Prijava

Pitanje za ljubitelje Blejd Ranera originalnog, koliko se razlikuju originalna verzija, director's cut iz 92. i final cut iz 2007? Prvi put sam gledao BR pre možda 3-4 godine, ne znam koja je verzija bila, i utisak je bio prilično mlak, neka sedmica osmica u vr glave. Pre neki dan, pre gledanja novog BR skinem verziju iz 2007. za koju kažu da najviše odgovara Ridlijevoj zamisli, i oduševim se filmčina stvarno, e sad moguće da je do mene da mi film jednostavo nije legao na prvu, ali mi se čini da stvarno nije isti film kao što sam ja gledao pre. Vidim i recenzije da su drugačije onaj lik iz Niša što je doktorirao na nekom palamuđenju o hororu Ognjanović je na svom blogu samo u superlativima pisao o BR a onda nabrao mane Ridlijeve verzije iz 2007. A Ibert je za prve dve verzije napisao da su vizuelno lepe a priča kliše a verziju iz 2007. je uvrstio na njegovu "Great Movies" listu. Pitak ovako jer me mrzi stvarno da tražim prve dve verzije da gledam pa ponovo finalnu pa da upoređujem, nisam u tom fazonu a i nemam ti kad.

Isto Fadjo, prvi put sam gledao nem pojma koju verziju, cini mi se da je bila director's cut, i tako sam se smorio i napusio film, pa mi nije dao djavo mira, odgledah skoro Final Cut, kao da je drugi film, toliko je tecnija i razumljivija radnja.

Ne moz da nadjes dobar horor sto godina, evo ga jedan:

http://m.imdb.com/title/tt5862312/

Spanci su zajebani...

http://www.imdb.com/title/tt4805316/

Au, kakav film. Nije horor u konvencionalnom smislu, vise drama, zanimljiva prica, slow pace je, ali ne pusta paznju, i do samog kraja nije jasno sta je bila poenta. U sustini majka izgubi sina svojom krivicom, pa angazuje okultistu da joj putem rituala pomogne da stupi u kontakt sa sinom. Odu u kucu u nekoj selendri, tamo krenu da bajaju, itd... da ne prepricavam sta se desava, ali je fokus vise na sablasnoj atmosferi i iscekivanju rezultata, nego na iskakajucim baucima kojima se glave okrecu za 360 stepeni. A, SPOJLERRR, film sa svime time nikakve veze i nema, nego je metafora nekakvog pakla koji covek treba da prodje nakon gubitka ili tako nesto, da bi smogao snage da oprosti sebi i drugima, po mom nekom misljenju.

EDIT muzika je fantasticna, mada mogli su da ubace neki Burzum ili tako neki black ambient metal, tek bi bio svrs.

To mi deluje interesantno, a baš ovih dana tražim neki težak i depresivan film gde glavnog junaka snađe neki kurac - nepravda, smrt bližnjeg, bolest, nešto naporno da mi lomi ganglije i diže pritisak, pa sam otvoren za predloge

Radjarde ne znam zasto ali kada procitah tvoj post, odmah mi na pamet pade ovaj film, nije o nekom realnom gubitku, vise o nekoj egzistencijalnoj depresiji, pa ako nisi gledao dodaj i njega na listu, jedan mi je od omiljenih http://www.imdb.com/title/tt0107653/

Rađe, tipa ovo je prejeben film. Depresivan i težak film
Tyrannosaur (2011)
Nemoj da se zajebeš i da ne odgledaš.
I ti Apofise, ukoliko već nisi.

Nisam, ovih dana gledam, pa javljam utiske.

Jedna od najboljih soc drama koje sam gledao. 10/10 film. Definitivno jedan od najozbiljnijih filmova 21. veka.

Eventualno mož ovo rađe, mada je ovo više "jeziviji i strašniji od bilo kog horora, a drama je". Bukvalno prejeziv film. Ali je više egzistencijalna drama, psihološka drama i tako to.
Johnny Got His Gun

Al' mislim da je Tyrannosaur ipak bliže onome što tražiš.

Rađe, tipa ovo je prejeben film. Depresivan i težak film
Tyrannosaur (2011)

+100000000

Сантјаго Коровјов
Eventualno mož ovo rađe, mada je ovo više "jeziviji i strašniji od bilo kog horora, a drama je". Bukvalno prejeziv film. Ali je više egzistencijalna drama, psihološka drama i tako to.
Johnny Got His Gun

+1
I knjiga ubija

odlični predlozi, džoni me je izmuženaložio najviše zasad

What is democracy? I don't know, but it has something to do with young men killing each other

funfact: metalica je za svoj video uradak za pesmu the one iskoristila isecke iz filma o Dzoniju.

E, imas verziju iz 73 cini mi se i rimejk iz 2008, taj rimejk nisam gledao ali gledaj izvornu verziju svakako jer je sam pisac učestvovao u pravljenju filma a i tu je kraj filma verovatno i bolji nego kraj u knjizi. A Metallica je pesmu i uradila prema knjizi.