Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. кабал ради, микрофонски улаз није, јер је усб на компу, пресет ниједан није као што је био пре месец дана

2. nisam postovo na ovoj temi godinama, pa eto

3. Nemam pojma šta je to Lepri, ae majke ti printuj Gitar Rig kad ti je taj zvuk, da vidim šta je, ovako napamet nema šanse.

4. Koristi li iko od vas loop-ere, ima li neki polovan a da odrađuje posao i da nije skuplji od 50-60 evra?

5. Bogami, teško. Za te pare ti mooooožda uleti digitech-ov digidelay koji ima četiri sekunde za snimanje, što je neupotrebljivo u 95% slučajeva(evo stoji pored mene). Znam da ima onih malih digitech procesora što između ostalog imaju i luper od 20 sekundi, za nekih deset soma dinara novo, i to je najjeftinija varijanta, ali ne preterano elegantna. Ako ti treba za kućnu svirku, sledeća opcija je neki ozbiljniji digitalni dilej sa ugrađenim luperom, tu izađeš na 90-120 evra za polovnu spravu, ali nemaš nikakvu kontrolu nad kanalima .

Što se specijalizovanih pedala tiče, ne gine ti 170 evra za polovne roland i boss loop station-e. Digitech ima prihvatljive cene:
    www.kupujemprodajem.com/Digitech-Jamman-Solo-Looper-8875124-oglas.htm?filter_id=58363
    Ovo je prilično dobra cena.

6. https://www.youtube.com/watch?v=t9lmgyxxxgM
    Нова инструментална песма, вечерас снимио. Шушти јер је снимано кроз интегрисан микрофон у лаптопу, али је сасвим солидан звук.

7. Bogami, teško. Za te pare ti mooooožda uleti digitech-ov digidelay koji ima četiri sekunde za snimanje, što je neupotrebljivo u 95% slučajeva(evo stoji pored mene). Znam da ima onih malih digitech procesora što između ostalog imaju i luper od 20 sekundi, za nekih deset soma dinara novo, i to je najjeftinija varijanta, ali ne preterano elegantna. Ako ti treba za kućnu svirku, sledeća opcija je neki ozbiljniji digitalni dilej sa ugrađenim luperom, tu izađeš na 90-120 evra za polovnu spravu, ali nemaš nikakvu kontrolu nad kanalima .

Što se specijalizovanih pedala tiče, ne gine ti 170 evra za polovne roland i boss loop station-e.

Uh, pa skupe su jbt...da, treba mi za kućnu upotrebu, al preskup je to eksperiment u ovom trenutku. Bolje onda da prištedim pa kupim neki wah-wah, realno, to mi je i potrebnije, tj. koristio bih je na svirkama... s luperom sam mislio da se zezam i pravim neke svoje aranžmane kao one man band. Hvala za detaljan info.

8. Šta mislite, šta je sve otrebno da gitarista zna kad ulazi u bend?
    Znam da su kriterijumi različliti, ali bih voleo čuti, drug i ja razmišljamo o sastavljanju benda na proleće...

9. Idealno bi bilo da zna da svira pre nego što uđe u bend.

10. Šta mislite, šta je sve otrebno da gitarista zna kad ulazi u bend?
    Znam da su kriterijumi različliti, ali bih voleo čuti, drug i ja razmišljamo o sastavljanju benda na proleće...

Idealno bi bilo da zna da svira pre nego što uđe u bend.

Суштина.

Мада, какву год екипу да нађеш, увек ћеш имати неког коме је свирање на последњем месту и ко ће само да вам одузима време, а пре свега кинту (ако будете вежбали у изнајмљеном простору). Ја баш водим списак с ким сам све свирао по бендовима, па сам имао прилику са око 30 њих да свирам, од 14 до скоро 40 година, и свега пар њих је озбиљно радило, ово остало само тако да се дрнда без везе и да се губи време.

-------

Већ сам поставио горе линк ка новој песми, и ево опет, ал' сад је у питању другачија верзија, са нешто вокала, на вокалима колега Чавез!
    https://www.youtube.com/watch?v=hlq0YkE3mZU

11. Да л' је подешавање седла и врата на акустичној гитари више уради сам ствар или је више за ношење у неки сервис? Доста су високо жице, а свирам пар месеци тако да се не разумем нешто посебно, па реко да се распитам пре него што нешто сјебем.

12. Није много тежак, али је доста пипав посао, и доста ће времена одузети, али не можеш нешто посебно сјебати. За почетак ти је боље да однесеш у сервис, па да ураде пред тобом све, па ћеш следећи пут умети самостално.

13. Мојне да носиш бре да ти узму паре, ништа не можеш да сјебеш. Што кромпир каже пипаво, али никаква наука. Ја сам један кинески крш на ком сам се учио сам сређивао, буквално сваког дана по нешто.

14. Немој само шипку у врату да дираш и натежеш, остало можеш и сам.

15. Било ми јутрос досадно, па сам снимио (н)ову песму.
    https://www.youtube.com/watch?v=3GRjPaJPIqw

16. Potrebna mi je kobilica za jebenu Jolanu IRIs
    ovu: http://1.bp.blogspot.com/-Dou9B5sm2xg/UPvzf7UK_MI/AAAAAAAAATM/Z8F8beD9E7w/s1600/Iris+Jolana.jpg

Ko može da pomogne nek' mi se javi na PVT.

Unapred hvala!

17. Imate li neke informacije o ovim pedalama:
    http://www.danelectro.com/fab_dist.html
    Čovek sinoć imao ceo set, pogledah da li ima da se kupi, kad ono- 2300 dinara! Samo se plašim da nije u pitanju 2300 dinala.
    Takođe je od opreme imao mustang 5 pojačalo i čini mi se da je svirao na nekoj kortovoj gitari i čulo se poprilično dobro. Znam da zasigurno nije danlop ili bos, ali me zanima da li je dobar odnos cene i kvaliteta.

18. Danelektro ti je paradoksalna danska firma koja proizvodi đubar koji mnogo dobro radi. Pretpostavljam da ima plastično kućište(ili se varam?), pa bi to bila jedina mana, pod uslovom da se dobro čuje, a kažeš da se dobro čuje. Ne možeš za 2300 pogrešiti, pa da kupuješ ne znam šta.

ali me zanima da li je dobar odnos cene i kvaliteta.

Za ove pare kolki god da je kvalitet, u odnosu na cenu je do jaja.

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.