Dakle, filmovi

1. Po toj logici je i npr. "Veliki Lebovski" krš film? Jednostavno, 90% holivudskih filmova nema nikakvu skrivenu dimenziju, iza njih se ne kriju velike životne lekcije i otkrovenja, već čist konzumerizam - samo se uvališ i gledaš. Ako neko u Tarantinovim filmovima traži skrivenu dimenziju i Vendersov simbolizam, onda taj s kurvom vodi razgovor o smislu postojanja. Holivudski filmovi imaju čist komercijalni efekat - da se kupi ulaznica i koje pivo i tako da se razvija cela industrija šou biznisa.

2. Pa i Big Lebovski onako... Ali ljudi, pobogu, ne kažem ja da su to loši filmovi, samo kažem da su precenjeni. :)

Kad uporedite ocene koje ima Pulp na IMDb-ju, sa ocenama koje imaju neki stvarno kvalitetni filmovi, kompletni, sa početkom sredinom i krajem, dobrom glumom i pričom, sve je jasno. Naravno, uvek postoji mogućnost da je ovo preterano dobar film, i da sam ja jedini izrod kome se ne dopada toliko koliko svima. Ukusi se razlikuju.

3. Ма и оцене на ИМДб-у су отишле у курац. Некад су биле баш реалне.

4. Pre nego što pomeneš Bergmana i Tarkovskog (po ko zna koji put LOLO) kao primere tvoraca kvalitetnih filmova, moraš shvatiti ko čini najveći udeo glasača IMDb-a, a to su Amerikanci srednje ili visoko izražene nacionalne svesti, tačnije oni kojima je "Forrest Gump" tolerantan i potpuno nenacionalan filmski projekat. :)

5. Duče, i meni je jednom stigla ta opomena, ja im odgovorio sa porukm "izbrisao sam film"
    i samo nastavio normalno da skidam. lolo
    A stvarno sam izbrisao film

6. Ima film početak, sredinu i kraj, samo je namerno Tarantino razbacao scene umesto da ih prikaže uobičajeno hronološki. Verovatno ti je zato konfuzan.

Glumačka postava, priča i muzička pozadina su odlični. Al' do ukusa je sve, to da.

7. Пропустио сам тај део расправе, како вам се свиђа Ђанго?

8. Acke

Ima film početak, sredinu i kraj, samo je namerno Tarantino razbacao scene umesto da ih prikaže uobičajeno hronološki. Verovatno ti je zato konfuzan

Meni se baš zbog toga sviđa.
    Kao 21 grams, http://www.imdb.com/title/tt0315733/?ref_=sr_1 , koji je isto odličan film, i treba ga pogledati.

9. Tako je. A i ja lepo kažem šta mislim a svi digli famu. Meni se ne sviđa toliko kao drugima, ali ne kažem da je loš. I ne moram da spomenem dotične režisere, ali na primer mnogo vise volim Kopolu od Tarantina... A i žašto porediti dotične jelte sa njim, kad su nebo i zemlja...

10. Sad se setih ovog filma...Mislim da sam ga gledao jedno 10 puta za nedelju dana, fin triler-horor...
    http://www.imdb.com/title/tt0348836/?ref_=sr_1

11. Elem, jedan odličan film. Dobro koncipiran, veoma dobar scenario i još bolji glumački performansi. Verovatno je pominjan do sad, ali nije na odmet ponoviti.

12. http://www.imdb.com/title/tt1808454/

gledala ga nekidan, puštali u nekom džez klubu
    jako kripi.

13. meni isto Pulp Fiction nije legao iz prve, ali iz drugog puta, pa i trećeg mi je postao jedan od omiljenih. AKo ništa drugo, ne može se poreći koliko muzika JEBE u svakom Tarantinovom filmu. Pogotovo "K-Billy's Super Sounds of the Seventies" u Reservoir Dogs

14. Dakle da pogledam još 2 puta :D

Jel zna neko kakav je ovaj?
    http://www.imdb.com/title/tt0113247/?ref_=sr_1

15. Algebro, ako film ima kritičnu masu poštovalaca, nije li onda dostojan barem da ga odgledaš?

16. Ima i Džastin Biber pa ga ne slušam...

17. Ima film početak, sredinu i kraj, samo je namerno Tarantino razbacao scene umesto da ih prikaže uobičajeno hronološki. Verovatno ti je zato konfuzan.

Ma kakvi konfuzan. Zato sto prvo sede u kaficu i pocnu da pljackaju, pa tek posle 2 sata zaista pljackaju? Pa nismo zlatne ribice da se ne secamo...

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.