U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Хексоу риџ чиста десетка. У мојих топ 5 ратних филмова.
ko god da je napisao da je pad crnog jastreba posten ratni film treba ga ukloniti s ove teme zajedno sa svim predjasnjim postovima
Pogledaj, nema veze što su ruski, svi ovi što sam ti preporučio su jako dobri nećeš se pokajati.
Edit: Zaboravih da dodam i Letters from Iwo Jima (2006)
Deliverance (1972)
Topla preporuka, simpatična avantura na rijeci.
Squeel like a pig! Ko je gledao, zna o čemu pričam. :D
Young Soviet Army recruits are stuck in the bloody war in Afghanistan, that was started by politicians
Хахах који амерички опис филма.
Одличан је филм.
Гледао сам Писма са Иво Џиме. Кен Ватанабе објаснио.
Goran92, dobre filmove preporucujes, rekao bih po ovima sto sam ih gledao, a koje nisam stavljam na watchlistu. Tu scenu iz Deliverance nije moguce izbrisati iz memorije ni uz pomoc hipnoze.
Ja bih od ratnih preporucio ovaj, ko ne zeli neku ozbiljnu antiratnu pricu, nego cistu zabavu. http://www.imdb.com/title/tt0065207/
The thin red line sam ugasio posle pola sata, jer mi se nije svideo taj njanjavi poeticno satro umetnicki pristup, ali otkud znam mozda mi nije legao jednostavno u datom trenutku.
EDIT. Zaboravih da kazem samo, odgledah Alien Covenant, jos vece govno od Prometeja, s tim sto Fasbenderu treba skinuti kapu, ali stvarno.
Wolf 2013
Добар. Неко је тражио раније ове пљачке, акције и то, па ко има времена нек погледа.
ajde bre debilcino pad crnog jastreba ti je dobar film sta ti preporucujes bilo kome
:(
Пахуљо, нервозан немој бити.
Lol, kako neko može Heksou Ridž da stavi međ top pet ratnih pored ovih remek dela. Da ne spominjem još nekih 30 filmova koji su bolji od Ridže.
The Bridge on the River Kwai (1957)
Paths of Glory (1957)
Lawrence of Arabia (1962)
Ivanovo detstvo (1962)
Johnny Got His Gun (1971)
The Deer Hunter (1978)
Apocalypse Now (1979)
Full Metal Jacket (1987)
Lepa sela lepo gore (1996)
--------------------------------
U ratne ne računam ni Spartacus, ni Casablanca-u, To Have and Have Not, Life is Beautiful, Schindler's List i filmove slične tim, jer u suštini, rat nije u prvom planu kod tih.
Dobra lista, Reme. Zviždućem uvek na pomen prvog na listi. Na mene je od ratnih filmova jak utisak ostavio onaj "Idi i smotri", sećam se. Jezivije od mnogih horora.
Dodao bih samo da ja u ratne filmove ne računam ni Nebesku udicu i Ko to tamo peva,
Come and See nikako da odgledam Agilni, a stalno sam zapravo u gasu kako moram da ga odgledam. I Das Boot isto. Mada sam Das Boot gledao odavno, al ga se ne sećam baš.
Dodao bih samo da ja u ratne filmove ne računam ni Nebesku udicu i Ko to tamo peva
kucaj war movies, izbaciće ti sve ove, bez zajebavanja. Čak su i na imdbu oznaceni kao ratni.
Uskoro dunkirk nolanov postaje najbolji ratni svih vremena iako reme i prov to nikada nece priznati..
come and see objasnjava saundtrek, jezivost filma, zvukovi pozadinski niskofrekventni koji podsecaju na dejvidlinca, perspektiva isto.
svi ovi ratni filmovi navedeni koji treba da ostave kiseli osecaj su kurac u odnosu na cas
hacksaw ridge je vise odavanje pocasti film, nema nesto sad vau da ga izdvaja od recimo spasavanja rajana ili pisma sa ivo dzime
Mister Santjago jako ljepuškast spisak, od ovih gore su mi jedino Paths of Glory i Johnny Got His Gun bili malo dosadnjikavi, but yes you are correct ima dosta boljih od ridže.
Evo jedan dobar đapaniz ratni survajval Fires on the Plain (1959)
Добро, људи, укуси су различити, свако има право на своје мишљење. Неком се нешто допадне, неком не.