Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Jebe mi se Caro u suštini, bitno mi je da je velika vecina svijeta na strani dobrog (Ukrajine i Amerike u ovom slučaju) protiv zla (Rusije) i to budi neku nadu u covjecanstvo, kada zivis u periodu kada ljudi konačno uviđaju zlo i bore se protiuv njega bez obzira na druge faktore..
nije sabotaza, protivavionskom raketom ne mozes da pogodis zgradu namerno pa das ubijes.
gadjali neki avion sto leti nisko, raketa izgubila cilj i produzila u zgradu
ako je protivavionska raketa a cini se da jeste po brzini.
mozda je i ruska, ali ne verujem da je namerno ciljana zgrada.
zato bi i trebalo da se zajebe sa ovim oko gradova, ne znam sta oce rusi, ali i da osvoje celu ukrajinu uz gradske borbe, sta ocekuju posle da ce da bude? oce je drzati pod vojnom diktaturom ako ljudi nece, sta?
i siguran sam da ako popuste amerikanci da moze da dodje do sporazuma, ukrajina eu ok, nato nije ok nikad, evo nazad krim i donbas.
ako ne uspeju da se dogovore nesto tako medjusobno, debili su koje voza usa kako stigne.
Pa kuvanje je i doslo sa zapada preko ukr. Ukr je koletaralna steta u celoj prici. Jedino sto je pozeljno jeste da ta steta bude sto manja.
Da to celte, ali je gl vest vidi sta uradili rusi. Ne kazem da nisu govna ali uvek isti sablon.
Pijaca sarajevo, srebrenica, racak, iraci imaju oruzje za mass destaksn. Koga boli k posle sto je bila propaganda.
Tako da se nadam da nece zrtvovati svoj narod zarad intervencije natoa. Vise me to brine nego ruski upad koji je svakako smece
nije isto jbt, ruzi imaju oruzje za mass destraksn i hvale se time kao i amerikanci. nema sta da se dokazuje tu.
pitam se sta vise cekaju ukrajinici sa pregovorima... sta im kazu iz usa, strpite se, povuci ce se rusi sami, ili branite teritoriju, urban warfare sa cecenima i kurdima veri kul, ne brinte se, samo ce izgine narod. trebali su pre 3 dana da krenu sa pregovorima.
Ne postoji americka propaganda. Postoji samo propaganda o americkoj propagandi. Sve sto su do sada rekli je bilo tacno i u ovom i u prijasnjim ratovima.
Propagande dolaze iz drugog smjera.
aj plidu zajebi sa ovim bednim pokusajima trola
Sa aspekta satanizovanja. Bas zato sto imaju takvo oruzje ako ne zele sravne ukrajinu nece nista koristiti.
Ako budu koristili onda je def da je putin jevrej satanista koji zeli napraviti osvetu nad celim ruskim narodom sto ne bi bio prvi put da se desava. Pitanje je jel putko izdajnik ili true, to cemo videti.
U kome to cuci mali pocesta :)
Osim mozda Vijetnama i Sadama.
Sve ostalo su propagande koje dolaze iz drugog smjera pokusavajuci Americko uplitanje predstaviti kao neki terorizam i zlocin.
Jbg celt ako 90% planete nesto podrzava i kaze da je tako a ti kazes e niie nego je ovako, zapitaj se cija je tu propaganda u pitanju.
Sjeti se vakcina i pogledaj i na druge stvari “nepristrasno”
https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/feb/26/russia-lies-america-half-truths
Radikal rodoljub u meni: putin cini pravu stvar stace na rep nacistima, nece dozvoliti dalje sirenje zlocinaca radi pravu stvar oce sacuva svoj narod
Skeptik u meni: putin govno koje zrtvuje vlastiti narod sve vreme u dilu sa satanistima. Sve se odvija planski ima nato stigne do vladivostoka mamu im jebrm satansku rotsildsku i putina su podvalili
plidu, ko sto rekoh mnogo si ocigledan trol.
rusija je ovde ocigledno govno, spremno da tuce svoj narod. to svi znaju. usa je malo manje ocigledno govno koje je u stanju da potkaci sve ovo i onda da osudjuje. ukrajinci su naivni i glupi sto su interes nacija na bezbednoj udaljenosti od rusije stavili ispred svojih.
pricam o vladama.
sto preko skandinavije ne isteruju nato a? nego krenuli sa baltickim zemljama gde rusija nije nista reagovala, pa se usladilo pa ce ukrajinu sad.
sto - ne mogu, nemaju cime da ucene puno skandinavce, sta da im obecaju. a obecaju dosta, i naravno da se bolje zivi kad se maknes od ruske diktature, ali mora malo takticnije sve to.
ovo u svakom slučaju ide u lošem smjeru
jedini način da se rat brzo završi, je ili da se Ukrajinci predaju i budu poraženi vrlo brzo (Blickrig varijanta), ili da se Rusi dozovu pameti i odustanu od dalje invazije... tipa nešto pokušaju ispregovarat, da dobiju neke minimalne ustupke, da ne ispadne da su ono 100% podvili rep, ali da lagano odustanu od daljeg belaja i vrate se kući...
Ni jedno ni drugo nažalost se ne čini vjerovatno u ovom trenutku.
Ako krenu borbe po gradovima to može trajat mjesecima... U osvajačkim ratovima, kladioničarskim žargonom, uvijek je manja kvota na keca. Prednost domaćeg terena...
Amerikanci su podvili rep u Vijetnamu, Avganistanu... a onolika sila...
I to nakon 10+ godina ratovanja... i nevjerovatnih ljudskih žrtava i patnje...
I to nakon 10+ godina ratovanja... i nevjerovatnih ljudskih žrtava i patnje...
Pa sad ne mož ovo uporedjivati iz prosto geografskih razloga razdaljina ipak igra ulogu u ratu.
Paralela bi bila da ameri napadnu meksiko recimo i ne vidim trik da ih ovi ne bi pregazili za nedelju dana
odgledo sam celte onog profesora sto si poslao, deluje mi ubedljivo u nacelu (mada je promasio recimo to dal ce putin jednog dana ici u full rat)
rusima je ukrajina neposredna interesna zona, spremni su da jedu krompir ako treba, popizdeli su kao sto bi i ameri popizdeli da meksiko planira da udje u vojni savez s kinom, dok je amerima ukrajina "ako prodje, prodje", oni ne gube mnogo
samo jbg moramo da razdvojimo objasnjenje i opravdanje, iz tog realpolitik ugla se moze vrlo lepo objasniti da putin nije iracionalni manijak zeljan krvi i teritorija, ali iz objasnjenja ne sledi opravdanje - nema opravdanja za mrtve, ranjene, izbeglice, unistene domove (pride bratskog) naroda, bar iz nekog mog pacifist-pizda ugla
ne samo geografska razdaljina, nego nivo znacaja, ameri su podvili rep kad su skontali da nema smisla ginuti za avganistan, za meksiko su spremni da idu u ww3
ta merenja kurca oko vojske podvijanja repa su klasicna zve par buncanja.
rat se vodi sa odredjenim interesima, u avg je ocito taj interes ostvaren i postalo je besmisleno.
jbt gledate na vojske kao na fudb timove