Dakle, filmovi

1. Tužno, ali već 25 godina domaća kinematografija ne postoji.

2. Mene zanima Otadžbina od Novkovića, ali iz nekog razloga već dugo filma nema na netu, iako je relativno davno izašao. Jako nam je tanka kinematografija poslednjih godina, poslednji filmovi koje sam odgledao, i za koje mogu reći da su baš baš vrh su Neprijatelj i Beli, beli svet. Krugovi su solidni, ali recimo da bi moja ocena bila 7 ili tanka 8. Kusturica će doživeti fijasko pazite šta sam rekao, ni 3 Monike Beluči mu neće pomoći

EDIT: Zaboravih na Hadersfild, mada je predstava utabala staze filmu itekako

3. Da da Hadersfild je odlican.
    Za tu Otadzbinu nisam ni cuo

4. Koja je granica ulaska u kategoriju industrijske roizvodnje piva 10k dnevnk

5. Pa industrijska proizvodnja je mnogo veća. Verovao ili ne, nije prevelika količina 20000 litara mesečno.
    Nema jasne granice, ali primera radi, jedna Apatinska pivara ima kapacitet od 4,000,000hl godišnje, pa ti računaj. U domaćem zakonu ne postoji ni pomen krafta.

BrewDog ima relativno veliki kapacitet (pije se u celom svetu), ali glavna razlika između krafta i industrije je u načinu i pristupu pivu. Fora je što je glavna razlika u veličini ture, pristupu i tako dalje. Sve u svemu, računaj da domaći kraft ide od nekih 1000 litara mesečno do 30000 mesečno. Kapacitet se određuje na osnovu broja fermentora, tehnički, ti svaki dan možeš da kuvaš po 1000 litara ako imaš dovoljno različitih fermentora i to su i dalje male ture.

Moje mišljenje je da se objektivno ne isplati ulaziti u priču ako nemaš ili sopstveni kafić gde ćeš prodavati to pivo, ili makar neku pristojnu količinu piva koju izbaciš mesečno.

6. manji bar u centru NS koji bi sluzio kao zagrevanje pred izlazak, a izlazi se od utorka do subote realno, da se otvori ne kosta vise od 5k evra, a da se prodaju samo domaca piva, islo bi ko ludo sigurno pod uslovom da cene nisu ko da je na Ibici jer em nema, em bi gomile hipstera dolazilo

7. ili makar neku pristojnu količinu piva koju izbaciš mesečno.

izbacim zadovoljavajuću količinu piva mesečno...KROZ KURAC U WC ŠOLJU HA HA HA HA!!

8. da se otvori ne kosta vise od 5k evra

Ako oces da ti radi tokom dana kao kafic nema sanse.A i ovako mislim da nema sanse

9. manji bar u centru NS koji bi sluzio kao zagrevanje pred izlazak, a izlazi se od utorka do subote realno, da se otvori ne kosta vise od 5k evra, a da se prodaju samo domaca piva, islo bi ko ludo sigurno pod uslovom da cene nisu ko da je na Ibici jer em nema, em bi gomile hipstera dolazilo

ako prodaješ u svom lokalu, za oko 200 kinti bi mogao da prodaješ dobar staut, da ti se isplati, plus još jedno laganije, i možda da imaš poneku turu nekog skupljeg, koje bi išlo za 230 kinti. I da ti bude banja. A možeš da kuvaš u nekoj od lokalnih pivarica, tipa razbirbriga, koliko znam, to nomadsko pivarstvo (nemaš svoju pivaru nego kuvaš u tuđim) nije nešto skupo.

10. Pa ne razumem se iskreno ali 5k evra izgleda premalo samo sank da opremis aparat za kafu tocilice,a gde je namestaj za lokal uredjenje enterijera ima jos milion stvari sigurno.

11. ma lokali vec namesteni su dosta jeftini tipa za 500-600e mesecno se iznajmljuju sa svim stvarima

12. Eee, hoće svi da drže kafiće i od toga besno zarađuju.

13. Kafedžijstvo:

uložiš lovu u lokaciju, opremu i ostalo
    plaćaš nekoliko vidjenijih kurava da dolaze, besplatno im sve u drugom slučaju
    zoveš koga znaš i me znaš da priča o tome
    krene posle par meseci
    menjaš 4 garniture konobara koji kradu
    nađeš da valja
    pobiju se i polupaju čudo po lokalu, nemaš od čega da mu naplatiš jer je beda, da ga biješ ne ide znaš mu oca i ujaka dobri ljudi
    kad baš krene dodju tri lika, od toga bar jedan iz nekih zakonodavstava
    e lepo radiš brt 25%
    zoveš neke ljude koje znaš
    ova trojica im bolji ortaci od tebe
    zatvoriš lokal

14. Pitanje za ove iskusne filmofile. Vredi li ovo 3 sata mog života?
    http://www.imdb.com/title/tt0036868/

15. Arminže, počele bande njujorka na b92.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.