Da, Martin. Sad me jebite, ali meni Lovac na jelene precenjen. Kazablanka nema blage sanse da je ratni film. Ne znam ko mi je preporucio The thin red line, malkice sam bljucnuo bio, kao tipa nije najbolji, ali u top 5.
Elem, Oskar ove godine mrtvo sranje, pogledao sam sve glavne kandidate, cenim sledeće:
- Najbolji film: Boemska rapsodija (rezerva Roma)
- Glumac: Malek (rezerva Bejl)
- Glumica: Olivia Colman (rezerva ona iz Rome, ne znam ime)
- Sporedna muška: Ričard Grant - nema rezerve, ovo jedan kroz jedan
- Sporedna ženska: Rejčel Vajs (rezerva Redžina King)
- Crtani: Ralf
- Kamera: The Favourite
- Kostim: The Favourite
- Režija: Roma (rezerva Vice)
- Strani film: Roma, ovo jedan kroz jedan
- Muzika: Star is born
Elem, Roma opako dobar film, predviđam najviše oskara, zatim The Favourite.
Fury sa Bred Pitom, odgledao pre par dana kad bio na tv, drugi put.
Ma sjajan ratni film, u top 10 ikada. Doduše modernijih 10 ratnih, ne ratni kao kultne Kelijeve Heroje, Paton, Dvanaest Žigosanih, onih zabavnih ratnih, ne ovih više naklonjenim nekoj psihološkoj strani. Ovaj sve to obuhvata, plus modernijeg ne tako naivno kao nekad prikazivano tip filma. A autoritet koji je predstavljen u liku kog tumači Bred, u top 5 lidera prikazanih u filmovima. Mislim, uspeo da smiri napetu situaciju u onom stanu sa dve nemice, reakcije njegove na scenu sa hranom, dijalozi, genijalno odrađena ideja sprovedena u delo. Kakav kraj, ovo mi je bila najjača scena u filmu.
Apokalipsa danas (REDUX) i Lovac na jelene. Ostali ratni filmovi su zaista za više klasa ispod.
Martin Šin, Apo.
Казабланка најбољи ратни филм.
Kazablanka je film smesten u ratu, to ga ne cini ratnim filmom per se.
Svemirska odiseja odličan film
Da, Martin. Sad me jebite, ali meni Lovac na jelene precenjen. Kazablanka nema blage sanse da je ratni film. Ne znam ko mi je preporucio The thin red line, malkice sam bljucnuo bio, kao tipa nije najbolji, ali u top 5.
Terens Malik puši ogromne kurčeve neprekidno
Terens Malik, Daren Aronovski... tandem pušača kurčeva
Aranovski zna i da ubode, Malik samo pusi kurac. Cini mi se da sam samo Tree of life uspeo da odgledam do kraja.
Aronovski čak možda i više kurčeva uspe da strpa u usta od Malika od jednom. Negledljiva ĐUBRAD
Porediti Aronofskog sa Malikom je kao porediti, pa ne znam sad neko nemoguće poređenje...
Rekvijem za snove, Crni labud pa i Rvač... a ovaj Malik, koji je on kurac snimio?
Naravno, ovo se odnosi na režij. Što se tiče produkcije, oba su mrtva govna.
Elem, Oskar ove godine mrtvo sranje, pogledao sam sve glavne kandidate, cenim sledeće:
- Najbolji film: Boemska rapsodija (rezerva Roma)
- Glumac: Malek (rezerva Bejl)
- Glumica: Olivia Colman (rezerva ona iz Rome, ne znam ime)
- Sporedna muška: Ričard Grant - nema rezerve, ovo jedan kroz jedan
- Sporedna ženska: Rejčel Vajs (rezerva Redžina King)
- Crtani: Ralf
- Kamera: The Favourite
- Kostim: The Favourite
- Režija: Roma (rezerva Vice)
- Strani film: Roma, ovo jedan kroz jedan
- Muzika: Star is born
Elem, Roma opako dobar film, predviđam najviše oskara, zatim The Favourite.
Fury sa Bred Pitom, odgledao pre par dana kad bio na tv, drugi put.
Ma sjajan ratni film, u top 10 ikada. Doduše modernijih 10 ratnih, ne ratni kao kultne Kelijeve Heroje, Paton, Dvanaest Žigosanih, onih zabavnih ratnih, ne ovih više naklonjenim nekoj psihološkoj strani. Ovaj sve to obuhvata, plus modernijeg ne tako naivno kao nekad prikazivano tip filma. A autoritet koji je predstavljen u liku kog tumači Bred, u top 5 lidera prikazanih u filmovima. Mislim, uspeo da smiri napetu situaciju u onom stanu sa dve nemice, reakcije njegove na scenu sa hranom, dijalozi, genijalno odrađena ideja sprovedena u delo. Kakav kraj, ovo mi je bila najjača scena u filmu.
Puštite to nego daj da vidimo mi ono od čega se živi
Al Paćino ili Robert Deniro
De Niro
Na ovoj temi se nalaze neki od sjajnijih postova na forumu.
A Inception? kako te?
Harvi Kajtel
Ričard Drajfus
Čarls Bronson