Rat u Ukrajini 2022

1. Nešto kontam sva ova panika i histerija u svijetu uopšte nije zbog Rusa, već zbog potencijalne reakcije Zapada.
    Svi kontaju, "Rusi krenuli, šta će sad biti, kuku majko!" samo zato što se smatra da njima to nije dozvoljeno... otud sankcije i sve ostalo.

(A Rusi napali susjednu državu, i to samo one njene dijelove u kojoj živi veliki broj Rusa)

Kad Ameri napadnu državu udaljenu 10.000 kilometara od Amerike, u kojoj ne živi praktično ni jedan Amer, niko se na to ne trza, nikava ratna atmosfera nije u vazduhu, niko ne pominje, a još manje uvodi sankcije... jer je to kao normalno. Njima je dozvoljeno.

2. Zanimljiv mi je uvek ovaj whataboutism naših (i ne samo naših) rusofila. Da, mi sad radimo nešto, ali SETITE SE SAMO kad je amerika uradila nešto, i to je bilo još mnogo gore nego ovo što sada mi radimo. Da li ne shvataju da tom argumentacijom faktički priznaju da je to što rade loše? Interesantno svakako, i jako učestalo.

3. Nisam ni rekao da je dobro napadati i iskreno se nadam da neće ni biti nekog većeg napada. Čak se nadam najboljoj mogućoj opciji - da vrlo brzo nastupi trajni mir, Rusi uzmu te dve oblasti što su priznali, postave tu granicu, i ćao zdravo... Kao Krim... Tamo nema pucanja.
    To bi bio idealan scenario... Da bi Ukrajinci prestali napadati, na tom području mora biti neka jaka sila. Bolje to, nego da se rokaju niskim intenzitetom još 10 godina.

E ako se nastavi rat u ostalom dijelu Ukrajine, to već nikako nije dobro...

Ali generalno, u prošlom postu, nisam davao vrijednosni sud o tome što Rusi rade... nisam čak ni pravio paralelu sa Amerikom, u smislu, kao i jedni i drugi su isti...
    JOK, nije to poenta bila...

Poenta je bila samo u reakciji svijeta... u smislu da kad oni negdje vojno intervenišu, svijet je ono, sasvim kul... Rusi samo osude i na tome ostane... Zamisli da neko uvodi sankcije zapadu... A kad neko drugi pokuša nešto vojno, cijeli svijet horski osuđuje, uvodi sankcije, i sve miriši na neki teški rat.

Evo npr. pitanje... kakve su veze imali mostovi u Novom Sadu sa ratom na Kosovu? Što su oni bombardovani? Koliko je to kilometara od Kosova?

Znači u pitanju je bio opšti rat protiv jedne kompletne države, radi ko fol zaštite tamo nekog trećeg naroda, koji nije američki, a nije ni u NATO-u... Bar tada ni Albanija nije bila...

E sad ako bi Rusi krenuli na Kijev, to već ne bi valjalo nikako, i nadam se da se neće ni desiti...

4. smoklja pise kao da mu je na br1 umemorisan bbc.
    jovor sustinski pisao o dvostrukim arsinima gde se jednostrano odredjuje sta je to terorizam a sta ne.

naravno da averidz srb podrzava sve sto je kontra natoa. Da je drugacije bio bi dedbil oprane glave. Ne kazem da ovako nije bilde ali tako bi bio bas debilcina, ima i takvih kolko oces.

5. I ja sam o tome suštinski pisao. To što jedni vrše teror ne daje pravo drugima da rade isto jer eto jebiga radili su ovi prvi njima niste srali. Naravno, ovim velikim igračima ne treba niko da da pravo, sami sebi oni daju pravo, ali nemoj da serendaš o nekoj kosmičkoj pravdi i balansu onda. Otcepljuj, pripajaj, osvajaj, vrši invaziju, samo ne morališi i ne budi pun tih sranja o poštenju.

6. poenta nije uopšta šta Rusi ili Ameri rade... niti da sad tu nešto važem ko je prav i ko je kriv...

Moj fokus je bio isključivo na reakcijama drugih, i tzv. "međunarodne zajednice". Oni su ti koji jednima morališu, a druge puste da rade šta im se ćefne.

7. pa dobro jbg, ovde smo okupirani zapadnim medijima i ispira nam se mozak kako je putin diktator i vrsi invaziju jelte dok nam istovremeno propagiraju priznavanje kosova i govore da smo svet.

msm ne cudi taj otpor u stavu

8. Putin ne morališe? Ne sere o priznanju Kosova od strane zapadnog sveta i ne koristi ga kao pretekst i paralelu za Krim? To kako će "međunarodna zajednica" da reaguje zavisi isključivo od interesa i savezništava te zajednice.

9. Nisam vidio da je neko toliko pristrasan i neobjektivan kao Cara i Jova krenuvši od hrane do političkih sukoba.

Čabe krečiš, šmo..

10. Cirkoa tu necu ni da ubrajam, bila bi to uvreda za ovaj meni simpatični dvojac ali brate sto jest jest

11. A kome je Putin uveo sankcije?
    On samo prokomentariše onako usput, i onda gleda svoja posla.

12. Mogo bi da zadrži te komentare za sebe, vređa inteligenciju.

13. Pretekst nije srpska riječ. :)
    Opravdanje / izgovor jeste.

14. zavisi isključivo od interesa i savezništava te zajednice

kakvo savezništvo jbt, 90% članove je po principu mentalno i fizički okupirana teritorija kao sto je niz evropskih zemalja Crnogorci upali bez refernduma, kakvo saveznistvo.

imas izdajnike na vlasti i nato poltrone. Čuj savez. Ili kroatari recimo. Bugari i sotala govna da ne pominjem.

15. Јова
    Pretekst nije srpska riječ. :)

https://www.vokabular.org/?search=pretekst&lang=sr-lat
    https://sh.wiktionary.org/wiki/pretekst
    To što je pozajmljenica je ne čini nesrpskom rečju, ali šta drugo očekivati od rusofila osim ljubavi prema arhaizmima/true srbskim rečima :)

16. OK pošteno.
    Ja takođe koristim engleske riječi, ali ako postoji sasvim adekvatna srpska riječ, uglavnom za njom posežem. Ako kod nas nema adekvatnog pojma koristim strane riječi bez problema.

Htio sam te samo prozvati, jer koristiš baš riječi one strane ka kojoj naginješ :D

17. Htio sam te samo prozvati, jer koristiš baš riječi one strane ka kojoj naginješ

ovo ko ona scena kada je milosevic u poslednjem govoru govorio kako ce srpski narod glorifikovati strane reci a svoje izbaciti kada njega uniste.

bio je u pravu

18. Najjače je što ne naginjem, samo ne volim to lažno moralisanje i opravdavanje svojih sranja navođenjem tuđih. Ja bih zapravo voleo da rusi celu ukrajinu pripoje sebi, ako je moguće bez krvoprolića i bez ispaljenog metka (a nije), jer za to bi trebalo da se desi neko kolektivno buđenje svesti i shvatanje da su isti jebeni narod.

19. smo prvi muda imo kaze ovo za ukrajinu. Delim stav lolo

20. Pa dobro, al posto Ukrajinci to ocigledno ne zele, sta je sad resenje? Da ih Rusi pregaze ko plitak potok i objasne im u gulazima da su isti narod?

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.