Stopa abortusa u Srbiji među najvišim u Evropi i svetu
  • k

Caro, to je kršenje principa rasprave. Par postova ranije sam upitao postoji li izvor za te podatke. Ako navodiš podatke, navedi im i izvor, inače lupaš bezveze.

Šta ako ja napišem da su njegovi netačni i da je broj abortusa zapravo 4 godišnje, što uopće nije puno?

• dr .Vuk

Istiniti podaci ne postoje.

Politika je po mom misljenju pouzdan izvor

Zvanicni podaci kazu da je 23.000

Ali, imas i privatne klinike i slicno, tako da su to procene, mada niko ne zna tacne podatke

Na en.wiki pise da smo 1. u Evropi. (Ili poslednji, rekao bih.) Malo li je?

• C
    banovan

Ok moze se tumaciti svakako. Ali moze se uzimati i kao smernica. Ocigledno je da ih ima vise nego zvanicnih jer ovo ne bi bila tema u tom slucaju, inace ne samo na nasem predivnom sajtu.

Mozda nije 160k, mozda je 80k. I to je bezveze.

• k

Vuče, konjino disleksična, izvor za te podatke ne postoji na tvom linku, prvo.
    Drugo, 24K i nije puno, iskreno. Gore bilo u jugoslaviji, za što postoje službeni izvori.

Dakle, rasprava o broju abortusa sviranje kurcu. Rasprava o činu abortusa nešto drugo.

• dr .Vuk

Ne slazem se tobom kamenofile, ako postoji podatak da smo najgori u Evropi to svakako treba proveriti i zapitati se zbog čega je tako

• k

Autore Dr Vuče, ako se ti ne slažeš da je 2+2 jednako 4, to ne menja činjenicu da 2+2 jednako 4.

Neproveren podatak nije podatak, nego glasina. Recimo da je Kamenofil vlasnik moćne batine od 24 cm.

• dr .Vuk

Ne slažem se da ne treba proveriti istinitost tog podatka uz pomoć pouzdanih izvora

• DP

Vuk izrasta u solidnu debilčinu, cara lvl.

• k

Nemamo tačan podatak koliko je abortusa u Srbiji

Iz tvog članka, Vuče.

Riječ disleksija nastala je iz grčke riječi “dys” (što znači slab, loš, neprimjeren) i riječi “lexsis” (jezik, riječ). Disleksija je, prema definiciji Orton Dyslexia Society, jedna od nekoliko teškoća u učenju. To je jezično utemeljen poremećaj konstitucijskog podrijetla koji obilježavaju teškoće u kodiranju pojedinih riječi, a koje obično odražavaju nedostatne sposobnosti fonološke obrade. Teškoće u dekodiranju pojedinih riječi su neočekivane s obzirom na dob i ostale kognitivne i akademske sposobnosti; one nisu rezultat općih razvojnih ili senzoričkih teškoća. Disleksija se očituje različitim teškoćama u različitim oblicima jezika, često uključujući uz probleme čitanja i ozbiljne probleme u stjecanju vještine pisanja. (Orton Dyslexia Society Research Comittee,1996.)

Iz mog članka, Vuče

• dr .Vuk

Ne govorim tim dijalektom autore kamenofil

• k

Teškoće u dekodiranju pojedinih riječi su neočekivane s obzirom na dob i ostale kognitivne i akademske sposobnosti

• dr .Vuk

Preporučujem ti da članke na hrvatskom dijalektu nalepiš na hrvatski portal.

• DP

Solidna debilčina.

• celt

cek bre, a sta ocekujete kad je kontracepcija nesto sto se ne koristi, lepse da se jebe bez kurtona a abortus legalan i lako dostupan?

znam da zvuci kao jbt, to namerno tako, al poenta je da dobar deo tih devojaka/momaka i ne zna za opcije koje ima da ne zatrudni kod jebanja posto nigde nisu vidli to, dok ne bude kasno a onda im neko ponudi ovo kao opciju. bez zajebavanja.

i vi ocete da to razmnozite 250k puta godisnje?

ima i manje stetnih resenja od toga al tako ce svi da znaju da se jebes a sta ce komsiluk da kaze na to.

• dr .Vuk

Debil lepi hrvatske članke pored postojećih i dobrih članaka na srpskom jeziku

https://www.stetoskop.info/bolesti-nervnog-sistema-neurologija/disleksija

• dr .Vuk

U svakom slučaju pogrešio si, ne vidim ni po čemu da sam ja "disleksičan", dobro sam pročitao ne toliko dug članak na engleskom jeziku i tu nema šta da se ne razume.

• k

Ozbiljno sam istrigerovan sada.

Šalim se, boli me moćna batina, koja je po nekim neproverenim informacijama, čak 24 cm.
    Vuče, savet onako svisoka. Ako ćeš ulaziti u ozbiljnije rasprave, oboružaj se izvorima i podacima. Ako ćemo da edemo gomna, to je druga stvar.

• mesni narezak

čekaoničar na forumu kao alisa u zemlji čuda.