Rat u Ukrajini 2022

1. jbt melk kakve su recenzije ko zeli da sazna ovakve uzase

Remek - delo književnosti, jedan od najboljih romana 20. veka. Sam Malaparte je bio izvanredan pisac, čudna jedna ličnost...Bio je u žiži dogadjanja za vreme DSR jer se slobodno kretao medju najvišim zvaničnicima rajha, iako je, istovremeno, bio antifašista - cenili su ga i trpeli pre svega zbog obrazovanja. Roman je fascinantan, čudovišan, užasan, pretežak, maestralan...Što kaže na početku - rat je u ovom slučaju posmatrač, nužna pojava, kao predeo - na ljudima je glavni akcenat.

2. Cinija sa ocima/pavelic

uhhhhhhhhhh

3. Scena sa konjima sa Ladoge je 60 puta užasnija, na svoj način.

4. Bas nemam snage takve stvari isoratim. Pustio sam suzu na daru iz jasenovca jbt trebal zivotno da se skenjam

Nemam muda

5. Nemam muda

Aha, ni ja ne znam da li ću ikada biti u stanju da je još jednom pročitam. Ali sećam je se jako dobro

- scena kada u Napulju iseljavaju ljude sa posebnim potrebama iz nekog podzemnog skloništa za vreme bombardovanja

- scena kad padaju bombe a roditelji pevaju od sreće, jer to saveznici bacaju igračke deci (ujutro im po dvorištu posakrivaju igračke i deca ih traže - inače bi poludela od straha)

- scena kad idu, mrtvi pijani, da vide golog geringa u sauni

- scena kad čovek otvori furgon sa Jevrejima i na njega popadaju desetine ugušenih tela, i zamalo se i sam uguši (preživi samo jedna beba)

- scena kada se rumunski seljaci otimaju o odeću streljanih Jevreja, ovaj poludi, uleti medju njih i krene da ih leši od batina, ovi stanu u čudu i kažu - nemojte domnuli komandant, ostavićemo nešto i za vas...

Rat jebeni i ljudi u njemu.

6. Hahah ma da li to oni nama govore sta da radimo jos koristeci mapu gde je Kosovo nezavisno?

Jebem vam mater, treba zapaliti ambasadu

7. Scena kad Finci opkole Ruse kod jezera Ladoga, zapale vatru i konji ulete u jezero da se spasu, i pošto ujutro padne temperatura načisto - zalede se tako da im samo vire glave. Polje od hiljadu izbezumljenih konjskih glava na kojima ljudi posle sede i piju čaj, pričaju...Posle kad u proleće krenu da se tope i cela šuma smrdi na izvrnutu smrt, moraju da seku led, vade ih odatle i zakopavaju. Opis toga na nekoliko strana, sočan i detaljan. Sve je detaljno, ničega ne štedi jer - rat je strahota, i čovek i treba da vidi kakva je strahota.

8. Ovo je vrv jedino strašnije, zapravo, od ovog teško da ima šta strašnije https://www.youtube.com/watch?v=BcCbX1fqFKA&t=15s&ab_channel=SceneonFilm

9. mamicu im zlikovacku otimaju nam kosovo uzurpatori prokleti

10. Ova strahota od knjige (oko koje se i danas sporimo da li je autobiografija ili ne) takodje https://www.youtube.com/watch?v=bRDuc3IdOn8&t=4s&ab_channel=IFCFilms Nisam pogledao film, priznajem, nemam snage da opet prolazim kroz to.

11. Зликовци на тебе баце 15 тона осиромашеног уранијума

Разбију земљу у којој су генерациле одрастале у миру и слози

Завади и подстиче братоубилачки рат између јужнословенских народа

Отме ти интегрални део територије

Ту земљу су подржали Украјинци

Нека са пуним правом сносе последице својих војнополитичких избора

12. Ajde ne jedi govna pls vukoslave ovde postoji dijaspora njihova i dolaze porodicama ko ima. Smatraju nas prijateljskim narodom isto kao i mi njih.

Ostalo je zve par navijacka imbecilna spika

13. U stvari jedi govna.

14. Цара, ја сам говорио о НАТО пакту и САД-глобалним зликовцима

15. Имбецилно је за народ који се граничи са Русијом да подлегне антируској пропаганди и претвори се у привезак белосветских шпекуланата и агресора.

16. Ако мисле да је вредно да мрзе Русе колко Хрвати нас мрзе, нека Ратују.

Ја мислим да није вредно и да су морали да имају оснажене централне власти, тако да до Јуромејдена не би дошло, пете колоне не би било.

Где год не постоји пета колона, светски силници оклевају да ударе. Читај, Иран, С. Кореја.

Морали су да воде избалансирану политику. Дакле не нужно ни проруску, него избалансирану.

17. a kome ga tako prikazuju? pa svojim hotulima? zasto? da bi imali opravdanje agresije nad ne putinom nego rusima i ukrajincima. Koga u srb boli kurac sto ga porede sa hitlerom

putin je na bezbednom, ukrajinci i rusi nisu

Bravo, upravo ovo.
    https://static.themoscowtimes.com/image_archive/article_1360/68/i206019_5148-16-Schneerson.jpg
    https://cdn.jns.org/uploads/2018/02/F170522NS18-2000x1125.jpg