Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Da, nato pakt i americka vojska su pod razlicitim komandama.
17% Ukrajinaca je napustilo zemlju od početka ruske invazije. Primjera radi, oko 10% srba je napustilo svoja ognjišta tokom rata u jugoslaviji.
Bošnjaci, kao najveće žrtve rata iz devedesetih, interno i van zemlje raseljeni su u procentu od blizu 70%.
Zajebani su ratovi caro, nije ti to svađa sa ženom oko neopranog suđa.
u teoriji, u praksi kurcina
Nato bez amerike ne postoji, a gde su britanci tu su i ameri uvek i svuda, ostali su nebitni a i daće na raspolaganje resurse kad god im se naredi.
Saćeš mi još pričaš bajke kako svaka članica donosi odluke za sebe i tako te proeu pronato govnjive narative.
Ma jok, zavisni su od amerike u smislu da je Vrhovni saveznički komadant uvijek neki američki general ali NATO ne može da utiče na komandu američke vojske a ja kazem da je americka vojska u iranu djelovala samostalno, nije nato djelovao. Svaka članica NATOa zadržava svoju punu vojnu kontrolu jedino proglašenjem člana 5 ali ni tad vojske nisu dužne da vojno intervenišu, podrška može biti logističko- obavještajna naprimjer.
Pa procitaj malo o NATOu jebo ga ti, da bar znas sta kritikujes, eto poslusaj lazanskog za pocetak
jel, a amerikanci mogu da kontrolišu nato. Jaka logika, nato ne kontroliše američku vojsku ali ovi kontrolišu nato
Dakle isti kurac lol
Brt ništa ti taj nato nije pomogao da spase decu u Gazi, pravite se blesavi kolektivna pliduu amnezija, čak štaviše tu je u bekapu ako zatreba
Nije isti kurac, zna se ko je babo - amer
Caro, Amerika je najveća vojna sila u sunčevom sistemu dok se ne pojave Chitauri neki lol ne znam kako ocekujes da ona ne komaduje nego da bude jednake važnosti kao npr slovačka haha
pa to ti kažem, ostali su vazali banane rade kako im se kaže
c, židovski lobi kontroliše američku spoljnu politiku ujedno i nato pakt. Vi i kroasani ste njihove dobrovoljne kujice. Ni ameri se kurca ne pitaju oko tih stvari već se sve odrađuje u njihovo ime dok se uredno krši ustav i krši međunarodno pravo.
ХАХАХаахахаха хахахахахах ахахахахха
Па јесте, ал можда ако смо у 1970. години.
Jeste caro ali razlika je sto ti ocekujes da se moze biti ni na cijoj strani i OSTATI SVOJ (zvuci kao neka reklama za vocni sok) ali ne moyyee
To ti pepsi pokusava objasniti danima al ne ide tebi u glavu to nikako, od istorije izgleda pamtis samo kosovski boj a geopolitiku dozivljavas neozbiljno
plidu jasno je meni da je zajebano slaviti nato žgadiju kada roka po tvojima. Al sve ti je oprošteno, ipak je važno sačuvati bulju pošto poto i pustiti po koju suzicu za braću iz Gaze čisto da se pokloni koja trunka pažnje.
probaj to deci Gaze da objasniš
Govorim o geopolitickoj opredjeljenosti. Ti mozes misliti sto zelis ali tvoja zemlja mora imati jasnu viziju ili puta ka eu i zapadu ili ka istoku i bricsu
moja zemlja je određena na eu pravac i nato put preko kvislinga vucele a većinski narod to ne podržava.
Ja sam konkretno protiv ovih zapadno jevrejskih govana jer su genocidaši, dok sa druge strane briks je bukv ekonomska varijanta i neće nikad kolektivno sejati smrt po svetu tako da su logičniji izbor, jest da im pringls ne sadrži toliko hemudže a koka kola nije jako gazirana - ali preboleo bih to već nekako.
Inače Brazil je u briksu, nije baš da su neki istok lol
Al suštinski bi probao ostanem neutralan u max mogućoj meri koliko god se tome smejali logoraši iz regiona lol
Sve ti to caro moj mozes da podrzavas ili ne cak i kad si dio nekog saveza. Evo ti Spanije koja je ispala chad u odnosu prema Palestini. A i dalje dio NATO i EU. Interesantno da nigdje niko prosperitetno ne koraca a da je nesvrstan lol svi su ili tamo ili vamo i ne znam kako zamisljas da bi to islo od ruke srbiji, stavise vucelu su kritikovali jer sjedi na vise stolica cak i oni na ciji stolicama sjedi. Đinđara je bio za vas najbolja opcija onda ali nesretno se zavrsi ta ideja.
španija ispala chad - uradila ništa
brt možeš prdiš šta oćeš sve dok si deo genocidne organizacije. Jaka muda kme kme evo niste trebali, šta si uradio - ništa
i ti vrv misliš da je ubijen po nalogu fazon šešeljuge jer je činio ispravnu stvar lol
ako moji prijatelji u svetu kažu sad si nas razočarao - onda oni nisu moji prijatelji
https://www.facebook.com/srbin.info/videos/%C4%91in%C4%91i%C4%87-o-kosovu/350594828838879/?locale=sr_RS
mnogi ovde tripuju tu priču, samo da sklonimo vucelu pa ćemo onda normalno razgovarati sa zapadom. Klasik drugosrbijanština
Caro zar ne mislis da je to sto zoves “drugosrbijanstinom” zapravo prosperitet koji srbiji treba ono nije da si pokušao sa “drugosrbijanskom” opcijom pa se razočarao, otkud znaš možda je to baš ono što vam treba sada jer do sad ste imali true gigachad prvosrbijance i doveli su vas nigdje, daj šansu drugosrbijanštini
o čemu ti jbt, vucela gura drugosrbijansku priču, zapadni partneri, evropska unija, slanje oruzja u ukrajinu i izrael, ne sme na samit briksa, ursula ga tapše po ramenu podržavaju ovakvu nakradnu vazalnu vlast u srbiji, nije putina smeo poseti 3 godine na kraju je to uradio zbog propalog rejtinga, gej brnaba itd itd...bukv da nema tih drugosrbijanskih načela koje je vučela preuzeo ne bi ni bili ovde gde jesmo
Prvo i drugosrbijanština moraju odu u istoriju