većina men'sčini, i to plus bez pokretanja propagandne mašinerije.
Jedva čekam april:
"Ko izadje zadnji nek ugasi svetlo!"
"Jebem ti ovaj narod, najgori smo, trebali su da nas satru bombama!"
"Stidi se Beograde, više ne prepoznajem ovaj grad!"
zato sto narod nema nikakav uticaj na izbor sudija koliko sam razumeo, ne kazem da je postojeci sistem dobar ali makar posredno i makar u formi oni koji bi trebalo da su narodni tribuni ih biraju
jelte, daces narodu koji ucestvuje u ovakvom referendumu, na ovakav nacin da bira sudije? pa jesi svestan koje bi to tek bilo jednoumlje?
treba nekako da se biraju iz razlicitih struja stalno. da ostaju duze nego sto ostaje vlast, kakva god govna bili, samo da bi mogli da kontriraju i da ne moraju da cute da budu tu gde jesu. to mi se cini da ova promena donosi i to je ok. moje razumevanje.
mnogo je tamo bitno ko je reko nesto. sta je receno je totalno leva stvar, nebitno je.
celt je nekad gori od bombasa
treba nekako da se biraju iz razlicitih struja stalno. da ostaju duze nego sto ostaje vlast, kakva god govna bili, samo da bi mogli da kontriraju i da ne moraju da cute da budu tu gde jesu. to mi se cini da ova promena donosi i to je ok. moje razumevanje.
mnogo je tamo bitno ko je reko nesto. sta je receno je totalno leva stvar, nebitno je.
na koji nacin? nisam predlozio nijedno resenje, samo tvrdim da legitimitet sudija u krajnjoj instanci mora dolaziti od naroda, kakav god on bio
a sto se famoznog referenduma tice, ustav je osetljiv dokument koji treba da se menja iskljucivo u kolko-tolko zdravoj i transparentnoj atmosferi, pozeljno u vremenima koja nisu krizna kao ova sada zbog korone i rastuce inflacije
za neke stvari koje mi diraju bombasevu "dzvedzda" gangliju jesam
nas ustav je sranje, promenjeno 200x do sad kako se kome digo kurac. nije da diras nesto sto ti definise naciju.
da se krene od toga, sto totalno ne opisuje nas kao ono sto jesmo.
ovo je bilo za i protiv vucica vise u smislu da li ces se saglasiti sa ustavnim promenama pod ovakvim uslovima i u ovakvoj atmosferi, ne vidim nista zatucano u tome da se glasa "ne" s takvim ciljem cak i ukoliko je "da" zaista bolje za drustvo in the long run
Avangarda glasala NE
Dževdža musavci glasali Da
To je problem ovog naroda, što ima više ovih drugih...
da se krene od toga, sto totalno ne opisuje nas kao ono sto jesmo.
pa zar nije upravo to jedan od razloga zasto bi trebalo da najzad prekinemo s praksom donosenja novog ustava na svakih 15 godina i menjanja ustava kako se kom vlastodrscu digne kurac
jel vidis sistemsku autodestrukciju u ovoj jednostavnoj recenici sto si napisao? u nasoj kulturi?
ono, sto pricamo da kao necemo da budemo? ili da nismo.
nisam ja protiv ovakvog nacina promene ustava zato sto ustav iz 2006 lol definise srbsku naciju, vec zato sto se obesmisljava pravni poredak ako se doslovno osnove pravnog sistema mogu menjati bas ovoliko lako
e i ne kazem da je zatucano glasati ni za jedno ni za drugo, ali ako su razlozi zatucani, i izbor je zatucan, ako te to brine. DA ili NE, ili zaokruzio DA u tekstu, svejedno.
2022. godina gospodnja, isti politicari vladaju oko tri decenije, jos ima ljudi koji vjeruju da tu postoje neke razlicite struje i sukobi
ono, sto pricamo da kao necemo da budemo? ili da nismo.
da je bilo ozbiljne rasprave i da su ispunjeni svi oni uslovi koje sam spominjao, a da ja i dalje blebecem kako je trebalo glasati za "ne", onda bi mozda i imao pravo, ovako ne znam sta da ti kazem ako mislis da je legitimna promena ustava u ovakvim okolnostima
dobro, a reci mi da li je neslaganje s nacinom na koji je priprema i organizacija referenduma prosla dovoljan razlog za neizlazak ili glasanje "ne", nevezano za to sta je bolje?
nije. jer onda se vodis nekom simbolikom koja nikome na svetu osim tebi da budes moralni pobednik nije bitna.
na kraju, nebitno je sve, ali ako dovoljan broj ljudi zameni malo to razmisljanje, smanjice se i mogucnost vlasti da drka, a onda bi se i vlast zamenila. ne znam ljudi, nije ni bitno na kraju jebo ga, ali bi se zamenio nacin na koji se vlada vama.
dosta si ti blizi recimo djovaku nego sto mislis. i ja sam. mi se fokusiramo na nase sitne razlicitosti da ispadnemo bolji od drugih totalno zanemarujuci ono sto je u nama i sto nas definise sto je "dzvedzdasko" sto je ogromno, jer jebote, kako je moguce da sam ja takav.
jednom kad prestanes da se fokusiras na ove sitne gluposti koje te ne cine ni promil boljim od prosecnog klimaca glavom, kad se zgadis na sebe, mozda i mozes da odes negde. ovako jok, vladace sloba jos 100 god.
pristajanje i nepristajanje na menjanje ustava u atmosferi koja za to nije pogodna nije stvar samo ideala i pogleda na svet
cak i da svedemo stvari na pragmaticnu ravan stoji ono sto sam rekao, npr. sutra ce ova ili neka druga vlast organizovati referendum s ciljem da istera nesto sto je zapravo stetno (mozda je to i ovde slucaj, ko zna, videcemo posledice) i narod ce izglasati to iako mozda ne bi da su uslovi bili fer
zato je bitno insistirati na tome se nikakve promene ustava ne desavaju pod ovakvim uslovima, jer pravljenje izuzetaka zarad pragmatike ce ti se pragmaticki obiti o glavu
sta cemo ukoliko je na osnovu trenutno raspolozivih informacija zaista racionalnije izabrati "da", ali bi normalna organizacija referenduma ukazala da je racionalnije izabrati "ne"?