Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Imam ovu, prezadovoljan sam, lijep zvuk, drzi stim kako treba, nemam zamjerki nikakvih. Mozda ima malo uzi vrat od prosjeka, ali s obzirom da i onako nisi svirao do sad ne znaci ti to mnogo jer nemas bas s cim da uporedis, sve u svemu preporucujem. Sad nemam trenutno vremena da pregledam sve ove, mozda ima tu i neka za nijansu bolja, ali za sad samo da ti kazem da ovu ako uzmes svakako se neces pokajati...
Inace sve ove navedene spadaju u jeftinije, jer imas i one tipa Taylor sto kostaju preko 300 000 itd.
Ja neznam zašto bi uopšte hteo da budem gitarista, kad većina izlazi po kafanama i sluša klavijature pa i ja sam isto.Tako da bi rađe voleo da sviram klavijature nego li da sviram gitaru, mada električna gitara dodaje veoma lep šmek na turbo folk muziku u diskoteci kad idu da sviraju.
Kakva sirotinjska spika sunce ti jebem. Još sa nekim stock tvrdim žicama ima da bude kuku majko šta sam ovo uzeo, manje bi me bolele jagodice da mi neko zakiva eksere u njih.
Neko moje mišljenje je da ove tzv ''početničke'' akustare treba uzimati samo ako si već vešt sa klasičnom pa ti samo fali da povremeno stramuješ neki rok, tj, da nadomestiš ono u čemu klasična zaostaje.
Ali kretati od nule učiti na njoj je čist teror, ubica samopouzdanja i dovešće do brzog razočaranja. Minimum za razmatranje je solid top gitarica, tj. ona kod koje je gornja ploča od punog drveta. Ispod toga ne bi trebalo ići sem ako baš ne zvuči vrh iako je cela laminat.
Da bi ubio cenu toj sa solid top pločom gledaj da u startu ne kupuješ sa elektronikom ili sa nekim starter pack opcijama (to je tek dno kvaliteta). Sledeći savet je ne libiti se polovne opreme, posebno od inostranaca preko ebay (ja sam moju uzeo tako), tu izvlačiš maksimum za uložene pare. I poslednji savet - nađi neki poslić makar preko neta, zbudži još 100e min nisi toliki retard da ja jebeš, kupi normalnu gitaru i opremi je nekim mekanijim žicama.
da ne započinjem spiku o previsokoj akciji (rastojanje žica od pragova) kod početničkih i koliko tu treba veštine da se optimizuje i dovede u red..
sretno.
Sta fali tvrdim zicama, kad nauci na njima i ocvrsne mu ruka, sve ostale ce mu biti smijesne
Сиротињски или не, боље је да узме јефтину гитару, ако је почетник јер је питање да ли ће после месец-два и даље имати жељу учи да свира јер многи одустану после првих жуљева на прстима. Прво нека тараба од гитаре па тек онда Фендер, Ибањез...
Ја сам поборник тога да се учи прво на класичној, а не на акустичној гитари јер је ту најшири врат, жице су више удаљене од врата него код акустичне и електричне гитаре. Опет Радјард каже да је боље почети на акустичној. Једно је сигурно, а то је да електричну гитару треба оставити за крај. Кад ојачаш леву руку на класичној и десну на акустичној, после ти је на електричној свирање лаганица.
Sve u svenu, bilo da pocne od tvrdjih ili meksih zica, sireg ili uzeg vrata, na kraju ce svakako morati da zna da se snadje sa svim tim, sad na njemu je da li oce odjednom da se celici na hard mode-u pa mu poslije sve ostalo izgleda lako, ili oce da krene lagano pa povecava difficulty vreenom, po meni je to stvar licnog ukusa
nisam gitarista al me zanima koji stil svirke ili kog autora gotivite pa samim tim tao i furate?
meni je Lukather vrh
klasična ima širi vrat ali to je više pogodnost za finger stajl koji je napredniji i prelazi se na njega tek kad savladaš osnovne akorde. Neće sigurno da krene da razlaže Ružica si bila odmah kad kupi gitaru nego će da krene sa Azra Balkane moj, pa Bajaga Tamara.. Čorba kad sam bio mlad i slično... tu je zgodiniji uži vrat za lakše hvatanje osnovnih akorda.
Totalni jei mit da postoji sled krševa koji treba da pređeš i levelovanje do željenog instrumenta, kome se svira električna odmah treba nju da uzme, u njegovom slučaju akustična. U principu ova fender c60 nije totalno zlo, ne zvuči loše iskreno, ali ona suzuki od 50e je smeh totalni, pa meni bi bilo žao da bacim 50 evra na onu igračku. E sad koliko je mit da prvi instrument mora da ti bude taraba (a istina je da ne mora, čak je i poželjno da bude što bolji i lakši za svirku i motivator da se zaljubiš u njega i vraćaš mu se češće) toliko ovo sa žicama već ima smisla. Zašto bi uzimao tvrde u startu kad su teže za sviranje, koja je verovatnoća da će da sledeće nedelje da drži koncert u otvorenom amfiteatru pa mora da bude što glasniji? I koja je verovatnoća da će zvuci u startu biti prijatni za ukućane u susednim sobama pa da mora da se čuje?
Ovo sve pričam iz ličnog iskustva, obe sam imao dostupne pre kupovine pozajmio mi je drugar stajale kod mene, čak me više ubila po prstima od akustične. Ali baš zbog šireg vrata menjanje akorda je zajebanije za početnika, prsti mora više da putuju, a akustična je kao mali brzi sportski menjač, klasična ima malo ''duži hod''. Ne možeš na klasičnoj da sviraš F ''rokerski'' sa hvatanjem palcem basa, nego moraš barre, i još mnoge druge zajebancije. Akustična je mama za brzo šaltanje.
Hvala ljudi, jedino mi je krivo što nemam u odeljenju i ovako nikoga ko svira pa da probam kakav je osećaj i šta me čeka(sve vilidž pipl, u glavi im samo vilidž end hanting), inače jeste tačno da ne treba da sviram drešinu a niti imam para za ove skuplje. I ovo za lagane pesme se slažem, dobiješ polako onaj osećaj samopouzdanja i okuražiš se. Inače prvi komšija mi je na 100m tako da...živela sloboda!
ĐE JE TU CRNI LEPTIR I SMOUK ON D VOTR JEBEMULJEB???
Inače za Fender CD60 sam rekao iz iskustva, jako dobra gitara, pogotovo u odnosu na cijenu, bolje zvuči i izdržljivija je i od nekih skupljih, ja sam na njoj drndao i ritam i lead i fingerstyle i sve moguce, i nikad me nije iznevjerila
meni je Lukather vrh
Aleif Hamdan mi je u poslednje vreme legao samo tako, ovde jebe veoma dobro od 2:25.
https://youtu.be/dn_1O3J56E8
David Maxim Micić mi je isto kul.
Kod mene klasika neka, David Gilmour, Jimmy Page, Slash, Richie Sambora (podcijenjen prilično i poznatiji po nekim osrednjim radovima) itd. u suštini svaki bend koji slušam ima gitaristu koji me više ili manje inspiriše
da li si 8. razred mujo mozda ti?
Jesam, što?
Što ne hejtujem popularne mejnstrim bendove i muzičare i ne nađem nekog anonimusa za kojeg ni mater rođena nije čula i dižem ga u nebesa jer je to kao umjetnost?
Jebiga, ja volim tu neku klasiku kad su gitaristi i bendovi u pitanju, kao što volim melodične i catchy solaže više nego izdrkavanje od 5653389 tonova...
che vu, vrh klip
Jeste vrh, najveće otkrovenje od kad sam gledao Calle 54 i Mišel Kamila, El Negra i MekBrajda kako prže.
Od ovih poznatih, nema dalje nego Santana u periodu kada je svirao Jamahu SG2000, znači '76.-'78. otprilike, specifično Moonflower album.
Ahhhh, Jamaha sg2000, ljubavi moja...
slash jebeni
predvece sigurno odvrnes kraj november raina na max i mislis se, da li postoji ista bolje u muzici
dosadna precenjena karikatura od muzičara i gitariste, da nije furao onaj sesir i naocare i kul nadimak verovatno bi se ljudi pitali danas ko je taj
caravanserai najbolji santanin album, ritam sekcija ubija na tom albumu, mada slazem se da je on imao boljih svirackih momenata kasnije