Prijava

Apofis, zivo me zanima gdje nalazis te usrane filmove, jel ukucas "najusraniji filmovi svih vremena"?

Ne brate, pratim nove sf filmove koji izlaze, ovaj je bio bas dobro ocenjen, pa rekoh ajde da pogledam. Nisam ni znao da nema veze sa sf/om u sustini i da je ovako pun govana bukvalno.

ne da mi se da gledam The Post jer glume dvoje najprecenjenijih gmizavaca Henks i Strip

nemoj tako henks je pravoslavac, necemo naseg coveka da diramo

Slazem se bombas, mogao bih dodati i Adama Sandlera inače meni najantipatičnijeg lika.

Ukačio na tv-u jedan od najboljih filmova ikad - Apocalypse Now. Kopola je uspeo da snimi bolji film i od Kuma.

Rajo skini nadji ovo http://m.imdb.com/title/tt0102015/
Skoro je dobro kao sam film.

Gledao, super je. I knjiga je odlična, upotpunjuje celokopnu sliku.

Retka situacija da je film bolji od knjige, cini mi se, iskoriscena sustina iz Srca tame i nadogradjena.

Ako bih baš morao da biram, izabrao bih film. Ali generalno ne bih da poredim s obzirom na to da me je i knjiga oduševila. Onaj kraj, dijalog sa udovicom, je prosto fenomenalan.

Srce tame je remek-delo koje je i Vels hteo obraditi, uz njega i još nekoliko velikih autora, ali je Milijus izvukao suštinu. Lepo je to Apofis rekao, čak i nadgradio. Svi ti novoholivudski ratni filmovi su imali jaku antiratnu poruku, dok posle gledanja tog filma pustim neki zapaljiv Dodikov govor (još bolje Vukov ili Amfilohija Radovića) i čekam rat za Republiku Srpsku, koju strejt smatram Genocidnom Tvorevinom. Toliko je moćan film!

dajte neki zanimljiv film za ubijanje vremena

mislis na domaci, gledao sam to

gledao sam sve filmove sto imaju lavirint u naslovu

http://www.imdb.com/title/tt2328813/

Hard to be a god. Tri sata blata, govana, slina, povracanja, pisanja, guranja i valjanja po prljavstini. Nerazumljivi dijalozi, nerazumljiva radnja, dosadno i tesko za gledanje. Sve je to uradjeno sa namerom da izazove neki efekat na gledaoca, da mu pokaze tezinu ljudskog postojanja, egzistenciju u odsustvu mrtvog Boga, ili tako nesto, mrzi me sada da pisem sve moguce potencijalne poruke filma. Malo je reci da nije uspeo, bolje da je reziser umesto sto je snimio ovaj film jednostavno upucivao ljude da lepo odu u svinjac i nabiju glavu u govna, to bi makar bila prava stvar.

Edit. Ko zeli takav film neka odgleda Andrei Rubleva, film makar ima jasnu, konzistentnu radnju, i jaku pozitivnu poruku, pa gledanje, koliko god da je tesko, bude nagradjeno visestruko.

http://cultofghoul.blogspot.rs/2015/02/hard-to-be-god-2014.html
http://camerapolitica.blogspot.rs/2015/02/hard-to-be-god-2013.html

Evo ti dva zanimljiva oprečna rivjua filma, Apofise, ako te zanima.

Gledao sam The Post, ona kurvetina Stripova ojebala zaista moram reci Henksova jedna od boljih uloga u zadnje vreme, sto i nije tesko jer je generalno uzasan, tema novinarskog leaka prezvakana nekoliko puta i bez iznenadjenja, solidna kamera i Spilbergove finese dizu film 7/10