Muzički kviz

1. Опет истече време...

Познати босански музичар носи презиме које се помиње и у наслову једне књиге. Како се он зове и који и нструмент свира?

2. Jeл може макар мали хинт? Мислим, са којом групом (или другим музичарима) он има везе и тако то?

3. Са Стингом.

4. ЕДИН КАРАМАЗОВ! Свира неки средњовековни жичани инструмент, мислим да је лаута у питању. Јесам ли у праву?
    http://static.nacional.hr/img/082411b66dd581fa34de0d985d80a302_700x550.jpg

5. Јашта.
    Настави. :)

6. Кхм... Преузимам штафету.

Који познати блуз гитариста већ преко 40 година користи парче водоводне цеви као слајд?
    *бонус подпитање (не морате одговорити на ово): у чему је фазон што је искористио баш водоводну цев, а н неку другу?

7. Mislim da je Ry Cooder....

8. Није, мада јесте бели музичар у питању.
    *хинт: његово презиме има везе са једним годишњим добом.

9. Johnny Winter.
    Mrzi me da postavljam pitanje, nek postavi sledeci.

10. Тачно. Да ли желиш да одговориш и на потпитање, или да ја то напишем?

11. Ne znam odgovor, na ovaj odgovor sam naleteo sinoc kad sam trazio neke slajdove.

12. Фора је у томе што се слајд лакше изводи и даје карактеристичан звук ако је дебљи метал од којег је цев направљена. Тако да је он узео водоводну цев (која је од подебелог олова) и скратио на дужину прста.
    Елем, постави питање. Сигурно имаш неко.

13. Koja pevacica je zaradila vise od 13 miliona dollara prodajom ploca u drugoj polovini '60 i u prvoj polovini '70.

14. 24 prošlo, daj hint

15. Арета Френклин?

16. Да ли можете да претпоставите ко је овај човек?

http://i202.photobucket.com/albums/aa39/ehaven777/Shawn.jpg

17. Onaj što prodaje paprike na pijaci?

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.