Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Nije problem njegova spoljna politika, naročito po pitanju Rusije i Ukrajine.
Problem je to izvrgavanje ruglu woke kulture. Jer pazi, woke kultura jeste malo otišla u ekstrem i treba to kritikovati, ali ti kad na takve načine napadaš woke kulturu, ti indirektno kroz to napadaš ne samo one koji zagovaraju političku korektnost i cancellovanje, nego napadaš indirektno i sve one manjinske grupe, od kojih su neke u zaista nezavidnom položaju, koje woke kultura, kako tako, bar pokušava da štiti.
Znači ti napadajući Holivud koji fura neke woke budalaštine, indirektno napadaš i migrante, i sve one koji su rođeni kao gej/lezbe ili trans, ne svojim izborom, nego što su im hormoni tako poremećeni... I onda da bi se tjerao inat Holivudu, ide se dotle da se sve te grupe ljudi nazivaju izrodima, pervertitima, itd... to je klasična dehumanizacija koja je u srcu svakog fašizma, a to isto važi i za migrante... na r/conservative samo govore negativno o migrantima, samo koga su napali, kakve su kriminalne radnje radili, itd...
Takvim označavanjem grupa počinju sve ostale fašističke tendencije, a neke od njih mogu završiti veoma loše.
Uostalom i rat u Bosni ne bi bio toliko krvav i brutalan da nije bilo sistematske dehumanizacije onih drugih, i to na sve tri strane.
Jovo pedera i lezba od kad sveta i veka, nista im gori niti bolji civot nije bio kako sad tako i ranije. Vrv ovim normalnim pederima i lezbama sad puno gore od ovih vouk debila.
To je ko ova spika o pravima zena, a real u praksi kurcina
Ja samo ovo pišem zato što smatram da treba biti oprezan, i ne ići u neke ekstreme... može ljude ponijeti ta slavodobitna euforija, pa da baš zastrane u nekom trenutku.
Generalno prema kultovima ličnosti i kvazimesijanskim figurama treba biti oprezan.
Jos ti taj woke retardizam doveo do toga da mejmun na sterodima dodje i izdominira u nekoj atleckoj disciplini isprebija zenu i ti pricas o nekom fasizmu
dal si realan bukv
Pa šta god i kako god, Rusi neće dati to zemljište natrag, a Ukrajina će ga hteti natrag, tako da pre ili kasnije jbg. Trenutno nikom više nije na korist da vodi ovaj rat i pripremaće se i jedni i drugi za neki budući, tu svakako. Tramp u fazonu - ja vam deco to nisam ni započeo, neka vas Evropa brani, što je u redu skroz, može EU izdvoji milijardu novaca i 50.000 vojnika godišnje, ko im brani.
Jovo brt kakvo izvrgivanje ruglu woke kulture, prvo to nema veze sa kulturom drugo ne može više ni samo sebe da naruži dodatno.
Bukvalno su gaytzi u fazonu - e ajd odjepte više sa tom pričom, znate kolko smo se decenija borili za normalan život sad sa vama moramo u isti koš. Veruj mi Jovore ja živeo u skučenoj garsonjeri sa dva geja mlađana, razumem se u njihova posla.
U principu Rujane zabole kurcina za teritoriju, ko fazon Kanadu...imaju je nemilice nije stvar u teritoriji primarno, al svakako nije ni na odmet.
Rujani (ako nisu deo tog dila dogovorenog rata) treba bukv ukinu Ukrajinu i uvuku je u rusku federaciju da razjebu stvar, Nisu jeli dve godina govna protiv globalnog zapada uzalud.
Pri tome ovi koliko planirali da ih sjebu rujani napredovali i postali samodovoljni. Odjebali dolar i ostala govna. Stvorili raznorazne nove saveze
Ja da sam na celu takve drzave resio bi stvar do kraja. Elementarno bukv
Ovo LOL https://www.youtube.com/watch?v=6rEMlnV3lfQ
Prvo "woke" je zapravo više etiketa koja je postala pogrdan termin, a u suštini se primjenjuje na liberalna politička shvatanja, naročito kad ista odu u neki ekstrem.
Sad, društveni liberalizam kao takav je legitimna ideologija, samo je pitanje gdje je mjera. Do kog stepena je to u redu, do koje granice.
Slažem se da ništa nije dobro kad se pretjera.
Ali me plaši da se ne ode u neku drugu krajnost.
Ideja slobode i tolerancije je po meni, sama po sebi dobra. Live and let live. Dok god ti mene ne ugrožavaš možeš raditi šta hoćeš.
Sad, problem je što su liberali otišli u neki ekstrem gdje su počeli da ograničavaju recimo slobodu govora, ako procijene da je u pitanju govor mržnje. I onda to neki na desnici tumače kao fašizam.
On će meni reći koje ja zamjenice treba da koristim!
Međutim takav razvoj situacije nije nikakvo iznenađenje. Dobro je poznat "paradoks tolerancije", a on se svodi na pitanje: Da li treba biti tolerantan prema netolerantnima?
Ako bi se insistiralo na maksimalnoj toleranciji prema svemu, onda bi morala biti maksimalna i sloboda govora.
Ali ako to dozvoli ljudima da šire govor mržnje prema nekim grupama, i na druge načine ih targetiraju i verbalno zlostavljaju, to onda narušava harmoniju društva, a tim targetiranim ljudima ugrožava bezbednost i slobodu.
Razrješenje tog paradoksa u suštini glasi otprilike ovako: "Treba biti tolerantan i prema netolerantnima, ali samo dotle, dok njihova netolerancija ne ugrožava slobodu i bezbednost drugih. "
Čim nečije izdrkavanje na Tviteru poprimi oblike prijetnje ili poziva na nasilje, tu sloboda govora prestaje.
Sad tačno odmjeriti tu granicu je malo teško.
Inače bilo bi lijepo u ovoj debati kad bi svaka strana pokušala da razumije onu drugu.
Ono čega se svi ovde najviše plašimo je da jednog dana pročitamo
Jova - spremam jedan poduži post.
Da li vas ljudi imalo brine populizam, npr. u Americi? Da li vidite ikakve paralele između ovoga sad u Americi, i populizma u Srbiji?
Ili vam je to sve OK?
Jovo, normalne ljude boli kurac za to o cemu ti pricas, imaju puno bitnije stvari u civotu kojima se bave. To je nametnuta prica za budale i lozace dok se paralaleno bavis laznom demokratijom i otimacinom. To je cela poenta zamajavanja sirokih narodnih masa sva ta lgbt ideologija.
Sa jedne strane niti demokrate i kojekakve kvazi levicare koje ne boli kurac dok vrse zloupotrebu nad tim nesretnicima (prodaju im terapije i uzimaju pare iz fonodova za kojekakve operacije) a sa druge strane toboz brinu o njima tako sto ih jos vise zatupljuju i involviraju dodatne mejmune za koje ne bi ni znali da postoje da im ovi nisu nametnuli (primer: nebinarne osobe)
Ti famozni desnicari (normani) kako ih ti nazivas su cak postali mekusci i male mace slusajuci sve te gluposti ubedjujuci ih u kojekakve novonormalne stvari. Obj nikad ta govna nije trebalo ni dozvoliti.
Da, Vucela je deo globalisticke agende, slusa ko kerce sta mu administracija kaze, od lgbt propagande, preko zelene agende i litijuma do rodno senzitivnog jezika.
c/p bukv
Slažem se da se previše pričalo o tim trans osobama i da to mnoge može navesti da i sami posumnjaju u svoj identitet, i možda krenu nekim putem kojim realno nisu trebali ići. I slažem se da na njima neko isto debelo zarađuje.
Ali zar alternativa tome mora biti da se ti ljudi označavaju kao degenerici, ili na druge načine etiketiraju? Zar ne može se ponuditi neka manje agresivna alternativa, nešto ljudski?
kad moram samog sebe citiram
-tek posle onog kretena koncite wurst se pojavio i bozo vreco
-tek posle ovog nebinarnog sa evrovizije se pojavio i kod nas ovaj
https://n1info.rs/wp-content/uploads/2024/05/18/1716029450-valerijan-savic-1200x800.jpg
i pajsad cnn ovaj srpski n1 ga ugostio (te tvoje sorosevske budale)
V A L E R I J A N loooooooooooool
c/p bukv
Da možda i sluša, ali s izuzetkom litijuma, iza kojega i zvanično stoji, sve ove druge stvari stalno napada na svojim brojnim televizijama... najpopularniji likovi na televiziji su antivakseri, ratni huškači, teoretičari zavjere, ovi što sumnjaju u klimatske promjene itd...
Pa možeš zamisliti koliki je populista kad ljudima priča ono što im godi uhu, a radi drugo.
Đilas bar nikad ne bi servirao te gluposti...
Takve kao što je ovaj Valerijan i treba ismijavati. To kažem kao liberal... :D
Takvi rade protiv onog za šta se bore, jer samo navlače prezir na sebe, koji se prenosi i na ostale pripadnike neke zajednice kojoj pripadaju.
bio svecki stol vacina jovor proziva vucelu za antivakserstvo. Jos poklanjo kojekuda po bosnama makedonijama zahvaljivali se svi zivi