Muzički kviz

1. vidim da kasnim a i da me hells bell prevario :)

2. 6. Pobeći negde - R.čorba

3. 1. je tesla-love song

4. Junga, svaka čast!
    Ovo ostalo je već pogodjeno.
    Dodjite na temu http://vukajlija.com/forum/teme/9255-kutak-za-gitariste-i-one-koji-bi-voleli-to-da-budu , pa ćemo tu da nastavimo ovo, da ne tučem na 2 fronta, komp mi ne da to.

Napraviću još 2 kviza, jedan sa stranim hard rok i metal rifovima, i jedan sa domaćim, da ima za svakog po nešto! Nadam se da je zanimljivo!

5. 'Aj', kad smo već prešli tamo, jedno pitanje za ovde.

Jedan srpski reper je "pozajmio", preveo, i obradio deo jedne pesme od GnR, ostatak je samo bacanje rima.
    O kome je reč, i kako se zove ta pesma koju je skarabudžio? lololo

6. Ma Edo majka, isekao Sweet child.
    [:

7. E jebiga, nisam na njega mislio. :p
    EDIT: I on nije SRPSKI reper. :)

8. E ond ane bih znao. A meni to isti tuki da li je tu okolo ili baš u našim granicama. :D
    Elem, postavio sam II deo kviza, go get it!

9. 'Ajde, sigurno zna neko. :)

Sad slušam, i ne znam. lolol

10. Ako znaš 6. tamo, očekujem da ti nabodeš 7. onda!
    :p

11. Izeš ovaj muzički kviz. Aj ko pre kaže umanjeni terc kvartakord na d#!

12. Jeste sad... nismo mi teoretski potkovani. Jedva znam i d# akord :)

13. Za koga je Hendriks rekao da je najbolji gitarista na svetu? (urbana legenda verovatno, al' poznato je)

14. Za Tocka, to svi "znamo". Nego ajde ti meni kazi taj umanjeni terc kvartakord na d#. Ja se tu nista ne razumem. Umanjeni je ono diminished, d# je dis valjda i to je to. Jel ima negde na netu to objasnjeno, ali jednostavno?

15. Za koga je Hendriks rekao da je najbolji gitarista na svetu? (urbana legenda verovatno, al' poznato je)

Niste odgovorili na moje pitanje.

16. Jebes to pitanje, otkud znam to, jedino mi se cini ono od Kikija Lesendrica plagirano od Sweet Child O'mine, onaj uvod.

17. Samo što je Jimmi umro 4 godine prije Točkovog prvog singla(sa Smakom)...tako da je legenda...

18. Jbg, nisam video. Ne znam, ne slušam rep :p
    Terc-kvartakord umanjenog na d# je (ovim redosledom): a# cx d# fx (x je dvostruka povisilica, jbg lupih baš iz d#)

Ta kakav Točak, nemojte da se zaebavamo.

19. Pa za Tocka je urbana legenda, barem sam ja tako cuo. Mozda ti imas neku drugu verziju. A sta je dvostruka povisilica? Prvi put cujem za to... i nisi mi rekao jel ima negde objasnjena teorija muzika, a da nije previse komplikovano.

20. Ajd' sad, moram reći jebi ga. Kad su Hendriksa pitali posle Vudstoka kakav je osećaj biti najbolji gitarista na svetu, on im reče da pitaju Rorija Galagera. Tako glasi leđenda, ima čak i na vikipediji. :)

Sama reč kaže šta je dvostruka povisilica - dvaput povišen ton. Npr. kad povisiš ton C, dobiješ C#, a kad povisiš C#, dobiješ Cx (čita se: cisis). Koristi se dosta u hromatici, kada se radi sa hromatskim lestvicama il' enharmonskim tonalitetima. Cx se svira na istom mestu kao i D i isto zvuče, ali se u teoriji razlikuju.
    Ne znam đe ima na netu, mog'o bih ti objasniti jedino ako znaš dobro četvorozvuke i nji'ove obrtaje. U suštini nepotrebno znanje, ako se baš ne baviš time. :)

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.