Stopa abortusa u Srbiji među najvišim u Evropi i svetu

1. @kamenofil urađeno
    @zapata Kako se radi na edukaciji inače? Kroz školski sistem, medije, internet, društvene mreže, tribine, predavanja...

Drugo pitanje: silovanje, ugroženost majke ili ploda, morfofunkcionalni problemi sa fetusom

Treće pitanje: time što ćemo sprečiti da toga dođe merama kao što su svest o kontraceptivnim metodama, savetovanjem i kampanjama koje će ih podstaći da stave kurtone.

2. Definitivno je abortus humaniji čin od ostavljanja novorođenčeta u paketu pored kontejnera..

3. 1. Od sedmog osnovne su nas slali na jazasova predavanja o sidi i kontracepciji, ne vidim da je to pomoglo, po tvojim brojkama

2. A ekonomski razlozi? Socijalni slučajevi?

3. A ako se ipak desi?

4. 1: Ja ne bih potpuno zabranio, nego u ovim slučajevima, slično kao u Poljskoj. Zašto? Zato masovne i preterane primene. Ponekad, ima žena koje idu svakog meseca na abortus, dok druge moraju da idu na veštačku oplodnju jer ne mogu da dobiju dete. Još jedna stvar, vrlo je neodgovorno praviti decu koju ćete posle ubiti jer ne znate šta ćete s njom. Pijte pilule, koristite kondome. Stavite spiralu. Šta god. Ali nemate pravo da ubijate živo ljudsko biće zbog vaše gluposti.

2: Nemam, ali voleo bih svakako u svoje vreme.

5. Ponekad, ima žena koje idu svakog meseca na abortus

SVAKOG MESECA, ZAPE, IMAJ DUŠE

6. Koliko je realno da Srbija, negde najstarija nacija u Evropi sa manje od 7.000.000 ljudi, ugl. matorih, ima više abortusa nego recimo Nemačka sa svojih 83.000.000 ili Francuska sa 67.000.000 od kojih su tipa 30% needukovana, zatucana sirotinja?

7. Svakog meseca nije biološki moguće.

8. 1) Jesu, mislim da smo svi to razumeli. Problem je što određan % nije hteo da primenjuje kako kaže celt, e u tome je problem.

2) Molim te, kako smo mogli da odgajamo decu pod sankcijama kad nam je plata bila 5 maraka, tada se više dece rađalo. To je samo izgovor.

3) Pretpostavljam da ne možeš to da sprečiš, ali ne treba da podstičeš, tj. država ne treba da podstiče ničiju glupost.

9. "reproduktivno zdravlje" neke nacije se pravi zdravim porodicama a ne povecanjem broja samohranih majki i zapostavljene dece.

ako ces da trazis one-fix resenje za belu kugu drvuce, kreni odatle.

pri cemu kao i sve na ovom svetu, da resis to treba krenes od kulina bana. ne mozes da uzmes i u nezdravom drustvu krenes od toga aj sad, razmnozavajte se. sto necete, pa evo dajem vam 1000€ za svako dete? ustvari, imam ideju, aj kad se zajebete nema vracke, to ce sigurno da napravi zdravu i uspesnu populaciju koja ce biti spremna za izazove koje nam nosi novi svet, uopste nece da bude glasacko telo koje ce da drzi SNS na vlasti jos 1000 god.

pa da ga jebem ni amebe se ne razmnozavaju ako su u toksicnoj sredini, a mi ocekujemo od ljudi to.

10. Nije svakog meseca, ali neka ludačka učestalost

11. pa da ga jebem ni amebe se ne razmnozavaju ako su u toksicnoj sredini, a mi ocekujemo od ljudi to.

jbg, slažem se da smo u toksičnoj sredini. ali sredina je onakva kakvom je napravimo, zar ne?

12. ni amebe se ne razmnozavaju ako su u toksicnoj sredini, a mi ocekujemo od ljudi to.

Ovo.

13. ustvari, serite po meni, ali ne bi dao nikome ko sam nema decu samim tim nije video propale porodice, decu iz njih, zapostavljenu decu koju podize sistem (sve to vidis vremenom po obdanistima i skolama, i po najbogatijim zemljama) da bilo sta prica o tome kako treba podizati decu i sta treba raditi sa porodicama.

ukratko, kurca ne znate. sve ostalo i mozemo da filozofiramo, al sta sam se naslusao ideja kako treba porodica da izgleda i kako deca da se podizu od ljudi koji sami nikad nisu ni prisli deci, ono, da neko blizak ima dete, a kamoli da ih sami imaju je dovoljno da ste poprilicno poceli da idete na kurac.

eto pa sad serite kako znate, ja reko sta imam.

14. Mislim da nisi ovo dobro promislio, vučino, kao da si danas ustao sa mišlju DAJ DA SE RADJA VIŠE SRBA, PA DA IM JEBEMO MATER SVIMA BRE, a da ideju nisi razradio.

Pogotovo se ne dotičeš ekonomskih zajebancija, ne samo za odgajanje te dece, što je obvious, nego i za jebena predavanja, promocije, edukacije... to isto sve jebeno košta druye, znas li kolko kosta stampanje jednog pamfleta lupam, a kamoli plata nekom ko će time da se bavi....

Populista si, ok, glasaj dveri, ne možeš mnogo vise od toga u ovom momentu.

Svi mi ovde volimo bebice, ali nije to dovoljno. Kad dodjes u godine da pravis decu, videces koliko stvari moras da obezbedis.

15. Ali šta je "toksična sredina"? U Rusiji se ubedljivo najviše dece radjalo dok je trajao najgori staljinov teror. Deca su se radjala i '43. čak i jevrejska, naravno. Pokušavamo da nadjemo sasvim prosta rešenja i odgovore na krajnje komplikovan problem. Ovo je npr. jako dobro https://en.wikipedia.org/wiki/The_Strange_Death_of_Europe - čovek objašnjava da su se, u prvom redu Evropljani, umorili od života, bukvalno. Nema zdravog podstreka, čak ni da se jebemo kako bismo produžili vrstu. U sve se uvukla anksioznost i filozofija.

16. Kamenofile Tesla nije hrvat otac mu je bio pravoslavni pop itd itd šah-mat ateisti

17. Melki jel ima ta knjiga na srpskom da se kupi negde, ovo bih zapravo procitao

18. Ovoj temi predviđam da postane veći odron od časne teme Vaccina
    Naravno, daću svoj skromni obol

19. Kad dodjes u godine da pravis decu, videces koliko stvari moras da obezbedis.

Glupost nad glupostima. Trebaju mu majka, eventualno otac, toplota i nešto malo hrane + pelene. Garderoba, krevetac, igračke - čak i kolica, dobiješ od rodbine ili drugara čija su deca sve to već prerasla.

20. Šta će ti na srpskom brate pa nije autor Iranac ili Avganistanac, čitaj u originalu pa makar i ne bio skroz samouveren u poznavanje tog jezika.