Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Ućero sam krivak Profu tamo de on leba meće
I opet ću
Dal je to sudbina
Il ko zna šta li je
Kad god se sretnemo
Profa se zalije
mislim da je vreme da se zahvalimo gospodinu za sve što je uradio za ovaj sajt, činivši ga mnogo boljim na bar mesec dana.
tačno da forum malo prodiha.
Važno je početi lopatati govna pomalo, jerbo brzo dođu do plafona.
Sad pogledah, bgm...
Odličan ban profe, svako dobro
Jeste, dugo je i trebalo
Još da počisti fejdove retarde, bilo bi lepo.
Profe načuo sam da je fejd musliman, reaguj.
Fejd je realno ustaša, da, a i živi valjda u češkoj
Ustaša je realno Fejd
Duša mu crna ko Blejd
Na savesti ima zločine teške
Pobego je sve do Češke
Popuši ga Profe
Zažvali ga ko pubertetlija jastuk
Obliži ga ko Dačić Vučićev rč
Izljubi ga ko mecenino dupe
Gle malog Profa posle kiše
Prepun je kurca, pa ga siše
ali