ChatGPT DeepSeek i ostali AI modeli

1. onaj kineski je kurcinella

Kinezi haluciniraju u 3 p. m., ne samo DeepSeek, ima ih još. Mrtvo 'ladno izmisle ljude i biografije. Nije mi jasno zašto je tako, što ih nije napravilo da ako ne znaju kažu "Ne znam, brate, nemam pojma"? Ne znam imaju li sposobnost da pretražuju internet. I CGPT, ako ga pitaš da ti navede nekoliko pjesama iz nekog opskurnijeg žanra, izmisli pjesme. Ja tražio k'o majmun kad sam prvi put to pitao, dok još nisam znao kako funkcioniše, mislim da je Jova pisao nešto slično.

2. Ako oćeš pristup svim modelima bez naloga: lmarena.ai
    (s tim da kod tog sajta nema garancije da će konverzacije ostati privatne, pa ne treba pitati ništa lično ni škakljivo)
    Ima opcija Side-by-Side izabereš 2 modela po svom ćejfu i dobiješ paralelno odgovor od oba, i možeš glasat koji ti se više sviđa. (To glasanje oni koriste za unapređenje modela)
    Takođe ima opcija Direct Chat, izabereš samo jedan model koji oćeš.
    Imaju i najjače modele koji se inače plaćaju.

Ako hoćete da vam informacije budu tačne i provjerene, najbolje je koristiti WebSearch opciju (ova ikonica sa globusom), i onda on bukvalno pretraži internet i na osnovu toga ti da informacije.

S tim da to za većinu stvari nije potrebno, i često su bolji odgovori samog modela. Ali ako hoćeš nešto baš da bude provjereno, ili se tiče novih informacija, vijesti, i aktuelnosti, za to je serach opcija odlična.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.