Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. Где је најбоље да поставим снимак? Снимио сам синоћ једну песмицу за другарицу, па рекох да чујете! лолололол

2. Ево моје композиције. http://soundcloud.com/hladankrompir/san-dream/s-lNdtu
    Мало је лошији квалитет, али сам снимио све из првог пута, а и немам баш неке програме и технологију.

3. Sumnjam da će ovo upaliti u tvojoj prvobitnoj nameri te sam uveren da ćete i dalje biti samo drugari, ali meni se zato dopada kompozicija, ako ti znači.

4. A recite mi neki najprostiji program za slaganje trackova, u kom mogu da spojim nasnimljen ritam sa solažom? Ali bukvalno mi samo to treba, nikakva ostala čudesa

5. Audacity, najprostije...

6. Хвала Бочек на фином коментару! Нисам ни ја уверен да ће нешто бити, мада и ако не буде, нећу туговати, све је ОК.
    Што се тиче програма, најлакши ти је Audacity, мислим да на истоименом сајту имаш бесплатан даунлоад, или види торент. Снимиш једну траку, и у опцијама укључиш овердаб, и снимиш другу траку. А за извоз ти треба неки печ, али мислим да ће ти све рећи када кренеш да снимиш песму. Надам се да сам помогао!

ЕДИТ: Песму коју си чуо сам радио у горенаведеном програму!

7. E krompir brate, mnogo mi se sviđa, posebno onaj prelaz na distorziju, verovatno ću da skinem pa da ubacim u fon :)

8. Е, Кромпире, супер је композиција! Свиђа ми се, сваки тон на месту. Још само да додаш неки бубањ и бас на завршном делу и да снимиш у бољем квалитету, има страва да буде.

9. A jel ima neki gde se baš slažu track-ovi, a ne da se radi overdubbing, jer onda ako npr sjebem solažu, pada sve u vodu.... A trackovi su nezavisni sve dok se ne exportuju u finalni proizvod

Inače, ne verujem da ćeš uopšte daleko dogurati ako joj budeš pisao/pravio pesme. Ko napiše pesmu devojci (i pokaže joj) najebo je. Time si joj dao srce na dlanu, a koga boli kurac za to? Ono im je nezanimljivo i smrve ga instiktom. Što je najgore, dok to rade gledaju te podignutim obrvama i nežnim glasom kažu kako si divan, tek da te još više zbune...
    Ključ je da je nateraš da se izbori za tvoje srce (ili već koji deo tela joj je zanimljiv)... Ovim pesmama samo kopaš sopstvenu rupu sve dublje... I pritom to nije ona rupa u kojoj želiš da si duboko..

10. Хвала вам људи, стварно ми је драго на овако лепим коментарима.
    Џими, нисам баш технички обезбеђен, бас могу само да снимим са ефектом на процесору (октава дубље), али је звук веома бучан и лош, чак и кад смањим излаз сигнала са процесора. Бубњеве не знам како бих снимио јер немам неки добар микрофон, а не знам да их пишем у оним програмима. Ако будем имао прилику, снимићу поново, много квалитетније. Ово сам иначе снимио синоћ на брзину.

11. E ljudi, jel neko za to da napravimo džem?
    U studiju u kom je ranije svirao moj bend, najjeftiniji je u gradu. 500 kinti 2 sata, na Crvenom krstu. Potpuno opušteno, neobavezno, dobrodošli bi bili svi, od onih koji tek uče prvi akord, do "majstora na žici" :)

12. Бочек, дуга је прича и мало заврнута, фора је да је она пожелела песму, па сам се ја само понудио, јер њен дечко јој за годину дана није ни једну написао, а она би то желела.
    Ја бих џемовао али сам из Зрењанина.

13. Čoveče, mnogo bih voleo tu mogu da učestvujem, ali KURAC, živim u bednoj Jagodini ://///

14. Krompiru, ako želiš, možem ti ja lep tekst napisati na osnovu ove melodije, pa da ti obezbedimo ljubav koju išteš! Evo Dio zna da umem!

15. А је л' већ био џем преко Вукајлије? Да наместимо поново!?

16. Kontam da bi preko Audacity-ja mogli da se dodajemo, haha. Mada se ja ipak nudim samo za pevanje i tekst, ne bih da sviram, jer moja semi-kineska oprema može samo meni da bude dovoljna, vi ako je čujete, desperija awaits.

17. Па и ја мислим да је тако најлакше. Шта мисле остали посетиоци теме и заинтересовани? Да џемујемо тако преко нета?

18. Pošto je Džimi pitao na bubnjarskoj temi, da li ima likova zainteresovanih za neki džem, eto da se javim, pošto sam nabavio jedan prenosiv akustični set. Možda se izrodi i neka kombinacija za svirke.

19. Ejmi je želela da bude gitarsita, ali ju je nagla i iznenadna smrt sprečila u ostvarenju svoga sna...

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.