Dakle, filmovi

1. Davno gledo, pogledaj sasvim pristojan politicki triler...

2. ovo što pajo kaže

3. Метрополис (1927)

Постоје два начина гледања овог филма. Ако га посматрате кроз призму утицаја који је оставио на данашње филмове, не треба постављати питање о овом филму. За филм из тог периода, технички је сјајан. Тако да, ако се интересујете за историју филма, немојте га пропустити нипошто. Ако се не интересујете за историју филма, овај филм ће вам бити једноставно наиван. Мислим, прича је ок, идеја је ок и све је то ок, за тај период и фантастична, али са ове тачке гледишта, неће вас ништа фасцинирати и то је то. Кажем, потребно је филм гледати кроз његову иновативност и узети у обзир време у ком је настао да би се видела његова генијалност, ако се то занемари, добићете наивно/смешан примитивни СФ, који је тежак за праћење уколико нисте навикли на неме филмове. Јако солидан саундтрак.

Остављам без оцене.

фантастично одрађен град, и јако лепо снимљен филм.
    Неоцењен је јер бих му сигурно дао високу оцену, а то би могло да повуче и оне којима се не би свидео да га гледају. Овако, нек прочитају шта мислим о филму па нека на основу тога одлучи ко шта хоће.

реме брт сад си ме збунио. сама чињеница да би га оценио високом оценом ме је повукла да га погледам иако си наивно додао да нећеш да га оцениш зато што нећеш да нас повуче да погледамо, вероватно да ако нам се не свиди не кренемо сви да осуђујемо тебе. а онда прочитам кроз које две призме се гледа филм и сконтам да ме историја филма занима једну трећину док ме две трећине занима да филм буде добар. тако да сам сад у процепу, гледа ми се због једне трећине историје филма + оцене коју заправо нећеш да напишеш али јасно стављаш до знања да је висока иако је невидљива, а не гледа ми се због две трећине жеље да буде добар филм. то кад се све стави на вагу делује доста изједначујуће иако би наивном оку изгледало да је због процената ово са две трећине јаче

4. Reme je izgleda rešio da isproba sve one lekove za zatvor o kojima se pisalo na nekoj temi juče, pa sad sipa li sipa xD

5. Film bih ocenio sa Bogougodnih 9.3652428064226875

6. Неми филм од 2.5 сата. Напорна су пребацивања на "текст" онога што причају. Визуелно је јако леп и иновативан. Прича је добра, али са ове тачке гледишта, неће те одушевити јер си гледао већ неколико филмова на које је утицао у сваком сегменту, а притом припадају "модерном" добу филма. Јебем ли га, пази, зато сам и рекао да је прича мало наивна. Мада је филм заправо јако фина прича о "диктатури", радничкој класи, побуни радничке класе, религијској манипулацији, религији уопште. Идолима. Доста је дубок када погледаш. Наравно, присутна је благо пренаглашена мимика својствена за време немог филма. Али боже мој, и неопходна је била јер је филм јебено нем. Са друге стране, филм је дуг и спор. Музика је јако, јако добра.

Иначе Хитлер је волео овај филм.

Пази, не треба свако да гледа овај филм, ако те иоле интересује историја филма, одгледај. А људи који гледају филмове настале после деведесете и кењају о неком хипстерлуку не треба да гледају.
    Не очекуј модерни СФ, него узми у обзир макар мало време у ком је настао и свидеће ти се сигурно.

7. Цео СФ жанр је настао из овог филма.

8. Reme a ja kad kažem da se uzme u obzir pri ocenjivanju kad je definicija napisana ti negoduješ? Dokle dvojaki aršini?! Šah-mat gospodine!

9. Нису двојаки аршини. Само је она дефиниција написана са две године закашњења брате. То сам ти и тамо рекао.

10. чекај опет брт, како је неми а има музике? не контам ја сам мислио да је неми филм апсолутно без тона а не да постоји градација типа неми филм са музиком, неми филм са музиком и причањем глумаца, неми филм са музиком, причањем глумаца и звучним ефектима итд. или је музика касније додата кад се технологија побољшала? и како је прича добра, како да знам шта се дешава јел људи само иду и раде нешто или има некик титл док иде део где причају нешто? како је то технички одрађено уопште?

зато кажем да ме историја занима око једне трећине, никад нисам гледао све ово па ме та техничка решења занимају а опет два и по сата да бацим на филм који је занимљив само због тих неких ствари, не пада ми на памет...
    што се тиче мимике не смета ми, мислим гледао сам чарлија чаплина како се кревељи и ок ми је као клип, не баш за цео филм

11. Неми филм у најширем смислу означава сваки филмски снимак који у себи не садржи тонски запис. Јавно извођење ових филмова било је готово увек праћено музиком

Jebiga, rekoh ti da je dobar i ovako.

12. Кад треба да се дроби о глувонијемом филму напише се мини-роман, а кад ја питам за филм са добрим саундтреком нигдје ниједног стручњака. Јебите се, морао сам опет
    Ђанга да гледам

13. или драјв, а? :Д

14. Неми филм у најширем смислу означава сваки филмски снимак који у себи не садржи тонски запис. Јавно извођење ових филмова било је готово увек праћено музиком

Да брт, као Сека Саблић у Маратонцима

15. ниси ме нешто убедио реме морам признати. чим сам кренуо да решетам неугодним питањима ти напишеш да је филм добар и овако.

аутобусе гледање филмова само због саундрака ти је ко гледање мтв спотова само због кинематографије

16. drajv saundtrek ništa posebno ima 20x boljih

17. филм са добрим саундтреком нигдје ниједног стручњака.

Soundtrack je dobar ako paše radnji.

Withnail and I,
    The Broken Circle Breakdown,
    Into the Wild,
    Searching for Sugar Man,
    Dazed and Confused (mada je ovaj sranjo)
    2001 A Space Odyssey,
    Apocalypse Now,
    Solaris,
    From Dusk Till Dawn,
    Pulp Fiction,
    Reservoir Dogs,
    True Romance,
    Alien,
    Clockwork Orange,
    High Fidelity,
    The Graduate,
    Midnight Cowboy,
    24 Hour Pary People,
    Almost Famous,
    Scarface,
    The Commitments,
    Streets of Fire,
    Three Colors,
    The Big Lebowski,
    This is Spinal Tap,
    American Psycho,
    Boogie Nights,
    American Beauty,
    Casablanca,
    The Wicker Man...

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.