Izbori u SAD-u 2024. - Slava ti Trampe

1. A sestra mu je garant glasala Kamalu. :D

2. Jebale te demokrate da te jebale jesi dosadan, demokrate ovo demokrate ono. Koda su ti mama i tata

I nije Tramp nalijevo, samo se zasad čini manje ratobornim

samo u 4 godine mandata nije ratovao a ovi tvoji na svim frontovima.
    Inace trampaleo tesko bi dobio ove izbore bez jevreja tako da ovo sa izraelom ostaje aktuelno. Ostaje nada da bi iran mogo uradi slicnu stvar ko i rusija, posebno sad kacu krenuli saradjuju

3. A sestra mu je garant glasala Kamalu. :D

sig 100% lol

4. a ovi tvoji na svim frontovima.

Šalju oružje, to je tačno, i donekle su davali Ukrajincima neke lažne nade time ih huškajući protiv Rusa.
    Ali istini za volju, Bajdenova administracija takođe nije počela ni jedan rat sa direktnim američkim učešćem, čak su najureni iz Avganistana.

Opet nije ni slanje oružja / huškanje nevino, ali opet ne ratuju direktno.

5. Cus ne ratuju direktno vec samo oce pokupe resurse i donesu trunku demokratije lol
    Direktno da nema tamo sorosevskih prstiju do rata ne bi ni doslo.

6. Za rat u Ukrajini se mogu donekle složiti mada je tu bio kompleksan splet uticaja i niko tu nije cvjećka. Opet ne možeš igrnorisati činjenicu da su fizički na terenu Rusi to počeli. Sve priče o Sorošu odnose se na to da li su Rusi imali dobar razloga da baš krenu u rat. Ti očigledno misliš da jesu. Ja daleko od toga da sam u to ubijeđen. Imali su nekog razloga, ali nisu baš morali da ratuju.

Za Izrael / Gazu ne mogu da se složim, to sa Amerikom nema veze. Izrael je sam po sebi sila poprilična. Utiče više on preko svojih lobija na Ameriku, nego što Ameri utiču na njih. Ameri ih podržavaju zbog tih lobija, kao i zbog uticaja evanđelista, koji iz vjerskih razloga podržavaju Izrael. To nema veze ni sa Sorošem ni sa podjelama demokrate/republikanci. Generalno Ameri i Izrael su saveznici otkako je Izrael nastao i obe ih stranke podržavaju, republikanci možda i više. Netanjahu se radovao što je Tramp pobijedio.

7. RuSi pRvI nApaLi spike

8. Brate Jovo, mislio sam da ovo nikad neću da kažem, ali u tebi pronadjoh čoveka koji je i mene zajebao po tvrdoglavosti i ubedjivanju drugih u ispravnost mojih stavova. 6 strana lupanja svakojakih gluposti i pritom verovati u iste, zaista je podvig.
    Mora da poradimo s Kajzenom na drugačijem formatu foruma. Tipa da svako na svom profilu napiše za šta se zalaže i da onda možemo da diskutujemo o tome. Ovako sad mora da sakupljam sve šta si rekao pa da taksativno pobijamo tvrdnje, a mator sam i nemam baš toliko slobodnog vremena.

9. Čekaj Pepsi, ja sam mislio da se ja i ti po pitanju puno toga slažemo? Barem što se tiče EU. :D

10. čak su najureni iz Avganistana

Ovo je jako zanimljivo. Talibani su sad neprijatelji NO1 jer poukidaše prava ženama, slobode, verski su fundamentalisti itd. dok, u RL, Talibani satraše proizvodnju heroina načisto i ukidaju bača bazi https://en.wikipedia.org/wiki/Bacha_bazi

Molim da se termin "demokrate" izbaci iz upotrebe potpuno, jer izgubio je apsolutno svaki smisao. Ljudi koji ne znaju šta je žena pozivaju na to da žena bude predsednik (samo stoga jer je žena), ok im je skroz da muškarac lomi ženske lobanje u oktagonu jer se izjašnjava kao nekakva transrodna osoba, ok i da Kejtlin Džener bude žena godine, nije ok da se ugrožavaju prava žena u Iranu a za žene u S.Arabiji jebigica, nije ok da Talibani tlače ženski živalj po Avganistanu a muškarci što natiču dečake na onu stvar opet bilo jebigica, to je deo njihove kulture i tradicije...Jednom rečju apsolutne boleštine koje se služe postulatima ljudskosti i slobode jer tako eto bolje zvuči.

Jovo ti koji si vernik kako tvrdiš, ne moš da zastupaš i elđibiti paradiranja i druge prajd aktivnosti u trajanju od ne znam više koliko nedelja, jer jedno isključuje drugo. Biraj.

11. Ili jednostavnije -

Znam tvoja djela, da nijesi ni studen ni vruć, O da si studen ili vruć!

Ali jer si mlak, i nijesi ni studen ni vruć, izbljuvat ću te iz usta svojih.

12. Melk, ne podržavam ja pride, ja se samo protivim širenju mržnje. Za prajd sam rekao ako je većina protiv trebao je biti zabranjen bez stavljanja toga u fokus naroda mjesec i više dana i implicitnog širenja mržnje.
    Ima i ono "mrzi grijeh, a ne grešnika", "ko je od vas bez grijeha nek baci prvi kamen", itd.

Ako cijelo društvo i crkva bude antagonizovalo LGBT populaciju po meni je samo šansa da će se udaljiti još više od crkve i vjere. I heteroseksualci čine razne grijehe, uključujući i u seksualnoj sferi.

Meni je najveći problem sa narativom u društvu što se širi mržnja i što se ta zajednica komplet prikazuje kao neki satanisti, Soroševci i kao da nas oni nečim ugrožavaju. Brate dragi ko nam brani da mi imamo normalne veze i porodice? Neće se dijete propederisati samo zato što vidi tamo neke pedere kako jednom godišnje šetaju?

Delikatna je tu situacija, ima argumenata i za protivljenje tome i za toleranciju. Govorim iz vjerske perspektive.

Možda bi se mogao s njima napraviti neki dogovor, tipa možete šetati, ali samo pod uslovom da poštujete neke norme javnog morala, bez golotinje, bez izrugivanja crkvi, bez skarednih performansa. Znači pristojno i kulturno. Pa ako to ispoštuju, pustiš ih opet, ako ne ispoštuju zabraniš za narednih 20 godina.

13. Najbolje da ih puštamo jednog po jednog na ulicu da se navikne narod

Inače, šta je javni moral, jel ima neko objašnjenje?

14. Inače, šta je javni moral, jel ima neko objašnjenje?

Ono što većina kaže da je javni moral (public decency)...
    Tipa da ne moš ić go na javnom mjestu... osim ako nisi na nudističkoj plaži.

15. Pa kad je bio taj goli prajd, ja to nisam video. Viđam samo kučkice i breskvice kako im dupeta ispadaju izgaća čim probije dvaes stepeni napolju, i pileća prsa raspojasanih staraca kad probije četres. De je ta većina da je priupitamo o tome

16. Viđam samo kučkice i breskvice kako im dupeta ispadaju izgaća čim probije dvaes stepeni napolju, i pileća prsa raspojasanih staraca kad probije četres. De je ta većina da je priupitamo o tome

I to si u pravu, zato kažem melku, ako se pozivamo na religiju pri osudi nekih stvari zašto smo selektivni? Mislim kao društvo. Ja kao pojedinac ne smatram sebe nekom moralnom vertikalom da bi mogao osuđivati druge ljude.

Sad vezano za prajd, ne znam koliko je bilo baš golotinje, ali bilo je nekih, čini mi se performansa gdje su se rugali crkvi. Nisam ja to toliko ni pratio, te slike više skupljaju ovi kritičari, pa onda to dijele širom neta kao "pogledajte ovo, pazite na šta ovo liči..." jel TO treba da podržimo?

17. I melk takođe, na mene je po pitanju stava o LGBT problematici uticala recimo i Marčekova pjesma "Pegla". Ne znam da li si je ti slušao, kako si je shvatio...

Ali uglavnom ako je dominantan stav u društvu takav da može da inspiriše nasilje prema tim ljudima to nije dobro.

Iz vjerske perspektive, ako ubiješ pedera, on je mrtav i nema više šanse ni da se pokaje.
    Sem toga ima i ono "Ne ubij." tako da meni se čini kao manje zlo određena doza tolerancije prema nečemu što jeste grijeh, nego upadanje u potencijalno još teže grijehe kao što su mržnja, nasilje, itd.

18. E jbga sad, inace svi tuku gejeve cim ih vide na ulici.
    Jopet ti sto setaju nisu reprezentativan uzorak, vec ista situacija ko kad ti kojekave vucele i sorosevci preuzmu proteste. Tako da treba ih zabraniti apsolutno.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.