Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
barton je prosek jedan, kaki genije kojkurac. ima tri dobra filma, ostalo kurčina
Управо гледам "300" и мислим нешто, било би до јаја снимити "Бој на Косову" са свим оним ефектима...
Какав бој на Косову какве пизде материне, шта читав живот помињете нешто што смо изгубили ? Реално, сморило је.
Daj, ne seri da si uporedio Termopilski Klanac i Kosovo
Što fali. Zamisli sam one američke stručnjake za dramatične scene kako bi predimenzionirali stvar.
Mislim da bi napravili da Obilić kad dođe do onog šatora skoči sa konja koji je crn ko ugalj i pritom obavezno mora imati crvene oči iz kojih po mogućnosti izbija vatra u stilu Gokua nekih 10 metara do cara Murata dok se za njim podiže dim i vijori plašt i kaže mu nešto proporcionalno mudovišno sa "Hasta la vista baby!" i prikolje ga nekom nožinom što sija ka' Roleksov sat. Onda scena kako u slou moušnu prska Mukijeva krv okolo, pa onda on drži crtu protiv 500 turaka u stilu Brus Lija i na kraju ga nekako na prevaru zajebu i poleti mu glava i to opet ide u slou moušn.
Naravno obilić mora da bude neki nadrndani antiheroj u crnom oklopu a Muki bi nosio neke kosturske glave po sebi vjerovatno.
Hahhah, zanimljiva ideja
Ustvari, sad gledam, bolje da Murata glumi Brus Vilis pa da se on i Obilić kojeg bi glumio Sean Bean (Boromir iz Gospodara prstenova) bore dok nebo u tom trenutku postaje crveno i oko njih biju gromovi.
Jedina dobra stvar je što bi ubacili par seksi scena vjerovatno.
EDIT: Bilo bi interesantno viđeti Anđelinu Džoli u tom filmu. Morala bi da glumi na srpskoj strani jer među Turcima nema nekih značajnih ženskih likova za koje sam ja čuo.
Da bre jebote, Sean Bean za Obilica dusu dao. Al Murata neko drugi mora da glumi, ne moze Brus on je uvek pozitivac.
Pa dobro, Murat jes' bio Turčin ali sprem ostalih njihovih careva je bio dobar. Šta znam onda, to nek ostane prazo ali evo imam prijedlog za cara Lazara.
Bernard Hill što je glumio kralja Rohana isto iz Gospodara.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/3a/Th%C3%A9oden600ppx.png
Ulogu Bajazita bih prepustio onom liku što glumi Kala Droga u Igri prijestola iako bi to mogao biti Murat ako bi Ameri htjeli da ga u cilju bolje prodaje filma podmlade malo.
http://images4.wikia.nocookie.net/__cb20110622075918/gameofthrones/images/6/6f/Drogoswears.png
Bajazit bi se isto naravno morao pošaketati sa nekim.
EDIT: Ulogu hećima bih dao nekom baš deformisanom liku, niko mi ne pada na pamet sad :S
Meni je za Bajazita onaj Zoakin Feniks, a za Murata moze kralj Rohana
To onaj što je glumio Marka Aurelija u gladijatoru? Sad ga izguglah ali mi crno da tražim đe je glumio. Ne bi bio loš.
A kralj Rohana bi morao da se ofarba za ulogu turčina. Nekako ne vjerujem da bi ih Ameri predstavili kao plavokose vitezove na bijelim konjima.
Hahahah dobar bismo film napravili, moramo neki izvrsni producenti da postanemo :)
http://www.imdb.com/title/tt2246549/
Ovaj film mora da se pogleda! Više bih voleo da pušim kurac nego da ovaj film pogledam još jednom! Toliko glupo, toliko nerealno...Da sam režiser, ne bih snimio ni jedan film posle ovog...Poražavajuće...
Režiser je takođe režirao i veoma na temi popularan i cenjen: http://www.imdb.com/title/tt0756683/
Ево, и ја да се убацим у тему, пошто сам много филмова гледао, а и имам завидну колекцију, што ми, је л' те, говори и надимак. Обожавалац сам старих филмова, гледам и нове, али обично, само да бих се подсетио колико су класици бољи. Ево неких омиљених који ми први падају на памет (вероватно нећу рећи ништа ново, али ај' сад...):
The Godfather (1972)
The Apartment (1960)
From Here To Eternity (1953)
One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)
Out of the Past (1947)
The Asphalt Jungle (1950)
A Man For All Seasons (1966)
All About Eve (1950)
Terms of Endearment (1983)
Casablanca (1942)
Gone With the Wind (1939)
Citizen Kane (1941)
Double Indemnity (1944)
A Face in the Crowd (1957)
The Hustler (1961)
Stalag 17 (1953)
In a Lonely Place (1950)
Chinatown (1974)
The Deer Hunter (1978)
Marathon Man (1976)
Les Diaboliques (1955)
и многи, многи други. У последње време сам почео да откривам корејску кинематографију која итекако има шта да понуди. Из Јапана поред стандардног Куросаве, препоручујем Јасуђира Озуа и Кенџија Мизогучија, а највише Масакија Кобајашија, Харакири (Seppuku, 1962) ми је један од омиљених филмова. Из Кореје препоручујем филмове Чен-Вук Парка, пре свих Осветничку трилогију (на челу са филмом Олдбој) и Joint Security Area. Од других филмова, препоручио бих A Bittersweet Life, Memories of Murder, а ко воли уметнички филм, нека истражи Ким Ки-Дука.
Извињавам се на дужини, молио бих вас да препоручите филмове које волите, јер волим константно да проширујем колекцију. Жанр није битан, само добра прича и добар сценарио, јер сам одавно престао да гледам филмове ради убијања времена.
Целулоиде ево ти мојих омиљених филмова:
-Fight club
-Pulp fictions
-Godfather
-Goodfellas
-One flew over the cuckoo's Nest
-Leon the proffessional
-Se7en
-Taxi driver
-V fot Vendeta
-The shawshank redemption
-Once upon a time in America
-Once upon a time in Mexico
-Desperado
-Gunners
Nisam bio ljubitelj vesterna. Dok jedno jutro nisam slušao muziku Enia Morikonea i pomislio da filmovi koji imaju ovako dobru muziku, ne mogu da budu toliko loši. I tako sam skinuo trilogiju Serđoa Leonea "Za šaku dolara" – "Za dolar više" – "Dobar, loš, zao". Juče sam je pogledao. Mnogo mi se svidelo, sve je tako "over the top". Oni krupni kadrovi sa dramatičnim pogledima i večno masnom kožom = PREJEBENO.
Odoh sad da gledam One Upon A Time In The West.
Vlashaiuhdasiudoaefhwu90 tek si juče odgledao tu trilogiju ? Au brateee.
Хвала, Шерлоче. Многи од њих су и моји омиљени, него не може човек свега да се сети на прву лопту, баш прекјуче шести пут оверих Палп Фикшн, Тарантино је јебени цар, премоћан филм. Све сам гледао, многе и по више пута, само ми овај Gunners није познат, а ни имдб га не препознаје, мораћу да прочачкам мало. Наставићемо преписку.
Valsinarb90, бићеш одушевљен, сцена последњег дуела уз тему Man With the Harmonica је чиста поезија. Шта друго очекивати кад су сценарио писали магови Леоне, Бертолучи и Арђенто.
Властибор је у предности што је тек сад гледао те култне филмове јер већина нас смо их погледали први пут као клинци кад нисмо могли да доживимо квалитет филма у пуном капацитету. Ја бих волео кад бих могао сад да их гледам први пут.
Иначе, ако је неко пропустио: http://www.imdb.com/title/tt1436045/, јебе.