Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. Znam to, tako je i meni snimao secam se. Pa kakve veze ima, on ti kao VsT moduje zvuk posle, i dok slusas... to je ja mislim fora namerno uradjena da mozes da menjas posle u produkciji distorziju kako hoces, tj ako se predomislis na klin mozes kakav hoces efekat da ubacis....

2. Darkmane, uspeo sam da skinem i instaliram onaj Magix Music Maker, nije loš program. Pročačkaću ovih dana da vidim kako radi i šta sve ima.

3. Dobar je program, on ima i veliku bazu podataka na netu sa raznim loopovima i semplovima ;)

4. Ma meni uvek fali ritam sekcija, ja smislim nešto na gitari, ali kad sviram sam sve to deluje prazno. A i treba mi da snimim sa ortakom neku njegovu pesmu.

5. Znam to, tako je i meni snimao secam se. Pa kakve veze ima, on ti kao VsT moduje zvuk posle, i dok slusas... to je ja mislim fora namerno uradjena da mozes da menjas posle u produkciji distorziju kako hoces, tj ako se predomislis na klin mozes kakav hoces efekat da ubacis....

Е, ал' мени багује, тј. сваки следећи пут кад рестартујем програм чује се само клин, па морам опет мануелно да подешавам те боје у Ригу. Ал можда сам само лошу верзију Гитар рига скинуо.

6. Džimi jel imaš Guitar Rig 4?

7. Имам, скинуо сам једну портабл верзију чисто за свиркање и пуну верзију да је импортујем и Кјубејз, ал' она багује мало.

8. Jel ti se dešava da ti bez razloga šušti ili pišti dok malo ne pročačkaš line-in, ili ištekaš pa opet uštekaš u gitaru, ili restartuješ GR4?

9. Дешава ми се да шушти мало више на оним јачим дисторуијама, па им смањим gain. Али на лаптопу (који сам хтео да користим као процесор и да га повежем с другим компом аналогно) ми нон-стоп абнормално шуште боје, не знам с чим то има везе.

10. E i meni šušti na nekim distorzijama, ali uspem da sredim, samo prebaciš na 4. poziciju, da vata sa dva pikapa, a ne samo onim krivim (valjda se taj zove bridge), a na starom kompu sa XP-om mi je stalno šuštalo. Nisam nikako mogao da sredim. I na klinu, i bez ičega uključenog.

EDIT: E da, ja sam skidao Cubase, ali nisam uspeo da instaliram, javljao mi je neku grešku. Probao sam i da skinem neki drugi torrent, ali nije radilo. Cubase SX3 je taj što sam skidao. Sa nekim H2O sranjima.

11. E i meni šušti na nekim distorzijama, ali uspem da sredim, samo prebaciš na 4. poziciju, da vata sa dva pikapa, a ne samo onim krivim (valjda se taj zove bridge),

Имаш стратокастер, је л' да? Зато и зуји на бриџ бозицији, јер је ту сингл-коил. Кад је хамбакер на бриџ позицији, зуји на четвртој. :)

12. Имаш стратокастер, је л' да? Зато и зуји на бриџ бозицији, јер је ту сингл-коил. Кад је хамбакер на бриџ позицији, зуји на четвртој. :)

Pih, sranje, nije strat nego kopija, Aster, ali kapiram da su magneti na istu foru.

EDIT: Mada meni ne bi smetalo da je to samo ono potmulo feedback zujanje, onako kul, nego je to više neko pucketenje i iritantno zujanje, ko kad ti zvoni fon pored zvučnika.

13. Meni taj Cubase nikad nije bio jasan. Imam peticu, sve lepo prikacim, ukljucim snimanje, al ga ne prepoznaje. Sustanje na GRu je normalno ako je neka jaca distorzija. Meni susti sve dok ne krenem da sviram, cim krenem prestane. Stavis Custom EQ ili bilo koji EQ i smanji se dosta sustanje. Ja sad trenutno imam problem sto sam obarao sistem i instalirao sedmicu. Sad nece da mi prepoznaje plug in zato sto mi je stari drajver za zvucnu -.-

14. Ajde momci malo komentarišite ovo što vam dam sada, zanima me šta misle kolege muzičari.

http://www.youtube.com/watch?v=ACCqUbf2x4A

Edit: SISE JEDNE GITAROŠKE, SVI OD REDA!

15. Ima li neko Guitar Pro da je krekovan ili tako nešto? Ako može link, hvala.

16. Ima li neko Guitar Pro da je krekovan ili tako nešto? Ako može link, hvala.

Zabranjeno je davati linkove piraterije. Idi na piratebay pa trazi.

17. Crno, samo kucaj Guitar Rig 4 ne pajrat beju, i skini onaj sa najviše sidera i ličera.

18. Je l' koristio neko od vas SIT žice? Ja ih kupio juče, čini mi se ok za sada.
    Inače, je l' ima ko od vas neki predlog sa čim da se igram? Sad sam uzeo da se podsetim malo, zaboravio sam sve što sam znao, jedino sam D dur upamtio lolo.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.