Prijava

Ajde...

http://www.b92.net/sport/fantasy/premier_league.php?section=rules

procitajte svi zainteresovani...

Bliže objašnjenje:

Ovako... Na početku svi imaju po 100 miliona za transfere. (Ja ih zovem milioni, to su neki poeni, nebitno)... Potrebno je kupiti 15 igrača i to: dva golmana, pet odbrambenih, 5 veznih i tri napadača. Pre početka utakmice odabereš svojih 11 i čekaš njihov učinak u tom kolu.
Svaki igrač koji odigra bar jedan minut dobija jedan bod. Ako odigra 60 i više minuta osvaja još jedan dodatni.
Za neprimljen gol odbrana i golman dobijaju 4 boda, vezni red 1. (Npr... Španija nekoga pobedi i svi igrači Španije u odbrani dobijaju 4 boda)
Postignut gol se boduje na sledeći način: Napadači dobijaju 4 boda, vezni 5, odbrambeni 6 bodova.
Asistencija nosi 3 boda.

Postoje i negativni bodovi... Žuti karton -1, crveni -2 s' tim što svaki gol koji ekipa primi posle isključenja nekog igrača, to njemu donosi još dodatnih negativnih bodova. Mislim -3 po golu, nisam siguran.

PRe početka kola odrediš ko će biti kapiten tvoje ekipe jer se kapitenu bodovi dupliraju. Jednom se ortaku desilo da mu je Ciganin Ronaldo bio kapiten a na utakmici je popušio crveni karton i Man USA je primio dva gola posle toga. Otišao u minus ko temperatura u Sibiru :)

Što se tiče menjanja ekipe... Pred svako kolo će biti dozvoljen jedan transfer besplatno. Svaki sledeći košta četiri boda. Kada se završi takmičenje po grupama, ostaje 16 ekipa u igri i na tom prelazu će biti omogućeno više besplatnih transfera, kao i svako naredno kolo. U finalu ćemo svi imati igrače iz samo dve ekipe. ------- by Obelix

EDIT:

Evo do sad prijavljenih, apdejtovaću ako bude još prijava

евомене
Стивен
obelix
chelsea
Dvajt
Пеки д бој
Gvozdenović
Tulumbać
Gianfranco Zola
casperkaz
Alien C
Samhain
Ж

malo smo, al smo zaludni! teraj dalje...

EDIT2:
Lista fatalnih konobara ala ribe iz reklama za Jelen pivo, plus razbijanje testosteronske monotonije na temi, draga i uvek dobrodošla...

energija :)

EDIT3:
Dragi naš, obelix, je uradio šta treba, ajde ljudi!
obelix:

"Napravio sam ligu po imenom "Vukajlija Premier LEague" na ovom sajtu.
http://www.fsports.co.uk/football/
Ligu sam stavio pod šifru koju ću vam poslati na pvt čim mi javite da ste se registrovali.
Spremite se da vas počistim. :)

love, obelix"

Stivene, jedno pitanje...jel mi Vukajlijasi imamo neki podforum tamo, ono gde se takmicimo medjusobno...?

Mada, Stiven, Obelix, kao upuceniji, ako mi svi igramo na glavnom pa niko od nas nema Messija da uzme jer ima cena da mu bude prevelika, ima da ga traze i nasi i ostali...To naravno ne bi bio problem jer nijedan od nas ne bi ni mogo da uzme Messija, al ajde ja da primetim...

дајте болан нећу ја ништа да играм на овом У92...нек се сами организујемо па како....тако...

Ne igra se ЧИЧА tamo, to ti je samo uputstvo, igra se na svetskom serveru, mada i kad bi igrali tamo, znam da bi oni računali umesto nas, al ipak bi bilo određenih bagova. Al polako, dogovor kuću gradi...

Јој, мене мрзи да читам све оно што пише тамо на сајту Б92... А бојим се да нећу ништа схватити и ако прочитам...

ипак сам прочитао. супер је игра, одушевљен сам. има доста неких правила, али већином ми је све јасно.
е сад, на сајту б92 је то фино написано српским језиком. на сајту свјетског првенства то сигурно неће бити случај. пошто је моје познавање енглеског језика очајно, мислим да ће ту за мене бити малих проблема. но, нема везе, ваљда ћу се временом "уходавати".
дакле. још једном, игра је супер.

napravio sam tim na b92..

"Stivene, jedno pitanje...jel mi Vukajlijasi imamo neki podforum tamo, ono gde se takmicimo medjusobno...?"
- Не знам, мислим да нема. Ја сам направио тим пре него што сам се регистровао на Вуку. А и нисам баш дуго улазио, пар пута заборавио да мењам играче на време и онда сам одустао.

"дајте болан нећу ја ништа да играм на овом У92...нек се сами организујемо па како....тако..."
- Играћемо кад буде СП. Биће на Фифином или на сајту СП. Одлична занимација, поготово што ћемо направити нашу лигу.

"пошто је моје познавање енглеског језика очајно, мислим да ће ту за мене бити малих проблема. но, нема везе, ваљда ћу се временом "уходавати". "
- Правила ће бити врло слична, нећеш имати проблема.

Da kao što reče Stiven pravila će biti slična...a ja njega imenujem, ako naravno ima vremena za to, imenujem ga za kreatora naše lige, odnosno gde on okom mi skokom...

-evomene-
ma cool je igra dok se naviknemo samo :)

evo i KumFredi se možda prijavljuje...

e da Stivene, izvini što te smaram, al nisi mi odgovorio na ono za Messija

Рачунајте и мене :)

Надам се да сам добро разумео шта тражиш да ти објасним.

Меси и Кристијано Р. ће највероватније бити најскупљи.
- Једног или другог ћеш моћи да узмеш сигурно. Моћи ћеш нпр. и обојицу + Џерарда, али њих тројица заједно ти поједу превише пара и онда би морао да узимаш најлошије играче, из репрезентација тима Хондурас, Нови Зеланд, С. Кореја и то се не исплати никако.
- Узети нпр. њих двојицу, Џерарда, Каку и Тореса је теоријски немогуће, зато што онда немаш пара за још 10-орицу играча, па чак и да узмеш 10 најефтинијих.

Значи мораш за одређени буџет да купиш 15 играча. Гледај да најбоље искористиш однос цене и број бодова које може да ти донесе тај играч.

Нпр. ако мислите да ће Србија да прими мали број голова, стави неког из наше одбране, али не Видића - њега ће ставити сви Балканци и добар део остатка света. Стави нпр. Луковића, он ће бити много јефтинији. Или Банета, Коларова, Суботића...

Најбитније: Играч који не игра, не може да донесе бодове!

Направићемо тимове и нашу лигу пар дана пред почетак првенства. Тад ћемо знати повређене играче, форму неких репрезентација и играча, итд.

Уууу Стивене, па ти то фино резонујеш...
Ја не бих узео Месија и из разлога што су на ранијим првенствима управо те звијезде од којих се много очекује знале итекако да подбаце. Ако узмемо у обзир и напорну сезону коју је имао иза себе, доћи ћемо до закључка да он баш и није "исплатива инвестиција" (што би рекли новинари Журнала).
Е сад, с друге стране, Аргентина је Аргентина, можда ће он и уз лошу своју игру давати голове.
Све у свему, не треба се залијетати на највеће звијезде :-)

Фора и јесте у томе да предосетиш ко ће играти добро.
Иначе мислим да се рачунају само утакмице у групама, дакле имамо 3 кола, и ту ћемо да видимо ко се најбоље разуме у фудбал у овој нашој дружини. :)

Tako je Stivene, na to sam mislio, plus i Tako je na ovu tvoju zadnju recenicu.

Mi cemo naravno nekoliko dana pre takmicenja da se, sto bi rekla deca, izistinski dogovorimo, a do tad skupljamo clanove i predloge...

znaci i Peki je in...

Али да знате људи , с обзиром да ја играм , и нема ваш много сврхе игра...зна се да ћу ја да победим :)))

Znaci lista zainteresovanih do sad:

ЧИЧА
евомене
Стивен
obelix
chelsea
Dvajt
Пеки д бој
Ж

i ako sam nekog zaboravio nek se upiše, plus ako sam ubacio nekog protiv njegove volje, nek se ispiše...

Nego, Stivene, ako mi igramo na svetskom serveru, da ga tako nazovem, ako bi neki Holandjanin uzeo Robena, ja bi mogo da se slikam...jel sam te dobro razumeo?

Dobro, be Peki, nemoj odma da nam ubijes volju... :)

Нема то везе Влајко , ми ћемо да направимо нашу лигу у којој ће свако требати да направи свој тим.

Сви ћемо да добијемо на почетку једнак број поена , нпр 100. За те поене ти требаш да саставиш тим , рачунајући то да за те поене мораш и први тим и измене да имаш. Сваки играч вреди одређени број поена , стим што они квалитетнији вреде више. Нпр. Меси ће да вреди минимум 12 поена , али ћеш зато неког Севернокорејанца моћи да узмеш за 5 поена ... ма каквих 5 , за 4.

Робен ће бити од 1000 тимова изабран у 950. То само значи да ће му цена бити висока. Ти можеш да ставиш било ког играча у свој тим, само мораш да се уклопиш у буџет. То значи да нећеш моћи да бираш само најбоље и најскупље играче него ћеш морати да комбинујеш скупе, јефтине и ове између.