Dakle, filmovi

1. Daj sad torent ovde pičko gleda mi se

2. Film piša na jebenog Taxistu. Znam da traje Boga oca

3. Saladin veliki gospodin

4. Jel postoji neki film sličan Titaniku, ali da se radnja odvija u vozu ?

5. Inače, ovaj film do jaja je

http://www.imdb.com/title/tt1654523/

soundtrack 7.5/10

6. Hahahah Tarkovski snimi scenu od 2minuta u Nostalgiji gde kamera prikazuje prozor, a kiša lije..
    Ma bravo maestro evo ti 6 na imdb-u, i to ti je mnogo

7. Dobro reče Armin da je fotograf

8. Ja reko brate, on je sjajan fotograf mozda

9. Tarkovski fantastično gradi atmosferu. Tu se on i Kjubrik izdvajaju. Fantastični su mu filmovi, to što ste noobine je drugo. I Taksista jebe.

10. Тарковски је једном приликом вечерао са Ноланом и кад су наручивали пиће рекао је: "Ја ћу једну фанту, јер сам фантастичан, а њему дајте коњак".

11. Haha nikolas razumeli smo se ;)

12. Scena sa zvonom iz "Rubljova", Veliki knez i Italijan stoje i gledaju (Italijan nezainteresovano ćaska sa svojima) a klatno se ljulja dok konopci škripe. Rekao bi čovek - dosadno do bola ali meni je verovatno jedna od tri najdramatičnije scene u istoriji filma. Napeta i moćna. Ko mi dirne Tarkovskog, gotov je.

13. тарковски шерује патетичне слике са ексклузива.ба

14. Jezivija je zavrsna scena- susret malog zvonara i rubljova, da ne spojlujem saad sve ostalo, ali je skroz neocekivano i dobra je paralela izmedju njega i rubljova (rubljov ga pritom uvek gleda dok radi, uvek je u kadru ali ne prvom plaanu)

15. http://www.imdb.com/title/tt0268126/ - Ovaj film sam više puta na temi predlagao, moram opet jer mi je jedan od omiljenih. Niko osim mene ovaj film nije pominjao pa ga promovišem. Možda i najbolji američki tandem reditelj/scenarista poslednjih 20-tak godina - Džonzi/Kaufman. Takođe, najbolja uloga Nikola Keldža u karijeri, meni bez ikakve dileme. Originalnost kakvu samo Kaufman ima.

10/10

16. lolooo po koji put? sjaj film je

17. kakav je birdman valja li za odgledati

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.