Stopa abortusa u Srbiji među najvišim u Evropi i svetu

1. Caro, to je kršenje principa rasprave. Par postova ranije sam upitao postoji li izvor za te podatke. Ako navodiš podatke, navedi im i izvor, inače lupaš bezveze.

Šta ako ja napišem da su njegovi netačni i da je broj abortusa zapravo 4 godišnje, što uopće nije puno?

2. Istiniti podaci ne postoje.

Politika je po mom misljenju pouzdan izvor

Zvanicni podaci kazu da je 23.000

Ali, imas i privatne klinike i slicno, tako da su to procene, mada niko ne zna tacne podatke

Na en.wiki pise da smo 1. u Evropi. (Ili poslednji, rekao bih.) Malo li je?

3. Ok moze se tumaciti svakako. Ali moze se uzimati i kao smernica. Ocigledno je da ih ima vise nego zvanicnih jer ovo ne bi bila tema u tom slucaju, inace ne samo na nasem predivnom sajtu.

Mozda nije 160k, mozda je 80k. I to je bezveze.

4. Vuče, konjino disleksična, izvor za te podatke ne postoji na tvom linku, prvo.
    Drugo, 24K i nije puno, iskreno. Gore bilo u jugoslaviji, za što postoje službeni izvori.

Dakle, rasprava o broju abortusa sviranje kurcu. Rasprava o činu abortusa nešto drugo.

5. Ne slazem se tobom kamenofile, ako postoji podatak da smo najgori u Evropi to svakako treba proveriti i zapitati se zbog čega je tako

6. Autore Dr Vuče, ako se ti ne slažeš da je 2+2 jednako 4, to ne menja činjenicu da 2+2 jednako 4.

Neproveren podatak nije podatak, nego glasina. Recimo da je Kamenofil vlasnik moćne batine od 24 cm.

7. Ne slažem se da ne treba proveriti istinitost tog podatka uz pomoć pouzdanih izvora

8. Vuk izrasta u solidnu debilčinu, cara lvl.

9. Nemamo tačan podatak koliko je abortusa u Srbiji

Iz tvog članka, Vuče.

Riječ disleksija nastala je iz grčke riječi “dys” (što znači slab, loš, neprimjeren) i riječi “lexsis” (jezik, riječ). Disleksija je, prema definiciji Orton Dyslexia Society, jedna od nekoliko teškoća u učenju. To je jezično utemeljen poremećaj konstitucijskog podrijetla koji obilježavaju teškoće u kodiranju pojedinih riječi, a koje obično odražavaju nedostatne sposobnosti fonološke obrade. Teškoće u dekodiranju pojedinih riječi su neočekivane s obzirom na dob i ostale kognitivne i akademske sposobnosti; one nisu rezultat općih razvojnih ili senzoričkih teškoća. Disleksija se očituje različitim teškoćama u različitim oblicima jezika, često uključujući uz probleme čitanja i ozbiljne probleme u stjecanju vještine pisanja. (Orton Dyslexia Society Research Comittee,1996.)

Iz mog članka, Vuče

10. Ne govorim tim dijalektom autore kamenofil

11. Teškoće u dekodiranju pojedinih riječi su neočekivane s obzirom na dob i ostale kognitivne i akademske sposobnosti

12. Preporučujem ti da članke na hrvatskom dijalektu nalepiš na hrvatski portal.

13. cek bre, a sta ocekujete kad je kontracepcija nesto sto se ne koristi, lepse da se jebe bez kurtona a abortus legalan i lako dostupan?

znam da zvuci kao jbt, to namerno tako, al poenta je da dobar deo tih devojaka/momaka i ne zna za opcije koje ima da ne zatrudni kod jebanja posto nigde nisu vidli to, dok ne bude kasno a onda im neko ponudi ovo kao opciju. bez zajebavanja.

i vi ocete da to razmnozite 250k puta godisnje?

ima i manje stetnih resenja od toga al tako ce svi da znaju da se jebes a sta ce komsiluk da kaze na to.

14. Debil lepi hrvatske članke pored postojećih i dobrih članaka na srpskom jeziku

https://www.stetoskop.info/bolesti-nervnog-sistema-neurologija/disleksija

15. U svakom slučaju pogrešio si, ne vidim ni po čemu da sam ja "disleksičan", dobro sam pročitao ne toliko dug članak na engleskom jeziku i tu nema šta da se ne razume.

16. Ozbiljno sam istrigerovan sada.

Šalim se, boli me moćna batina, koja je po nekim neproverenim informacijama, čak 24 cm.
    Vuče, savet onako svisoka. Ako ćeš ulaziti u ozbiljnije rasprave, oboružaj se izvorima i podacima. Ako ćemo da edemo gomna, to je druga stvar.

17. čekaoničar na forumu kao alisa u zemlji čuda.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.