Dakle, filmovi

1. Po toj logici je i npr. "Veliki Lebovski" krš film? Jednostavno, 90% holivudskih filmova nema nikakvu skrivenu dimenziju, iza njih se ne kriju velike životne lekcije i otkrovenja, već čist konzumerizam - samo se uvališ i gledaš. Ako neko u Tarantinovim filmovima traži skrivenu dimenziju i Vendersov simbolizam, onda taj s kurvom vodi razgovor o smislu postojanja. Holivudski filmovi imaju čist komercijalni efekat - da se kupi ulaznica i koje pivo i tako da se razvija cela industrija šou biznisa.

2. Pa i Big Lebovski onako... Ali ljudi, pobogu, ne kažem ja da su to loši filmovi, samo kažem da su precenjeni. :)

Kad uporedite ocene koje ima Pulp na IMDb-ju, sa ocenama koje imaju neki stvarno kvalitetni filmovi, kompletni, sa početkom sredinom i krajem, dobrom glumom i pričom, sve je jasno. Naravno, uvek postoji mogućnost da je ovo preterano dobar film, i da sam ja jedini izrod kome se ne dopada toliko koliko svima. Ukusi se razlikuju.

3. Ма и оцене на ИМДб-у су отишле у курац. Некад су биле баш реалне.

4. Pre nego što pomeneš Bergmana i Tarkovskog (po ko zna koji put LOLO) kao primere tvoraca kvalitetnih filmova, moraš shvatiti ko čini najveći udeo glasača IMDb-a, a to su Amerikanci srednje ili visoko izražene nacionalne svesti, tačnije oni kojima je "Forrest Gump" tolerantan i potpuno nenacionalan filmski projekat. :)

5. Duče, i meni je jednom stigla ta opomena, ja im odgovorio sa porukm "izbrisao sam film"
    i samo nastavio normalno da skidam. lolo
    A stvarno sam izbrisao film

6. Ima film početak, sredinu i kraj, samo je namerno Tarantino razbacao scene umesto da ih prikaže uobičajeno hronološki. Verovatno ti je zato konfuzan.

Glumačka postava, priča i muzička pozadina su odlični. Al' do ukusa je sve, to da.

7. Пропустио сам тај део расправе, како вам се свиђа Ђанго?

8. Acke

Ima film početak, sredinu i kraj, samo je namerno Tarantino razbacao scene umesto da ih prikaže uobičajeno hronološki. Verovatno ti je zato konfuzan

Meni se baš zbog toga sviđa.
    Kao 21 grams, http://www.imdb.com/title/tt0315733/?ref_=sr_1 , koji je isto odličan film, i treba ga pogledati.

9. Tako je. A i ja lepo kažem šta mislim a svi digli famu. Meni se ne sviđa toliko kao drugima, ali ne kažem da je loš. I ne moram da spomenem dotične režisere, ali na primer mnogo vise volim Kopolu od Tarantina... A i žašto porediti dotične jelte sa njim, kad su nebo i zemlja...

10. Sad se setih ovog filma...Mislim da sam ga gledao jedno 10 puta za nedelju dana, fin triler-horor...
    http://www.imdb.com/title/tt0348836/?ref_=sr_1

11. Elem, jedan odličan film. Dobro koncipiran, veoma dobar scenario i još bolji glumački performansi. Verovatno je pominjan do sad, ali nije na odmet ponoviti.

12. http://www.imdb.com/title/tt1808454/

gledala ga nekidan, puštali u nekom džez klubu
    jako kripi.

13. meni isto Pulp Fiction nije legao iz prve, ali iz drugog puta, pa i trećeg mi je postao jedan od omiljenih. AKo ništa drugo, ne može se poreći koliko muzika JEBE u svakom Tarantinovom filmu. Pogotovo "K-Billy's Super Sounds of the Seventies" u Reservoir Dogs

14. Dakle da pogledam još 2 puta :D

Jel zna neko kakav je ovaj?
    http://www.imdb.com/title/tt0113247/?ref_=sr_1

15. Algebro, ako film ima kritičnu masu poštovalaca, nije li onda dostojan barem da ga odgledaš?

16. Ima i Džastin Biber pa ga ne slušam...

17. Ima film početak, sredinu i kraj, samo je namerno Tarantino razbacao scene umesto da ih prikaže uobičajeno hronološki. Verovatno ti je zato konfuzan.

Ma kakvi konfuzan. Zato sto prvo sede u kaficu i pocnu da pljackaju, pa tek posle 2 sata zaista pljackaju? Pa nismo zlatne ribice da se ne secamo...

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.