PREDLOG: Ćirilični naslovi
  • necro

Šta mislite, jel bi moglo da se napravi da naslovi definicija u gornjem desnom uglu i ovako kada uđemo u definiciju budu ćirični, ako ta osoba tako piše?

Nekako mi je glupo da naslov bude latinici, a osoba piše ćirilicom, i odmah ti naslov automatski prebaci u latinicu.

Ili se to negde podešava, a ja ne znam?

• Ч

браво некро...ја би предложио и да се вукајлија цијела ако може преведе на ћирилицу...али то је већ велики посао...а и нису структуре овдје баш сперене за такво нешто ;)...

• Др Јанковић

Не би било у реду да се цела Вука преводи на ћирилицу,али није лоша идеја да се омогуће макар ћирилични наслови.Дакле?

• Ч

а што не би било у реду да постоји и ћирилична верзија поред ове латиничне?!
    можда је пуно посла да се то направи...али то је сасвим нормална и лијепа ствар :)

• Surovi

pa bilo je tako, ali postoji problem vezan za kategorizaciju samih definicija. zbog toga je ukinuto.
    sve sa ćiriličnim naslovom bile su kategorisane pod onim "?" dole u zmiji sa slovima...

• necro

Cekaj pa nemoguce da to ne moze da se uredi.

Da ne dodje do zabune, evo definicije Dr.Jankovica su klasican primer, naslov na latinici, a covek pise cirilicom
    http://img256.imageshack.us/img256/6725/88777121.jpg

• Surovi

ne znam. kažem ti, bilo je tako, pa je iz nekih razloga, najverovatnije praktičnih stavljeno da bude ovako.

• Пд

Чини ми се да ми је Каизен једном приликом одавно реко да је тако да би људи лакше налазили вукајлију на гуглу , односно људи много више гуглују на латиници него на ћирилици. Стога ако неко гугла на латиници , изаћи ће му само латинични текстови.

Колико ја знам , гугл је сад направљен да конвертује латиницу у ћирилицу. Нађите неки текст на википедији који је написан ћириличним насловом и гуглујте га после на латиници ( наслов гуглујте , додајте обавезно "википедија кад претражујете ) и избациће вам тај текст.

• necro

односно људи много више гуглују на ћирилици него на латиници.

Jesi li ti rodjace siguran?
    Ja stvarno nisam taj podatak primetio, ali najvise 30% Srba koristi cirilicu za guglovanje, barem po mojoj proceni

• Пд

Грешка у куцању , пермутовао сам , хвала на указаној грешки :)

• piro

Može i glagoljica?

• Ч

нек се јавио пиро-европејски комунистички космополита па нек све иде до ђавола....

• necro

Piro, odjebi u troskoku ;)

Lepo sam postavio pitanje nadleznima, koj se kurac ubacujes?

• Il Capitano

Ja sam za Svahili.

• Earthworm Jim

Ja sam za Jelen.

• piro

Ja postavljam verodostojno pitanje.
    Jel tebi glagoljica predstavlja anti-srBsku propagandu?

E, Čiča, Čiča... jel si tu složenicu sam smislio, ili ti šablone uzimaš iz naslova Šešeljevih knjiga? :)

• Ч

па искрено смислио сам сам ;)...

а питање за глагољицу ти није на мјесту јер изругујеш неке ствари о којима појма немаш ;)
    да се изразим зашто мрзиш људе што воле Шешеља ;)...

http://www.youtube.com/watch?v=ULXQDm1mmVE

• piro

Ajd' mi onda ti lepo nacrtaj za glagoljicu pa da razumem i ja, kada već misliš da nemam pojma. :)

A oko pesme... Jedna od većih sranja Trule koalicije.
    Mada mislim da je Šeki tvojih godina više pevao:
    http://www.youtube.com/watch?v=c27rGTeRG9w
    Kao "najmlađi član partije" i ti kurci...

• Цупић

Nikako ne treba braniti latinicu, dobro je da postoje oba pisma.

• Ч

хаха...пиро так` си хумористичан да се цепам...
    имаш дечко неке велике комплексе,а тешко их је љечити... ;)
    `ај да више не "спамујем" на овом...толико од мене...

цупиц ти си изгубљен у простору и времену,ко је рекао да се латиница брани?!