Prijava

U brzom svijetu i isto takvom vremenu, žrtve smo različitih izvora pritiska, briga i strahova. Brinemo o zdravlju, poslu, finansijama, djeci, neizvjesnoj budućnosti itd. Na svu sreću, većini su ti momenti brige periodični. Stvari vremenom dodju na svoje mjesto, slože se, pa te brige opet zamijene neke druge brige i tako u krug.

Nekima loši periodi traju duže, iz njihovog ugla beskonačno dugo, mir se ne nazire pa su takva stanja malo kompleksnija iz psihološkog ugla i vjerovatno ne mogu biti tema ove teme.

Ali ono što sigurno može biti tema su sve ostale svakodnevne brige sa kojima se susrećemo. Kako se vi nosite sa njima? Koja navika vam uvijek, bez greške, donese mir bar na momenat? Da li su to televizija, filmovi i serije, muzika, knjige, hrana, prijatelji, klađenje, neke svakodnevne rutine...? Šta vam je doping, zašto baš to i kako ga dozirate?

U mom slučaju to je muzika. Nema dugotrajan efekat ali u momentima sitnih, neočekivanih anksioznosti može da me smiri. Čak i da mi popravi dan.

Primjećujem da ljudi pribjegavaju i nezdravim navikama u tim slučajevima. Jedna od tih je tzv. bindzovanje odnosno pretjerivanje u nečemu, kontinuirano ponavljanje iste radnje kao što je gledanje serije epizodu za epizodom. Mislim da to stvara kontraefekat.

Sve mi recite o tome a obratite pažnju i na pravila teme.

Moja droga je maštanje o tvojim bedrima.

Jutarnja kafa i cigarilos.

A bas smo klosari, oteracemo i ovo malo zenskog sto imamo na sajtu

a dobra je i pravo zbori ajde gledajte

ti si zbilja bolestan.

Hodanje.
Ako je u prirodi, onda je svemoćno.
Ali, daj šta daš, mogu i do posla i sa posla peške i to anulira ometanja.

Kafa. (Možda i jafa.)