Dakle, filmovi

1. IMa Drive film na prvom koja slucajnost yeye

2. Najbolja Bred Pitova uloga, al je underrated film skroz
    http://www.imdb.com/title/tt0780504/?ref_=nv_sr_1

3. bdm,ne svidja mi se taj,sranje je

4. mora on par puta da se pogleda ipak

5. http://www.imdb.com/title/tt2024544/ aj da stavim ovo na skidanje da vidim na sta lici

ps

drive je sranje

6. Family (2013)
    Ne znam da li je neko već kačio, ali i ako jeste potrebno je upozoriti ljude još jednom da ne troše uzalud skoro dva sata na ovo sranje.
    Film je toliko glup da boli.

7. American Hustle osvojio tri Zlatna globusa noćas. Dve stvari mi nisu jasne tu.

- Zašto je nominovan u kategoriji komedija ili mjuzikl? Definitivno nije mjuzikl, a nije ni komedija, postoji možda jedna scena koja može da nasmeje
    - Zašto Ejmi Adams i (pogotvo) Dženifer Lorens osvajaju nagradu za najbolju/sporednu žensku ulogu?

Ne volim filmove koji okupe popularne, dobre glumce s ciljem da se osvoje nagrade. Pritom se snimi film čija je tematika sto puta odrađena na bolji način. Većina filmova ima u sebi nešto što ja zovem "prazan hod" - momente u kojima se ne dešava ništa, bespotrebne scene koje produžavaju film. E kod ovde je problem to što je njegov veći deo takav, prazan hod. Nekako sam imao utisak kao da svi, pa i sami glumci, govore - Sačekajte još malo, jeste glupo trenutno, ali je na kraju odličan! Bled pokušaj da se napravi film sličan Skorcezeovim i ambijent nalik na Boogie nights i Magnoliju Tomasa Andersona. Ja sam mu dao 6/10, što znači da je na momente zanimljiv, ali definitvno nije nešto što bih opet gledao. Jednostavno, tip filma koji će već za dve godine biti zaboravljen zauvek.

Razočaran sam Zlatnim globusom.

8. The Wolf of the Wall Street. Interesantan i dinamičan filmčić. Leonardo di Kaprio pokazuje opet da je jedan od boljih mladjih glumaca. Ne mogu se oteti utisku da je film snimljen ciljano da popali vaskolike šiljokuranske ložane pa ga jebi - "Vau, odoh da budem broker da šmrčem drozu na čamcu, bacam midžete i jebem kuravele". Suva komercijala samo vrlo vešto upakovana. Mrš! 8/10.

9. The Wolf of the Wall Street. Interesantan i dinamičan filmčić. Leonardo di Kaprio pokazuje opet da je jedan od boljih mladjih glumaca. Ne mogu se oteti utisku da je film snimljen ciljano da popali vaskolike šiljokuranske ložane pa ga jebi - "Vau, odoh da budem broker da šmrčem drozu na čamcu, bacam midžete i jebem kuravele". Suva komercijala samo vrlo vešto upakovana. Mrš! 8/10.

Po knjizi je radjen film, tako da tom tvojom logikom mozes da kazes da je i Catch me if you can lozana za klince da pocnu na falsifikuju cekove recimo :)

10. po istinitom je dogadjaju..gledo sam bas interfju sa tim belfortom, lik prica sto na sat jer i dalje koristi kokain

11. hahahah gledao sam i ja neki. Lik je lud kao noga.

12. Džabe sve i dalje se držim toga da je film prvo ložana i komercijala pa sve ostalo, dobar je, ali nije me oduševio uošte. Ne palim se na te stvari. Nemojte sreće vam da se raspravljamo kad napišem šta mi se sviđa ili ne sviđa, ipak je to lični ukus neki i skromno mišljenje pojedinca. ;-)

13. pa jeste lozana...i onaj prvi deo iz 87 il koje godine je za posledicu imao bum medju trejderima, odjednom svi hteli da se bave time...mogu da zamislim kolko ce investicija ovaj film tek da privuce lol

14. http://www.imdb.com/title/tt0070735/
    Почетак је јако досадан и необећавајући, али никако одустати. Одличан филм, иако сматрам да му је оцјена мало превисока...

15. Želeo bih da se pre svega zahvalim Апофису na
    preporuci, i Tjomi Lee-u na izvanrednom prevodu.
    The Pervert's Guide to Cinema (2006) je jedan od boljih
    dokumentaraca koje sam gledao.
    Veoma poučan film o filmu praćen sjajnim Žižekovim zapažanjima i analizama
    pojedinih filmskih scena kroz istoriju ove umetnosti.
    Od Čaplina do Tarantina...
    Čim sam na samom početku čuo rečenicu: "Film je krajnje perverzna umetnost. Ne daje vam ono što želite, već govori kako da želite...", znao sam da želim da ga odgledam do kraja i... nisam se pokajao. Naprotiv.

16. http://www.imdb.com/title/tt0083275/?ref_=fn_al_tt_1
    Maločas pogledah na TV-u po ko zna koji put. Ovo je zaista klasik.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.