Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. Jeste plastično kućište, video sam da gazi balerinski po njima, ali se zato prodaje sa zaštitnom čarapom u koje ih je vraćao, smeh. Meni se svidelo što su input-output stavili sa gornje strane, nekako deluje preglednije.
    Fala.
    Ću da kupim neku, pa mogu da podelim utiske, ako nekoga bude interesovalo.

2. Kupio bih gitaru do 500 jevreja, ako mogu neki predlozi sem Epha lp-a, jer to mogu i sam da smislim. Sta mislite o Hammer gitarama?

3. Узми Вошбурн. Добре су. Погледај на њиховом сајту, мислим да је икс серија.

4. Kupio bih gitaru do 500 jevreja, ako mogu neki predlozi sem Epha lp-a, jer to mogu i sam da smislim. Sta mislite o Hammer gitarama?

Fender bas neki polovni bre za te pare uzimaj.
    Šta će ti gitara? Oćeš da budeš još jedna u nizu sisica koja umije da odsvira 3-4 omiljena rifa i crnjači ljude s tim? Hah! Bijedno.
    Bas je mama bre. Bas je golf 3 GTI muzičke scene, sve ostalo je za velike sise i male sise.

Hehehe, šalim se (tj. 50% se šalim 50% sam ozbiljan).
    Nemoj da kupuješ uopšte, nego na već postojeću nalijepi par naljepnica. Niko neće provaliti da nije nova kekeke

5. kako su mi gitaristi bijedni kad onim svojim pederastim prstićima prelaze preko fretborda kao da ga maze.
    Uzmeš lijepo bas i namučiš se kao prava muškarčina uzmeš da sviraš another one bites the dust i digneš ga tako da startuješ sa D0. Laka je pjesma a odlična za budženje mišića podlakta lijeve ruke pa ti bude lijeva podlaktica jednaka sa desnom kojom drkaš.

6. Реално, бас јебе, ионако има превише гитариста. Ако узимаш гитару да би свирао пар песмица и акорда, онда боље позајми, научи и то је то. За 500 еура узми половне бубњеве и бас.

7. Ja mislim da je ovo prvi put da se mogu složiti sa čakom u svojoj karijeri.
    Za 500 eura možeš uzeti solidne bubnjeve polovne i što je najjače možeš uzeti SX bass. Dobra je vintage serija (ja imam jedan iz pomenute) i mnogo je dobar za svoju cijenu.
    Kapiram da se sada neki VTG modeli mogu naći i za manje od 200 jevreja (NOVI!) a po kvalitetu zvuka su u rangu Ibaneza i Yamahi koje koštaju i po 3 puta više (ne pretjerujem kada ovo kažem, mnogi iskusni basisti bi se složili sa mnom kada bih ovo rekao). Uz to džitre izgledaju odlično. SJB-75 LTD izgleda kao fender jazz iz '70-te npr.

E sad, razlozi što košta manje od prosječnog bassa jesu:
    -SX se pakuje u Kini a to znači često problemi sa elektronikom (mada ih ja do sad nijesam primjetio, a to su stvari koje se daju srediti za male pare)
    -uglavnom dolaze bez kablova (što se takođe da srediti za male pare).
    -torbe su one klasične šuškave bezvezne.

Elem, obzirom da košta male pare a donosi odličan zvuk možeš još neke pare uložiti na kupovinu dobrog pojačala (ja bih sad treba da nabavim Marshalovo od 30W polovno ali još uvijek se premišljam nešto)...

Biznis tip: Pošto džitra košta malo a mo'š da kupiš dobro pojačalo sa ostatkom para mo'š da ga iznajmljuješ nekim tipovima za svirke i vratiš pare kroz mjesec dva.

EDIT: Ne znam ustvari mogu li bubnjevi i ovakav novi bas sa pojačalom da se pazare za 500 jevreja ali možda može za nekih 50ak eura više da se uzmu bubnjevi, bass koji sam preporučio i neko slabije pojačalo za kućnu varijantu (ono dok se ne uštosaš malo)

8. Половни бубњеви за почетника су фазон 300 евра, бас још 150-200, и појачало 50-100. То му дође 500-600 евра, а можеш и да вратиш паре на изнјмљивању бубњева и појачала. Плус ако хоћеш да свираш у бенду, увек ћеш имати место, јер има најмање бубњара.

9. Ovako, Čače i Slagalico hvala na poudama ali ja sviram 5 godina dyitru i ne želim da budem Bajaga i ostali 3-4 akorda muzičari, gitara mi treba za teški bluz (zvuk sličan Gary Moore-u) i nešto kao Foo Fighterski za šta mi u suštini treba pedala ali neka masna ko burek, ne ove bossove i to..inace sviram kahon(perkusije, veoma dobra stvar za akustični sastav) i tu uzimam kintu, tako da bih se ipak zadržao dalje od vaših ponuda za koje se nadam da će se naći nekome. Fendera sam već svirao dosta i sstvarno mi taj zvuk ne leži za ovo što ja o' da sviram, mada sa Fenderom mož da sviraš šta 'oćeš. Što se vošburna tiče tu sam se već zainteresovao i poč'o da brljam

10. Е тако реци, онда ти је вошбурн добар, онај што личи на лес пол, има топао клин, фин јако, а дисторзија је пуна и масна, има мој ортак. Имаш на њему два волума и два тона, с тим да сваки од волума управља једним магнетом и може чак и да сплитује да буду сингл коил. Много добра гитара.

11. Gde kod nas moze da se nabavi Washburn?

12. Inace, sta mislis o Ibanezu Lp oni su negde oko 400-500e i dobar je kvalitet drveta, iz 70e su gotovo sve na koje sam naletao

13. Е тако реци, онда ти је вошбурн добар, онај што личи на лес пол, има топао клин, фин јако, а дисторзија је пуна и масна, има мој ортак. Имаш на њему два волума и два тона, с тим да сваки од волума управља једним магнетом и може чак и да сплитује да буду сингл коил. Много добра гитара.

Јеси ли мислио на овај модел?
    http://www.promenademusic.co.uk/image/cache/data/washburn-wi420-875x875.jpg

Gde kod nas moze da se nabavi Washburn?

http://www.musiccentar.com/b/Washburn
    Провери овде, можда ту имају.
    У Митрос Мјузику не продају ову марку.

Што се Ибанеза тиче, ево ти модела од 400 до 500 евра, а Чак и Пазл нека те посаветују који је модел најбољи.
    http://www.mitrosmusic.com/proizvodi/k:2-Elektri%C4%8Dne-gitare.p:16-Ibanez.c:400-499

14. Ljudi, što mislite za kolko bih mogao da prodam Fender by Squier i Fenderovo 15W pojačalo ? Ona početnička gitara, korišćena tri,četri puta max.

http://www.stourmusic.co.uk/ekmps/shops/musicmanmatty/images/fender-squier-stratocaster-affinity-series-145-p.jpg

Ovako nešto.

15. Који је модел овај Сквајер и које је годиште.

16. Ako znam , uzeh ga u mitrosu...

17. Washburn bi trebalo da ima i u artistu.

MenosGrande
    Inace, sta mislis o Ibanezu Lp oni su negde oko 400-500e i dobar je kvalitet drveta, iz 70e su gotovo sve na koje sam naletao

Možeš ubosti vrh vrhova komad, to su bile stejt of di art sprave, koristilo ih(i koristi) brda jebenih fusion gitarista.

Šeka, za gitaru 80 evra, za pojačalo 60-90, zavisi koje je i kolko te usere.

18. Ако је ово Булет, онда око 80 евра је нека реална цена.

19. Fendere baš taj model je dobar, mada na kupujem prodajem se kreće cena tog modela od 200 do 400 e a ne znam mnogo o ovoj gitari pa ne bih mng da rizikujem...ovo što posla nema nikakve koristi jer, ne želim akustaru imam već 2, a Ibanez koji tražim prodaje samo kome je hitno ili ko ne zna šta u rukama ima, nema nov...što kaže RK dobar je to komad, samo pitanje je koliko je ko čuvao i kakva je elektronika

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.